IR (impulse response)
Pravidla fóra
Re: IR (impulse response)
Myslím, že AMT pangea ultima to umí. Až se k ní dostanu, tak zkusím.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
jo, dobrej tip
na tu jsem zapoměl (zřejmě sankce
)
[IR] CabSim – 1 WAV IR for both L/R channels per preset;
IR/Dry parameter for mixing the processed and Dry signal;
[IR] CabSim – 1 WAV IR for both L/R channels per preset;
IR/Dry parameter for mixing the processed and Dry signal;
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Přišla ještě před válkou, těžko říct jak to bude teď. Na ofiko webu píšou, že jde ze skladu z italie, ale že nejsou skladem. Plus ji docela zdražili.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Čus. Mám netradiční dotaz. Šlo by nějakym způsobem vytvořit něco jako prostor místnosti tak jako je to třeba v amplitube a narvat to do zařízení radar a jim podobnejm, který maj stereo výstup na sluchátka? Teoreticky by to moh umět i nějakej reverb, nicméně aby to dalo podobnej výsledek, musí se tvořit na stereo. Někdo nějaký nápady? Jde mi čistě o hraní do sluchátek. Když hraju třeba na repráky, tak mi ten prostor dodá to, že v místnosti sedim. Ale to ultra mono přímo do uší mi pije krev 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Vzal bych to odzadu. Jde ti o věrnou simulaci místnosti nebo o to, že ti MONO pije krev a chceš ho roztáhnout do nějakého sterea?
P.S.: O jakém monu se bavíme? Kytara?
P.S.: O jakém monu se bavíme? Kytara?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Spíš rádoby o pseudo stereo efekt pro kytaru. Pro žádný nahrávání desky nebo dema, ale prostě pro trénink kdy mi zvuk leze přímo do uší. Jak jsem psal, tak to jde ochcat použitím reverbu. Zkoušel jsem čistě reverb v amplitube, ale musí bejt ten efekt použitej na konci celýho řetězce (funguje i při vypnutí mikrofonu místnosti). Když to tam "zapojim" standardně do smyčky zesilovače, tak to taky nedělá ten prostorovej stereo efekt.
Ale na tohle jsou různé pluginy. "Stereo imaging" a podobně. Kdysi jsem měl jeden, kreklej, a používal jsem ho namísto zdvojování riffů, znělo to solidně, ale nebylo to pochopitelně tak pravdivé jako dvojitá nahrávka.
https://plugins4free.com/search?term=stereo
https://plugins4free.com/plugin/2596/
Kdybys chtěl krabičku, tak TC Electronic Mimic Doubler.
https://plugins4free.com/search?term=stereo
https://plugins4free.com/plugin/2596/
Kdybys chtěl krabičku, tak TC Electronic Mimic Doubler.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jo tak na kompu mi stačí ten amplitube. Já bych potřeboval něco když pc nemám po ruce
mimic doubler je dobrej, ale umí to vlastně tak, že má výstup A a B. Podobnej efekt by uměl i reverb od behringera (nejspíš), jenže jak s tim dál. Kdyby se to nacpalo před ir loader, tak ten má stejně mono vstup. Jedině reverb/doubler nacpat na konec celýho řetězce, jenže to zas nemá sluchátkovej výstup 
Jedině to pomocí kabelu "Y" sloučit do sluchátkového jacku (jenže to nebude impedančně uzpůsobené pro sluchátka). . My, majitelé Rockmanu X100, máme vyřešeno, to stereo ve sluchátkách je dechberoucí !!
Mám nápad, i když zoufale banální : Multiefekt ZOOM. Doživotní řešení.
https://hudebnibazar.cz/kytary-a-baskyt ... 25&o=datum
Mám nápad, i když zoufale banální : Multiefekt ZOOM. Doživotní řešení.
https://hudebnibazar.cz/kytary-a-baskyt ... 25&o=datum
A to je i IR loader?
věděl jsem že to nebude jednoduchý. Asi jediný to umí two notes torpeda, tak holt se bude muset investovat 
jinej impuls, branej trochu z dálky?
Za pokus nic nedám, ale nevim jestli to vytvoří ten "stereo" efekt 
Samozřejmě. Potřebuješ zkombinovat cab IR a room reverb IR. Předpokládám, že to jde nějak lehce smíchnout a je to vyřešený. Přesnou techniku bude vědět laboratorní technik a šílený vědátor Torst.
Ja by som porozmyslal nad niecim ako Mooer Cab X2. Ma aj sluchatkovy stereo vystup, aj vstup a vystup stereo. Podla vsetkeho dokaze spracovat rozdielne IRs vlavo a vpravo, plus je tam "latency" ktorou sa da simulovat mierne opozdenie jednej strany, takze by to malo vediet vytvorit pseudo stereo efekt do usi, nieco ako primitivnejsi Mimiq. Neskusal som ale tak neviem ako v praxi. Tieto krabicky ale nevedia loadovat nejak extra dlhe impulzy takze room reverb tam nenacpes, to by si potreboval separatny reverb pedal este ak chces ten room efekt.
Jo tak to určitě bude fungovat, holt by se mezi to zařadil právě třeba ten reverb s dvěma výstupama. Díky za tipScorstin píše: 11.04.2023 8:19 Ja by som porozmyslal nad niecim ako Mooer Cab X2. Ma aj sluchatkovy stereo vystup, aj vstup a vystup stereo. Podla vsetkeho dokaze spracovat rozdielne IRs vlavo a vpravo, plus je tam "latency" ktorou sa da simulovat mierne opozdenie jednej strany, takze by to malo vediet vytvorit pseudo stereo efekt do usi, nieco ako primitivnejsi Mimiq. Neskusal som ale tak neviem ako v praxi. Tieto krabicky ale nevedia loadovat nejak extra dlhe impulzy takze room reverb tam nenacpes, to by si potreboval separatny reverb pedal este ak chces ten room efekt.
Pořád mám pocit, že zadání je jiné, prostší. Prostě udělat z mona "nějaké" stereo, které zní příjěmněji ve sluchátkách. IR mi přijde zbytečně komplikovaný. V mulťáku máš stereochorus, krátký pingpong delay a samozřejmě reverb. Nakombinováním bys udělal parády až na půdu. Nechci tě zrazovat od IR, ale bude to složitější a nákladnější a nevím, jestli to udělá požadovaný výsledek. Než utratíš za HW, zkus si nejdřív takový impuls přes comp ať máš představu.
Tak samozřejmě to zkusim, ale je fajn mít víc tipů, který by mohly fungovat.
Souhlasím, pokud je k dispozici multiefekt, dá se to udělat takhle. S dobrým impulsem to ale bude pravděpodobně znít nejlíp (nejvěrněji).
-
marekmarus
Zdravím, ja na tento efekt používam stereo chorus. Decentne nastaveny, v podstate len na rozšírenie panorámy. Funguje to podľa mojich predstáv - efekt gsp1101 ale to asi neni podstatné..
Tak nakonec nejlepší výsledek jsem dosáhnul kombinací behringer dr600 + mooer cab x2. Cab x2 umí právě to pseudo stereo, protože se dá latence (pravý, nebo levý strany) nastavit až do 20ms. Nicméně v reálu to moc nefunguje a přijde mi to jako mimo fázi. Ještě mi přišlo divný, že když se zvedá latence, krade to sílu signálu. No a protože jsem stejně nějakej reverb chtěl mít, rozhodnul jsem se zkusit právě levnej stereo reverb behringer. S výsledkem jsem naprosto spokojenej a i když se asi úplně o stereu mluvit nejspíš nedá, tak pocitovka je podobná právě jako v amplitube se stereo mikrofonama. Ve sluchátkách je zvuk zkrátka přirozenější a působí stejnym dojmem, jako když člověk stojí před bednou. I když jsem ty dvě krabičky kupoval nový, tak jsem utratil "jenom" cca 4700, z čehož maj pro mě i jiný využití, než pro trénink doma. Dokonce maj i větší škálu možností.