Drnčení strun
Pravidla fóra
Re: Drnčení strun
To je skoro zázrak. Blahopřeji.
Nazdar, páni potrebujem poradit. Mam elektroakusticku gitaru vsetko bolo vpohode az kym som vcera necestoval a neviem ci jej ten chlad nahodou neublizil. Niektore struny drncali, tak som to nehal ze ci to prejde a stale drnci Acko ale neni to o prazce skor mi to pride ze ten zvuk vychadza od kobylky, neni to take klasicke drncanie, skor ako vibracia, vie mie niekto prosim Vas pomoct ?
- selmer1967
Ahoj, obavam se, ze se odlepila vyztuha pod vrchni deskou a nyni rezonuje.
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Uuf ako to zistim ze je to urcite ta vystuha ?
- selmer1967
...nemusi to byt vyztuha,to je ta horsi varianta, muze to byt i nejaky uvolneny a rezonujici jiny dil...zkus si polozit ucho na korpus a jemne poklepavej na casti nastroje...vice Ti asi nepomohu 
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
tak som na to prišiel, nerozumiem tomu ale robila to baterka ktora ide do elektroniky, ked som ju vybral tak to prestalo robiť 
Jo, to mi dela taky. Jednou za cas se tam asi neco pohne a pri urcitych tonech se ta baterka nebo kryt rozvybruje (pokazde u jinych a nejcasteji u hlubsich). Resenim je u mne na ten kryt trochu macknout a je po problemu. Az budu priste menit baterku, tak to tam treba necim vycpu, at ten plastovy kryt nema tendence drncet, ale zatim me to moc casto netrapi.
-
Total Music Ignorant
Ahoj vsem
Prosim o radu. Mam jacksonku s lic. floyd rose tremolem JT580 a mam problem s drncenim tlusteho E. Neni to ale to typicke drnceni o prazce (overeno vizualne i zvysen dohmat). Spise to vypada ze neco vibruje v ramci tremola, bud kamen nebo doladovaci sroub... Nemuzu za boha prijit na to kde je problem. Nesetkal se nekdo z Vas s necim podobnym?
Prosim o radu. Mam jacksonku s lic. floyd rose tremolem JT580 a mam problem s drncenim tlusteho E. Neni to ale to typicke drnceni o prazce (overeno vizualne i zvysen dohmat). Spise to vypada ze neco vibruje v ramci tremola, bud kamen nebo doladovaci sroub... Nemuzu za boha prijit na to kde je problem. Nesetkal se nekdo z Vas s necim podobnym?
-----------------------------------------
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Ibanez RG760 r.v.1989 unique reptilian finish + Seymour Duncan SH-8 invader u kobylky
Engl E530 tube preamp
TC electronic G-major
Laney Ironheart 2x12 osazen 2XCelestion G12-75W
Zkus třeba špičkou trsátka zatlumit části kamene, styk struny s kamenem, se zámkem, jestli to zmizí. Pak rozebrat tremolo, vyčistit, podotahovat šroubky ze základny k trem bloku atd.
Zdravim, po výměně strun (stejná tloušťka) začaly chrastit struny na akustické kytaře (YAMAHA FSX800C).. můžete mi někoho doporučit v Praze?
Moc dekuji,
Dalibor
Moc dekuji,
Dalibor
V kytarách cz ti to opraví... a to jsi použil stejnou značku strun? A chrastí ti struny nebo něco v kytaře? (Baterka ve snímači třeba?). A když už jsi rozhodnutej s tím jít ke kytaráři, zkoušel jsi maličko uvolnit krk?
Dekuji za odpověď..
Ano, stejnou značku Elixír...určíte drnčí jenom struny. Zkusil jsem uvolnit krk, ale nepomohlo…možná by se mělo uvolnit víc, ale se bojím abych něco nepokazil
Takže kytary.cz – tam jsem se vždy bal nechat kytaru, ale možné zbytečné…
Jinak o kytary se stara Kobrle, jenom on má skoro vždy zaplněnou kapacitu. A já potřebuji teď to vyřešit rychleji…doufám v kytary.cz mají kapacitu
Dekuji, zkusim tam
Ještě se zeptám - nejsem si jisty jestli může byt problém ze jsem jenom vytáhnul kobylku, vyčistil a vrátil na zpět (drive jsem to nedělal, jenom měnil struny a nikdy nedrnčeli..)
Ano, stejnou značku Elixír...určíte drnčí jenom struny. Zkusil jsem uvolnit krk, ale nepomohlo…možná by se mělo uvolnit víc, ale se bojím abych něco nepokazil
Takže kytary.cz – tam jsem se vždy bal nechat kytaru, ale možné zbytečné…
Jinak o kytary se stara Kobrle, jenom on má skoro vždy zaplněnou kapacitu. A já potřebuji teď to vyřešit rychleji…doufám v kytary.cz mají kapacitu
Dekuji, zkusim tam
Ještě se zeptám - nejsem si jisty jestli může byt problém ze jsem jenom vytáhnul kobylku, vyčistil a vrátil na zpět (drive jsem to nedělal, jenom měnil struny a nikdy nedrnčeli..)
Naposledy upravil(a) pavlii dne 14.04.2023 16:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
jestli tou kobylkou minis sedlo, tak jsi ho pravdepodobne nasadil zpet obracene.
Zdravím, no kytary servis mi odpověděli ze to bídě trvat 2-4 týdnu
nevíš někoho jiného v Praze kdo dokáže pomoc?
Takže je možné ze jsem kobylku vrátil zpět nějak blbě..no to radši nechat někomu kdo tomu vic rozumí..
Moc dekuji..
Takže je možné ze jsem kobylku vrátil zpět nějak blbě..no to radši nechat někomu kdo tomu vic rozumí..
Moc dekuji..
tú kobylku skontroluješ ľahko, tlsté struny bz mali byť vyššie ako tie tenké viď ilustračný obrázok.
jj, mám to správně..jenom jestli se muže stát ze nějak nesedla správně…Moc dekuji za pomoc...
Naposledy upravil(a) Rasha dne 18.04.2023 9:52, celkem upraveno 1 x.
No mohl tam zapadnout nejaky bordel - ale nejdriv bych meril - kdyz stisknes struny na treba prvnim a 15. prazci, vejde se pod ne obcanka vlozena pod ne v oblasti mezi 7. a 8. prazcem? S kapem v prvni poloze to taky drnci?
Jestli předtím nebyl plátek ještě něčím podložený. Bývají tam z výroby proužky plastu, dýha, třísky, proužek šmirglu...
Děkuji všem
Tak občanská se sotva vejde, ale vejde..
drnci hlavně A & G..taky s kapem..
No plátek nějaký možná byl, ale jsem se nějak nevšimnul když jsem ji vyčistil…
Jak mužů zjistit jestli je problém Piezo..
Možná je kobylka uz na výměnu..
Dekuji za pomoc
Tak občanská se sotva vejde, ale vejde..
drnci hlavně A & G..taky s kapem..
No plátek nějaký možná byl, ale jsem se nějak nevšimnul když jsem ji vyčistil…
Jak mužů zjistit jestli je problém Piezo..
Možná je kobylka uz na výměnu..
Dekuji za pomoc