Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
volfi

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od volfi »

No mě už 2x engl kleknul. Konkrétně relátka. A 2203 je přece jenom už starší kousek, tak pro jistotu. Navíc nová kapela, kde je jen jedna kytara, takže ani nemůžu dělat, že hraju.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Skus mrknut na Atomic Ampli-firebox, myslim ze tvojim poziadavkom by mohol vyhovovat.

Tie zakladne zvuky aparatov su stale super, a mas tam vsetko od Fenderu cez Marshall po 5150, s moznostou uploadnut si vlastny impulz. Jeden footswitch na prepinanie dvoch aparatov, druhy napriklad na solo boost+delay. DI vystup zvukarovi, komplet EQ potaky aj s reverbom...vo velkosti o nieco vacsej ako Boss krabicka.

Mrzi ma ze som sa ho zbavil pred casom, upgradoval som v pedalboarde na AA6, a chcel som nieco reinvestovat do MTS systemu :)

Na bazaci sa daju kupit okolo 5000, co neni za backup malo, ale imho najlepsie riesenie. Marshally to celkom umi (pouzival som najviac modely Plexi a Friedmanu HBE)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

GT1000 Core. To je švýcarák, který se vejde do přihrádky u Gibson kufru. Komplet řešení s nejlepším poměrem cena/výkon/velikost...tady snad ani není o čem přemýšlet :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Nj, když už Core máš, budiž (mám ho taky), ale nabízí se otázka, jestli to není vembloud na komára. :)
Btw - adaptér zabírá dalších cca 60 % místa navíc, jak je dneska běžné, ale samozřejmě ho lze vézt mimo futrál např. v igelitce. :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Právě onen přínos je, že dokáže nahradit hromadu dalšího harampádí...EQ, ladička, přepínač kanálů, one-of efekty na určité skladby...a pořád tam máš tu zálohu ve velice obstojné formě i s IR loaderem.
Ten zdroj je relativně ok, ale má řekl bych zbytečně dlouhý kabel s koncovkou do efektu a na druhé straně nutnost kabelu ze starého kazeťáku. Osobně jsem nedávno přešel na Benton ISO-1, protože tam stejně mám dalších pár krabiček a tím je to tak nějak vykompenzované.
volfi

Příspěvek od volfi »

GT-1000core nemám, ale mám ho v nákupním košíku :mrgreen: . Ale nevím zda se mi ho bude chtít odlepovat z PB a přenášet jako zálohu. Zatím se mi stále nejvíce líbí ten NUX, ačkoliv amplifire bude asi lepší stroj, ale také za více peněz.
Z toho Britstacku na GT-1000 jde vykroutit JCM800?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ty mini-hlavy tě neoslovily? Kdyby došlo na tu zálohu při výpadku aparátu, není jednodušší jen přehodit hlavu za hlavičku, než se domlouvat se zvukařem na přidání do odposlechu? Pokud taháš velkou hlavu a bednu, ta minihlavička se do auta určitě někam vejde... Škoda, že nedělají v té minisérii i klony Marshallů, třeba se 2 voicingy á la JTM45 a JCM800, ale jen ty marshalloidy na steroidech. Ale při srovnání těch mini s jejich lampovými předlohami mi přijde, že ty předlohy jsou víc scooped, že ty mini mají naopak víc těch agresívních marshallských středů.
Edit: A co tohle?
https://www.thomann.de/cz/joyo_jackman_ii.htm#bewertung
https://www.thomann.de/cz/joyo_jackman.htm (zvukově by se prý 1 a 2 neměly lišit, 2 má nějaké vychytávky navíc)

volfi

Příspěvek od volfi »

No tím Joyem Jackman jsi mě nahlodal. Ukázky, co jsi dal ty zní poměrně dostatečně. Ale pak jsem koukal na srovnání 3 modelů a to bylo teda docela hrozný.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Test se dá udělat dobře i blbě, ne? Tak dá se koupit i u nás, např. na Kytarách, takže lze si ho vyzkoušet, ne? Já bych se bál možná menšího výkonu, recenze jsou nejednoznačné. Ale při dnešním trendu na pódiu moc neřvat by to asi mělo být OK.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Není to preamp, ale rovnou komplet zesik s bonusy, ale tak na podlahu to je no... mimoto Nielsenova úvodní skladba stojí za poslech a pohled. 8)

misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Zaujal mne tento předzesilovač k stereo akustické kytaře https://youtu.be/k77dCUVDyQc
Sám mám jiný ale třeba se ten zmíněný bude tu někomu hodit.
Norman ST 40 folk
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Z tohoto se evidentně dá vymáčknout ledasco, pěkný preamp:
https://tsakalisaudioworks.com/product/gravity-spot/

Pavel_

Příspěvek od Pavel_ »

Díky za tip, opravdu skvělé.
Placka

Příspěvek od Placka »

aktuální novinka od Friedman - lampový preamp s vestavěným IR loaderem:

https://www.thomann.de/cz/friedman_ir_x_preamp.htm
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, to vypada na ultimativni reseni
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
affordano

Příspěvek od affordano »

Volfi: ...líbí ten NUX amp academy + je za slušný peníze. Zkoušel jste ho někdo?...

Mám ho doma ještě v krabici, po svátcích vyzkouším a poreferuji👍🙋
affordano

Příspěvek od affordano »

Tak Amp Academy je vybalen a vyzkoušen, zatím v několika scénářích v domácím, ale i tak dost hlasitém prostředí s backing tracky na pozadí. Na sluchátka super, do koncáku Katany 100 s vypnutými IR taky super, do fullrange monitoru se zapnutými IR trochu sterilní, asi by se to použít naživo dalo, ale mě osobně by to moc nebavilo. Třeba to přímo do velkého PA bude hrát líp, zatím jsem nezkoušel. Celkově jsou zvuky sice kvalitní, ale trochu jakoby pod dekou, což lze vylepšit ekvalizací, ale zase narůstá šum/bordel na pozadí. Není to zásadní, ale v přímém porovnání s L6 Spider V nebo Boss Katanou jsou zvuky sice lampovo-uvěřitelnější, ale jakoby nasnímané v horších podmínkách - dojem je takový, jako by se u AA supr aparatura nasnímala horšími mikrofony a u L6 naopak horší aparatura nabrala supr mikrofony. Jinak reakce na hru je velmi přirozená, mechanické zpracování solidní, editor příjemný, aktualizace firmware bez problému. Přiložený insert kabel pro využívání smyčky je bezva, XLR výstup taky. Při loadování jiného IR než toho implicitně přiřazeného se mi zařízení občas na chvíli kouslo a vydalo dost strašlivý zvuk, ale za chvíli zase naběhlo. Po prvním použití jsem myslel, že AA vrátím, systém přepínání mi přišel pro live použití trochu zmatečný a riziko nechtěného přepnutí někam do horoucích pekel příliš vysoké, ale nakonec si krabičku na doma, backup nebo malé hraní nechám, je s ní zábava a zvuky budu postupně dolaďovat...
Přílohy
Screenshot_20240110-144820~2.png
Placka

Příspěvek od Placka »

Novinka od Line6: POD express
Docela slušně našlapaná malá krabička - simulace ampu, efekty, presety, Stereo výstup, tap tempo, ladička, noise gate, sluchátkový výstup, USB interface, reamping...u Thomanna za 5500. V kontextu další podobných "švýcaráků" jako třeba Atomic Fire-box mi to docela dává smysl:
POD express.jpg
torst

Příspěvek od torst »

Pěkný. Verze 2.0. (měli by to rozlišit, aby torst netápal!). Umí IRs´? Líbí se mi tyhle "manuální" verze, bez složité editace.

Obrázek
Co mi to připomíná?
Obrázek
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Sakra ta fazole je nějaká hranatá... :)
HX One mi přijde zajímavější, ale za ty prachy pohoda.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“