Ahoj potřeboval bych pomoct nebo nějakou radu když hraju na elektrickou kytaru normálně přes kombo a mám zapojeny i efekt: kytara: Vision
Efekt: Digi tech rp80
Kombo kustom dart 10fx
Tak mi b kombu praská, šustí je to nepříjemný zvuk nedá se to poslouchat ale když zapojim druho kytaru tak je to v pohodě nic nepraská ale kytara Vision praská v kombu a jen když hraju přes snímače ale na pražcích nic tam je to v pohodě ale u snímačů praská prosím poraďte děkuji
Nespecifikovaný problém s kytarou
Pravidla fóra
-
Kytarista420
- Kontaktovat uživatele:
Nespecifikovaný problém s kytarou
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.05.2023 7:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název
Důvod: Upraven název
Re: Nespecifikovaný problém s kytarou
Máš to rozbitý... Sám sis na to vlastně odpověděl -> vyloučil jsi kombo a efekt v tom případě bude pravděpodobně problém v elektronice kytary. Možná upadlý vodič, nebo rozbitý snímač/potenciometr. Dle tvého dotazu soudím, že se nevyznáš v "elektronice", takže bude nejlepší si to u někoho nechat zkontrolovat. Nikdo ti tady neřekne, co máš s kytarou, když nikdo neví, co to vlastně dělá...Kytarista420 píše: 7.05.2023 18:56 Ahoj potřeboval bych pomoct nebo nějakou radu když hraju na elektrickou kytaru normálně přes kombo a mám zapojeny i efekt: kytara: Vision
Efekt: Digi tech rp80
Kombo kustom dart 10fx
Tak mi b kombu praská, šustí je to nepříjemný zvuk nedá se to poslouchat ale když zapojim druho kytaru tak je to v pohodě nic nepraská ale kytara Vision praská v kombu a jen když hraju přes snímače ale na pražcích nic tam je to v pohodě ale u snímačů praská prosím poraďte děkuji
Ještě jedna věc. Jaké snímače má kytara Vision? Singly nebo Hubuckery? Singly rádi brumý. Jestli chceš víc poradit musíš dát více informací. Nahraj zvuk, co ti to dělá. Specifikuj víc tvojí kytaru. Dělá to ten nepříjemný zvuk na všech pozicích přepínače snímačů? Co byla ta druhá kytara? Můžeš nahrát fotku zapojení kytary? atd.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Má kytara plastový pickguard, jako např. kytary typu stratocaster? Nemůže být problém ve statické elektřině?
-
Kytarista420
- Kontaktovat uživatele:
No mám plastový pickguard mam single snímače.
Prostě nevím co s tím. druhá kytara byla Jay truser 220D kopie les Paula ta má snímače humbackery. Asi si zajdu do music City tam mě snad poradi kluci
Prostě nevím co s tím. druhá kytara byla Jay truser 220D kopie les Paula ta má snímače humbackery. Asi si zajdu do music City tam mě snad poradi kluci
- skromnejpankac
Ahoj, shodou okolností mám také kytaru Vision, na hlavě je label "Vision made by MSA".
Kromě dalších příšerností jsem řešil i problémy "s elektrikou", v příloze posílám fotky.
Studený spoj 1 se týkal upadlého "studeňáku" zemnění "tremola" (vibrato) (zkušenější mě kdyžtak opravte v terminologii)
Studený spoj 2 se začal projevovat po několika měsících hraní mizerným zvukem - hraju přes Zoom multiefekt do sluchátek.
U tvé kytary by tedy bylo třeba to nějak rozdělat a překontrolovat nejdříve všechny pájené spoje. Něco tak otřesného jsem snad nikdy v žádné elektronice
neviděl. Jestli je tvá kytara od stejného výrobce tak by mě to nepřekvapilo.
Druhá věc je jak se do té kytary leze...já měl sundaný jen JACK s krytkou a tu zadní plastovou krytku s pružinami "tremola".
Každopádně jsem už rozhodnutý tenhle čínský šmejd hodit do popelnice, zvažuji koupi nové a kvalitnější kytary.
Hodně štěstí.
Kromě dalších příšerností jsem řešil i problémy "s elektrikou", v příloze posílám fotky.
Studený spoj 1 se týkal upadlého "studeňáku" zemnění "tremola" (vibrato) (zkušenější mě kdyžtak opravte v terminologii)
Studený spoj 2 se začal projevovat po několika měsících hraní mizerným zvukem - hraju přes Zoom multiefekt do sluchátek.
U tvé kytary by tedy bylo třeba to nějak rozdělat a překontrolovat nejdříve všechny pájené spoje. Něco tak otřesného jsem snad nikdy v žádné elektronice
neviděl. Jestli je tvá kytara od stejného výrobce tak by mě to nepřekvapilo.
Druhá věc je jak se do té kytary leze...já měl sundaný jen JACK s krytkou a tu zadní plastovou krytku s pružinami "tremola".
Každopádně jsem už rozhodnutý tenhle čínský šmejd hodit do popelnice, zvažuji koupi nové a kvalitnější kytary.
Hodně štěstí.