WIDI Jack

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Petr13

WIDI Jack

Příspěvek od Petr13 »

Na zkoušku jsem si pořídil WIDI Jack, kouzelnou krabičku, která zařídí bezdrátový přenos MIDI signálu a funguje to fantasticky.
https://kytary.cz/cme-widi-jack-with-di ... /HN234419/

Obrázek

Komunikuje to přes Bluetooth, takže stačí jedna krabička a už to šlape s tabletem nebo notebookem.

S Androidem se to spojí úplně samo, do Windows jsem musel nainstalovat BLE ovladač od Korgu, ale instalace jednoduchá, na pár kliknutí.

Krabička se napájí přímo z midi out portu, takže není třeba externí napájení. Ale je k dispozici napájecí usb konektor pro případ, že by nástroj měl jen midi in. Krabička je magnetická, součástí dodávky je nalepovací magnet, takže pěkně drží na nástroji. Na kovovém není potřeba ani nic lepit.

Krabička má dva 3,5 mm jacky pro připojení midi kabelu. Standardně se dodávají ty, co jsou na obrázku, ale dají se objednat i jiné. Třeba s takovým mrňavý multidinem, který používá Reface DX.

Funguje to spolehlivě, krabička se sama zapíná a vypíná se zapnutím a vypnutím nástroje, je tak prakticky neviditelná a bezúdržbová, je to geniální. Nastavení je možné přes aplikaci pro Android nebbo iOS, pro windows nic není. Přenos je rychlý, bez znatelné latence.

Ale nemám dvě, abych mohl zkusit propojit bezdrátově dva nástroje a hrát z jednoho nástroje na druhém. Dvě bezdrátové krabičky v sérii by se teoreticky nějakým pozorovatelným zpožděním projevit mohly.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: WIDI Jack

Příspěvek od vasekh »

Díky, to je zajímavé. Minimálně při nahrávání živé produkce to musí být super, akorát tam je pak otázka dosahu signálu.
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Výrobce píše, že v otevřeném prostoru a bez překážek, je dosah 20 metrů.

Latence mezi dvěmi widi zařízeními je 3 ms.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mám ho doma už delší dobu - kupoval jsem v nějaké akci, když jsem si říkal "to se může někdy hodit".

Testoval jsem s nějakým synťákem na iOS (iPhone 7) a fungovalo to fakt dobře.

Aktuálně ho mám zapojený v Behringer BCR3000, protože se mi ho nepodařilo s MacOS 100% nakonfigurovat (nefungují MIDI out výstupy a tak DAW nedával zpětnou vazbu).

Petr13 - kdybys byl z Olomouce/okolí, tak bych ho mohl na pár dní půjčit, abys testnul.

EDIT: Trochu jsi mě nahlodal, že přemýšlím o koupi dalších dvou, abych zmenšil počet kabelů ve studiu :-D
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Používám od nich VIDI BUD pro přenos z mého FCB1010.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“