Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od vasekh »

Hiddenplate: dobře, ale to je krátkozraký (pokud to vůbec funguje), protože si tím nebuduješ značku. To jsou prázdný views potom...
torst

Příspěvek od torst »

https://soundcloud.com/torst2/meritum-fin
Další nástřel pro kapelu. Riffy jsou od kolegy, trochu jsem našlehal aranž kytar a doplnil libreto.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Která AI tohle míchala? Vždyť není rozumět textu.
torst

Příspěvek od torst »

OK, míchal jsem to já. Nemám rád ty mixy, kdy zpěv trčí nad kapelu, tady jsem to asi trochu přehnal. Udělám remix a opravím přeřek, ta první poušť je samozřejmě Karakum. Dík za štulec.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

https://soundcloud.com/torst2/meritum-fin
Zpěv jsem přidal a upravil jsem střední pasáže od alternativy k rocku, je to průraznější.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Takhle ostrej zvuk zpěvu se hodně obtížně zasazuje do mixu. Buď je málo nebo z toho pak strašně vystřelujou sykavky. Asi by to chtělo jinej mikrofon.
Jinak text je za mě taková standardní torst-kvalita, ale hudba hodně agro.
torst

Příspěvek od torst »

Mám AKG Perception 220. Dále jen kompresor a EQ. Můžu na EQ stahnout výšky. Když jsem nahrával na starou Shurku, tak jste mi nadávali, že je to tupý. :-J
Dík za názor. Celý je to agro, kapela je agro. Celý Čechy jsou agro :-L
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D

Tak to zkombinuj (ty dva majky). Stáhnout výšky nemusí vždycky pomoct, jde o ten charakter majku jako celek. Stáhneš výšky a vrátíš to do "tuposti". Jako třeba ne - je potřeba to vyzkoušet.

Ale mě to nijak extra ostrý nepřijde, ten hlas je relativně nízko posazenej. Já bych to točil na svůj Telefunken :-D a přijde mi, že by to mohlo k sobě slepit něco prostoru, který tam nějak necítím.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

Hele, dík za rady, ale je to jen nástřel pro kapelu, abychom podle toho nacvičili. Takže to zas tak neprožívám. :-G
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Však v pohodě, ale zapouštění zpěvu do mixu je zásadní skill, kterej je potřeba řešit a trénovat (a normální člověk se ho učí celej život).
torst

Příspěvek od torst »

no proto používám (nejen) EZmix2, kde jsou ty presety udělaný profi studiovými machry a MUSÍ fungovat dobře! Agrolopata jako já jim věří. Teda zatim a trochu.
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

ahojte... laboroval jsem s plugama od Solemn Tones... a tohle mi v DAWu vzniklo... hledal jsem nejakej ten moderni djent sound...

https://soundcloud.com/hiddenplate/sole ... s-v4-djent
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Na mě trochu moc usyčený, ale vím já, co je moderní?
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

tak jsem trochu stahnul vejsky a cinely obecne... a pridal jsem dalsi pasaze...

https://soundcloud.com/hiddenplate/sole ... s-v6-djent
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Čauky, zkouším něco dělat a zatím mi zvukově vychází tohle. Miluji Korn, Jinjer a podobné kapely. Co si o tom myslíte (zvuk)? Je to marný, nebo se s tím dá něco dělat? Je to jen ukázka, pár sekund.
https://voca.ro/15xTTWXkVLTe
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Hiddenplate píše: 30.05.2023 14:48 tak jsem trochu stahnul vejsky a cinely obecne... a pridal jsem dalsi pasaze...

https://soundcloud.com/hiddenplate/sole ... s-v6-djent
Z pohledu hudby - zní to (zase?) jako slušnej podklad pro zpěv, takže jakoby může být, ale něco tomu chybí.
Zvukově se mi to líbí, máš to už vychytaný, jen jedna věc - kopák je fakt hodně výraznej, určitě bych ho dal míň.
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Za mě dobrý ( kéž bych tohle uměl :) ), jenom mi to příjde ňák divně posunutý levá - pravá...
torst

Příspěvek od torst »

Hidden: Kopák a Snare jsou moc, to píšu furt dokola. Vem si činel, ten je +- akorát a jak je oprati těm dvoum upozaděnej. Jinak se mi skladba hodně líbí. Zatímco dřív jsi nahrával takový bezpohlavní muzak, spíš demonstrace zvukových kvalit PODa a tveho studia, tentokrát je ten riff, kyt. motiv chytlavej s takřka hitovou ambicí.

Petra: Co řešíš? Je to profi výsmah, máš talent na svůj věk, já bych to tak dobře nezahrál. Nic originálního, variace na téma dané stylem, ale kdo je dnes originál? Poslouchám na plastových šustítkách, takže moc neposoudím tu basu, se kterou jsi dříve bojovala. Bicí jsou taky v poho, přiměřeně, i když já bych BD a snare ještě ubral, ale to je spíš moje deviace, nelibuju si ve stylu ´buchar´.
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

torste, je zvláštní, že dopoledne jsem si řekla že to celkem ujde. K večeru mně polil pot- vždyť je to hrozný. Tohle je právě problém, jak je možné, že někdy mi to přijde v pohodě a za pár hodin to nedokážu poslouchat. Bylo to narychlo, trochu tam neladí kytary, když na jedný trochu natáhnu strunu v jedné části. Taky neumím posoudit jak mají znít kytary. Chci aby bylo jasně slyšet přesne co hraji, ale když poslouchám třeba Jinjer, tak ty jejich riffy taky nejsou vždy úplně čitelný a přitom jejich hudba zní dobře- jako celek.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hodně to je o míře vlastního sebevědomí. Musí to být tak akorát. Když je ho málo - cítíš se, jak se cítíš (s těmi X-hodinovými odstupy). Když je ho naopak moc, bývá takový člověk docela fouňa a je s ním těžké pořízení, protože pořád něco chce a v průběhu diskuse vlastně vyplývá, že neví co - ale není při tom úplně příjemnej :-D

Takže já bych za sebe řekl, že máš dost málo dát na názory okolo, protože z valné většiny to bude subjektivní pohled na věc, což bývá často víc nebo míň mimo od toho, jaký záměr s tím má autor (=zde teda ty). Pokud tomu totiž člověk podlehne, začne se plácat spolu se svojí nejistotou ještě v tom, že to neustále přemíchává podle toho, ve kterou denní nebo noční hodinu mu někdo něco nalhal :-D

Takže tak. Dosuk si člověk sám se sebou nevybojuje to, že je spokojen s danou věcí a nebude s tím už nic dál dělat, tak to bude trošku prob no....ale je to asi hlavně o cviku a "zocelení se".

Držím palce, P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“