Proč mi nezní struny - co je špatně? Kobylka?
Pravidla fóra
Proč mi nezní struny - co je špatně? Kobylka?
Ahoj,
potřeboval bych poradit, co je špatně na mojí kytaře. Doufám, že jsem trefil správnou sekci. Hledal jsem a nenašel jsem podobný problém, jako mám já.
Jsem začátečník a pořídil jsem si nedávno z druhé ruky tele Squier z devadesátých let, Korea, docela myslím, že pěkné, ale má jednu vadu, že totiž některé struny zní podstatně méně, než jiné. Konkrétně jde o obě Éčka, která zřetelně méně rezonují, je to slyšet i bez zapojení do zesilovače. Takže to není snímači/elektrikou. Porovnával jsem to i s jinymi el. kytarami a rozdil je fakt velký. Co může být příčina?
Vyloučil jsem nultý pražec, protože stejně se to projevuje i když mačkám různě po hmatníku.
Vyloučil jsem stav pražců obecně, protože i když jsou trochu opotřebované a asi byly už přebroušené, projevuje se to i na těch, kde je opotřebení v přijatelných mezích mezích (myslím.. navíc porovnávám zvuk dvou sousednich strun).
Může to být kobylkou nebo kameny v kobylce (struny jsou uchyceny v kobylce, každá má svůj kámen, kameny jsou válečky..)? Mám zkusit kameny, nebo rovnou celou kobylku vyměnit?
Nebo se takhle může projevit něco jiného? Spojení krku s tělem nebo tak něco (ale že by jen na Ěčkách?)?
Dík moc za radu!
potřeboval bych poradit, co je špatně na mojí kytaře. Doufám, že jsem trefil správnou sekci. Hledal jsem a nenašel jsem podobný problém, jako mám já.
Jsem začátečník a pořídil jsem si nedávno z druhé ruky tele Squier z devadesátých let, Korea, docela myslím, že pěkné, ale má jednu vadu, že totiž některé struny zní podstatně méně, než jiné. Konkrétně jde o obě Éčka, která zřetelně méně rezonují, je to slyšet i bez zapojení do zesilovače. Takže to není snímači/elektrikou. Porovnával jsem to i s jinymi el. kytarami a rozdil je fakt velký. Co může být příčina?
Vyloučil jsem nultý pražec, protože stejně se to projevuje i když mačkám různě po hmatníku.
Vyloučil jsem stav pražců obecně, protože i když jsou trochu opotřebované a asi byly už přebroušené, projevuje se to i na těch, kde je opotřebení v přijatelných mezích mezích (myslím.. navíc porovnávám zvuk dvou sousednich strun).
Může to být kobylkou nebo kameny v kobylce (struny jsou uchyceny v kobylce, každá má svůj kámen, kameny jsou válečky..)? Mám zkusit kameny, nebo rovnou celou kobylku vyměnit?
Nebo se takhle může projevit něco jiného? Spojení krku s tělem nebo tak něco (ale že by jen na Ěčkách?)?
Dík moc za radu!
Jolana Iris, Squier Telecaster '97, Epiphone Fat Strat + Fender FM210 + GD King Bee
Rockfór for ever!
Rockfór for ever!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč mi nezní struny - co je špatně? Kobylka?
Což takhle vyměnit staré struny? Nepíšeš, že bys je už měnil, takže předpokládám, že tam máš staré.
Pravda, to jsem zapomnel napsat: struny jsem vymenil - co tam bylo predtim za struny nevim, ale dal jsem tam Dean Markley (nevim z hlavy presne jake) a podle meho ucha se to vubec nezmenilo..
Jolana Iris, Squier Telecaster '97, Epiphone Fat Strat + Fender FM210 + GD King Bee
Rockfór for ever!
Rockfór for ever!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nedá se u té kytary nastavit výška pólových nástavců snímačů?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vyska polovych nastavcu se nastavit neda, u krku je ten klasicky zakrytovany tele snimac a u kobylky to ma hotrails HB.
Rockfór for ever!
Rockfór for ever!
- Nero
- Rádce
Co zkusit proházet kameny?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Bajo:) To vlastně můžu zkusit. Uvidim, jak to dopadne. Buď pak vyměnim kameny, nebo kobylku a dám vědět.
Rockfór for ever!
Rockfór for ever!
- Nero
- Rádce
Kobylku jako takovou neřeš - jde fakt o ty kameny, jestli je teda problém v této oblasti.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak jo, asi ty kameny! Po prohozeni je to znat. Koukal jsem na ne a ten eckovy ma kolem zarezu dost "vyzvatlano" od struny, tak nevim, jestli to muze byt tim - kazdopadne poridim nove. Dik za tip!
Rockfór for ever!
Rockfór for ever!
- Nero
- Rádce
Tak jsem rád, že se našlo jádro problému 
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Myslím že by stačilo proházet kameny mezi sebou.
Finalni zprava: Tak jsem ji vzal ke kytarari, kameny jsem predtim vratil na puvodni mista s tim, at klidne koupi nove, kdyz to bude potreba. Ale on je opravdu jen zprehazel. A je to
Jeste jednou dik!
Rockfór for ever!
Rockfór for ever!
-
Kytarista420
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz
Ahoj chci se zeptat proč mi nezní první struna E (tenký) na prvním pražci mám kytaru les paul a struny nové ERNIE BALL Nickel Wound Super Slinky nevím jestli je to dohmatem nebo oktavama ale všude zní nevíte někdo čím to může být nebo jestli s tím někdo nemá zkušenosti? Díky
A ještě se chci zeptat jestli někdo neví jak opravit potenciometr na elektrické kytaře stále mi padá díky
A ještě se chci zeptat jestli někdo neví jak opravit potenciometr na elektrické kytaře stále mi padá díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.04.2023 5:28, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Sloučeno do podobného tématu. Při zakládání vlákna nebyl dodržen uživatelský kodex. Rovněž existuje v češtině interpunkce, která slouží k tomu, aby byl dotaz srozumitelný i po méně než pátém přečtení.
Důvod: Sloučeno do podobného tématu. Při zakládání vlákna nebyl dodržen uživatelský kodex. Rovněž existuje v češtině interpunkce, která slouží k tomu, aby byl dotaz srozumitelný i po méně než pátém přečtení.
Re: Dotaz
O jakou konkrétní značku kytary jde?
Odkud kam padá potenciometr?
Odkud kam padá potenciometr?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)