Jak poznám vadnou lampu?
Pravidla fóra
Re: Jak poznám vadnou lampu?
Spis si myslim ze tam vrazi nove elektronky a kdyz to bude v poradku,neni co resit dal, jestli budou treba vyhraty spoje u patic, tak je propaji pripadne posili, zalezi jak kdo ma k tomu jaký pristup, kdyby sis od nekoho na chvili pujcil ty koncovky a otestoval to s jinyma,mozna si usetris praci a penize,jestli je to jen tou elektronkou...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Bohužel na půjčení nemám. Ale kdybych si koupil jednu EL34ku a vyměnil ji - co se stane, když nepřenastavym pro ní BIAS? To je důvod proč si nechci elektronky měnit sám - bojim se nastavovat něco pod velkym napětím čemu rozumim jen z kraje.
Ok kdyz se toho bojis,tak na to kasli a dej to nekomu na kontrolu, zdravi a zivot je dulezitejsi nez par stovek ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
To je správná zásada. Na studené spoje platí jen jedno - důkladné propájení za přídavku tavidla nejlépe kalafuny. Ty různé předražené pájecí pasty se musí opláchnout vodou, aby po čase nezpůsobovaly korozi. Kalafuna je inertní, nevodivá a oplachovat ji tudíž netřeba, zkrátka optimální lety ověřené tavidlo pro slaboproud. Jsou-li spoje pájené bezolovnatým cínem (RoHS), není od věci jej odsát a spoje zapájet obyčejnou olovnatou "klasikou". Bezolovnatý cín je křehký, ve spojích vznikají mikrotrhliny, které nejsou pouhým okem viditelné, ve zvuku jsou ale slyšitelné hodně.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
Painkiller
- Nový uživatel
Ahoj lidi mám dotaz. Mám doma Revv G20 lampovou hlavu a k tomu Reprobox Hesu. Při zapnutí standby na zesilovači se po chvíli ozvou docela velké rány do reproboxu. Musím standby hned vypnout. Nepomúze ani stažení hlasitosti. Po opětovném zapnutí standby ty rány utichnou a muzu normálně hrát. Nedávno jsem měnil koncové lampy a nastavil jsem bias. Tam je to ok. Nevíte někdo čím by to mohlo být ? Mám podezření na ten reprobox ale nejsem si jistý. Dá se v repru nějak změřit ty spoje ? Díky moc za radu. Honza.
Spoje se měří prozváněčkou,ohmmetrem a ideálně zdrojem proudu,ale trochu pochybuji že by tohle dělal reproduktor
možná by jsi mohl ty rány nahrát
sledoval jsi proud elektronkou, nebo napětí zdroje, co dělá když to zapneš?
jestli se to děje i když vyndáš invertor atp...
možná by jsi mohl ty rány nahrát
sledoval jsi proud elektronkou, nebo napětí zdroje, co dělá když to zapneš?
jestli se to děje i když vyndáš invertor atp...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
Painkiller
- Nový uživatel
Při zapnutí jsem ro nemeřil. Změřil jsem elektronky až asi po pěti minutách a tam je necelých 50 mv což doporučuje přímo výrobce. Repro je úplně nový od Thomanna. Mám ho dva dny. Předním jsem měl box Engl a tam bylo vše ok. Jen takové jakoby pravidelné klikání do repraku. ale to vyřešila pravé výměna koncových lamp. Zkusím to nahrát. Neděje se to úplně hned na začátku. Zapnu power chvíli počkám pak standby, vemu kytaru začnu hrát a třebas po minutě to začne jakoby praskat celkem hlasitě. Musím vypnout standby( nic jiného nepomáhá), za chvíli ho opět sepnu a už je klid.Pak hraju třeba hodinu a ok. Jinak díky za odpověď.
Edit: záznam jsem poslal přes e-mail.
Edit: záznam jsem poslal přes e-mail.
Naposledy upravil(a) Painkiller dne 2.04.2023 7:22, celkem upraveno 2 x.
Rudá anoda jedné elektronky, problém nalezen
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
Painkiller
- Nový uživatel
Moc díky za pomoc.
Rádo se stalo : )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ