Les Paul - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od torst »

Oč je Classic horší než Standard nebo Traditional, že je o tolik levnější?
https://kytary.cz/gibson-les-paul-class ... c0QAvD_BwE
(a oproti zmíněným má pušpulový rozpínače!!)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zda se mi to, nebo zas delaj velky Norlin hlavy i na Classicu? to je ulet, ja sam jsem fanouskem velkych hlav na cemkoliv (vc Norlin LP), ale mam dojem, ze vetsina lidi co si chce koupit LP je mimo LP Custom, Super Jumbo a lubovky kam patri nechce :)
himself

Příspěvek od himself »

Já to teda moc nemusím ani na lubovkcáh (D'Angelico), líbí se mi třeba Heritage.
torst

Příspěvek od torst »

Kinx: čoveče, máš asi pravdu, to by mě nenapadlo.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... Jim%29.jpg
Taky se mi na LP, SG líbí ty úzké. Ty dnešní jsou spíš "střední" a celkem se mi ještě líbí, ale rozhodně nerozšiřovat!
Co ta cena Classiku? Důvod?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Nemá nápis Standard. Slim taper neck. Horší snímače. Míň pohledný javorový top (i když to nemusí platit, měl jsem Classica i Standarda a C. vypadal luxusněji, oba ale byly z devadesátých. Classic mi zněl subjektivně hůř).
torst

Příspěvek od torst »

Jasný, ale Slim taper neck maji i ´60 Standardy.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

U Standardu máš standartně krytku výztuhy bez nápisu Standard. Jediný rozdíl mezi 60 STD a Classicem je plné tělo a top, který má většinou nějaký fládr. Prostě firemní hierarchie a paradoxně Classic bude dražší na výrobu kvůli přidaném času na odvrtání děr. Pocitově i zvukově (v rámci možností) to jsou stejné kytary.
90tkové Classicy jsou jiná, tam jsou 92-93 Classicy v ceně, protože to byly v podstatě 1960 Reissue a někteří delaři v US je vydávali/prodávali za reissue. Navíc byl Classic cenově nad Standardem, takže ho Gibson postupem času degradoval na 'entry level' plně vybavených LP.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

A kryty snímačů. Classic je většinou bez zakrytí.
torst

Příspěvek od torst »

Na Kytarách se Standard 60 za 54 a Classic za 47. Což mi vzhledem k uvedenému přijde nelogické.
volfi

Příspěvek od volfi »

Zhruba před 3/4 rokem jsem porovnával u thomanna Classic, Modern a Standart 60. Pocit z kytar Standart a Classic byl pro mě stejný ani bych neřekl, že nějaká z nich byla težší/lehčí. Modern už působil jinak. Krk pro mě nejlepší ze všech, hmotnost jednoznačně nejnižší. Všechny byly velice dobře zpracovaný a seřízený, nevím jestli výstavní kusy někdo seřizuje... Žádný problémy se zadrháváním strun G a D. A zvukově to nedokážu asi dobře posoudit. 15 Minut zkoušení na aparát, co neznám není moc vypovídající. Každopádně mě za ty prachy ani jedna nějak nenadchla a dost by mě zajímalo srovnání doma s mým studiem. Řekl bych, že jsi jsou z hráčského hlediska poměrně rovni. Je teda pravda, že jsem do ní musel narvat cca. 15K.
Dál tedy budu snít o Customu a Supreme.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Supreme je na HB. Custom je taky láska, Janda, Hladík, ale moc se nevyskytují. A podle eshopů snad ani nevyrábějí (?).
volfi

Příspěvek od volfi »

Ale vyrábějí, tohle je nejlevnější novej Custom. https://www.thomann.de/cz/gibson_lpcstbk.htm
A pokud Supreme vůbec někdy koupím, tak musí bejt trans black. :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

špatně jsem hledal. dík.
affordano

Příspěvek od affordano »

2 bubucci a torst: díky za upřesnění, jasně, že Standard umí 60 krk, nejsem si ale jistý, jestli Classic umí 50. To s tím nápisem byl humor, ale je fakt, že můj Standard z 91 nápis na krytce měl a kupoval jsem ho nový v Kotvě...??? Classic byl 1994, vypadal nádherně, ale nějak mě zvukově neuchvátil. Netušíte, tam se od roku 93 udál nějaký zásadní kvalitativní propad?
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Co jsem tak vysledoval, Classic tíhne spíš k tenkým krkům, vždy weight relief, snímače bez krytů. V poslední době rozepínání snímačů. Standard přes nějaké ty výstřelky(2015) je spíš "klasik". :-) Do toho ovšem ještě Traditional...čert aby se v tom pak vyznal. :-D
Obecně se mi líbí z Classic řady ty ne úplně běžné typy - Classic Player Plus, Classic Antique, Classic Custom. Nebo "běžný" Classic 2018 Ebony s P90.
grock

Příspěvek od grock »

affordano píše: 25.04.2023 14:04 2 bubucci a torst: díky za upřesnění, jasně, že Standard umí 60 krk, nejsem si ale jistý, jestli Classic umí 50. To s tím nápisem byl humor, ale je fakt, že můj Standard z 91 nápis na krytce měl a kupoval jsem ho nový v Kotvě...??? Classic byl 1994, vypadal nádherně, ale nějak mě zvukově neuchvátil. Netušíte, tam se od roku 93 udál nějaký zásadní kvalitativní propad?
V červnu 93 začal custom shop, nej dřevo už nešlo do běžné výroby. Rozdíly mezi řadami jsou vždy v první řadě v kvalitě a výběru dřeva, což se odráží na ceně. Jak tu někdo psal - nepoznal jsem rozdíl ve váze, no jo, ale jeden měl díry a druhý ne, to je právě to. Nejmarkantnější rozdíl oproti původní předloze je u Classic custom, javor místo ebenu. Jinak classic měl od začátku vždy 60 kový krk (a nápis 1960 na pg), ale podivně nazelenalé inlay na hmatníku, jiné snímače.. Ale správnou ABR-1 kobylku :-)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
affordano

Příspěvek od affordano »

Perfektní shrnutí, dík. Pravda, ta podivná nazelenalost a nápis 1960 tam byly, však šel taky slinták hned dolů😄. Jinak krásně udělaná kytara (na fotce už s '57), ale na Standard se mi hrálo tak nějak líp.
Přílohy
file.jpg
volfi

Příspěvek od volfi »

HoSl

Příspěvek od HoSl »

volfi píše: 30.08.2023 8:14 Nové barvy pro gibsony standart. https://www.gibson.com/en-US/Collection/custom-color
To tedy tu paletu oproti předchozím ročníkům docela rozšířili. Hezký by mohl být oxblood, i když podle těch obrázků je světlejší než, co si vybavuju z LP Jeffa Becka.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

HoSl píše: 30.08.2023 9:57
volfi píše: 30.08.2023 8:14 Nové barvy pro gibsony standart. https://www.gibson.com/en-US/Collection/custom-color
To tedy tu paletu oproti předchozím ročníkům docela rozšířili. Hezký by mohl být oxblood, i když podle těch obrázků je světlejší než, co si vybavuju z LP Jeffa Becka.
Tak v reálu ty barvy jsou lepší než z fotek na webu. A Oxblood je skoro černý. :) Líbí se mi hlavně Blueberry burst.
https://www.youtube.com/watch?v=pmohNIKbwE8
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“