Nejlepší zvuk do sluchátek

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
A1L3R
Nový uživatel

Nejlepší zvuk do sluchátek

Příspěvek od A1L3R »

Zdarec všem,

chtěl bych poradit s výbavou ke kytaře. Jsem celkem začátečník, kdysi jsem hrál v kapele(hardcore, metal, rock) ale už je to nějaký pátek, co jsem držel kytaru v ruce, takže začínám zase znova. Z dob mého hraní jsem měl celolampové kombo Crate V50 s 6L6 koncovými lampami, hrálo krásně, ale šlo pryč a já si koupil už jen na doma malé Blackstar 1W celolampové kombo HT-1R v domění, že mi to bude stačit. To bylo cca před 10 lety. Teď bydlím na bytě, kdy jakékoli hraní na apec je vyloučeno a já bych potřeboval poradit, jak udělat co nejlepší zvuk do sluchátek a čím. Mám rád zvuk Marshallů, takže logicky jsem začal koukat po celolampových kombech s výstupem na sluchátka, aby to zase moc nestálo, ale byl to ten zvuk, co mám rád a kombo protože i když nemůžu na bytě hrát na repro, tak třeba někdy a někde bych to mohl vzít a zahrát si, ale není to priorita, klidně bych bral jen hlavu díval jsem se na chválenou EVH 5150 EL34. Z komb jsem si vytipoval Marshall DSL20CR a 40CR s koncovýma EL34, to mi přišlo za rozumné peníze krásný zvuk, ale dočetl jsem se na zahraničním Marshall fóru, že to na sluchátka blbě hraje. Zatím jsem neměl čas někde jezdit a zkoušet, tak se tu chci zeptat na to základní, jestli nejsem s tím úplně mimo a že mi tu někdo poradí úplně jiné řešení, třeba nějaké modelingové kombo, o nich nevím vůbec nic. Primárně mi jde o ten zvuk do sluchátek na to domácí brnkání, které mi stačí, ale chci co nejlepší kvalitu zvuku. Mám na to cca 30 tisíc, sluchátka už mám, ATH-M50x, to teď neřeším, jde mi hlavně o zdroj zvuku.

Díky za rady.
Trevor
Odborník

Re: Nejlepší zvuk do sluchátek

Příspěvek od Trevor »

Nestačilo by ti IK Multimedia AmpliTube do počítače? kupovat na tohle celý aparát mi přijde zbytečné.... a zvuk do sluchátek jde ze zesíku přes jednoduchý obvod, na něm záleží co uslyšíš, ovšem sluchátka a repro bude vždy znít jinak
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Oni stejně ty výstupy do sluchátek na hlavách a kombech nemaj buď simulaci reproboxu a když jo, tak to je stejně nepoužitelný. Nejlepší řešení je určitě jak psal trevor. Sice ty pluginy neodpovídaj moc originálu, ale marshall tam marshallovsky znít rozhodně bude.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
volfi

Příspěvek od volfi »

Do sluchátek bude teoreticky nejlepší lampovej zesilovač + IR. Většina hlav, co jsi napsal nemají IR a musel bys je o něj doplnit.
Takže jakákoliv hlava dle libosti plus k tomu IR loader s load boxem.
Nebo mě nepadá například pedal LeLead a k tomu obyč ir loader.
A zkus si trialovou verzy některých pluginů. Namátkou Stl Andy James.

Upřímně ve sluchátkách jsou ty rozdíly docela zanedbatelný. Ale pokud vezmu rozpočet a co “nejlepší” marshall higain, tak mě tak narychlo napadá Marshall JVM z bazaru a k tomu Torpedo captor X a kolem 30k se asi vejdeš.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
A1L3R
Nový uživatel

Příspěvek od A1L3R »

Díky za rady. Nejzajímavější a cenově nejdostupnější je asi hraní přes počítač. To mě vůbec nenapadlo a nejspíš to bude nejlepší řešení. Včera jsem se začal seznamovat s tím jak to funguje. Jestli jsem to pochopil správně, tak potřebuji ideálně externí zvukovou kartu, mám starší Macbook Air, který má thunderbold vstup, prý je to na zapojení zvukovky nejlepší, ale tyto zvukovky jsou o dost dražší než zvukovky zapojované přes usb. Je tam tak velký rozdíl v kvalitě přenosu zvuku ve prospěch toho thunderboldu? Pak budu potřebovat nějaký ten software třeba od IK, to už jsem se taky díval. Tak teď je téma ta zvukovka, máte s tím někdo zkušenosti? Doporučili byste mi nějakou? A jde do těch zvukovek zapojovat krabky? Nedávno jsem si koupil k tomu HT-1R efekt Boss SD-1w Waza Craft v domění, že mi to pomůže se zvukem, nepomohlo, je to tím kombem, není to žádný zázrak, ale krabku bych nechtěl prodávat, nebo ji válet někde v šuplíku.

Díky moc
innerself

Příspěvek od innerself »

Právě že ty externí zvukovky umí pracovat s vysokoimpedančnim signálem, který kytary a efekty "produkujou". Já někdy hrál taky na ty vestavěný v počítači. Normálně to funguje, ale možná tim, že mám všude aktivní snímače se nevyskytlo tolik problémů. Nicméně tam je záruka, že bude fungovat všechno. Jinak si myslim, že bohatě postačí bazarová Alpha lexicon, která jde kolikrát sehnat i za 500 korun.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Když už jste u těch IK tak si můžeš koupit karbici Tonex. U nás v obchodech se prodává kolem 10k. V ceně dostneš Amplitube, sw Tonex a zároveň tu krabici můžeš použít jako zvukovku. https://www.ikmultimedia.com/products/t ... pedal#info
Můžeš si stáhnout již hotové aparáty nebo si můžeš i naprofilovat svůj, kdyby sis třeba od někoho půjčil nějakýho toho Marsahlla.
Edit. Co se týká TB vs USB tak tam jde spíš o přenosovou rychlost. A dnes je USB dostatečně rychlé i pro kytaristy s netopířím sluchem.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
volfi

Příspěvek od volfi »

Bacha na ten thunderbolt. Jestli máš stašího maca, tak budeš mít thunderbolt 1 nebo 2. Dnes je thunderbolt 3 a 4, který jsou mnoho násobně rychlejší a využívají USB C port. Pokud koupíš novou thunderbolt zvukovku, tak jí připojíš jen s nějakou redukcí a bůhví jestli budou fungovat drivery. Rozhodně kup USB zvukovku, mužeš jí připojit i k mobilu a tabletu. Dneska slušně funguje Tonex a BIAS FX do iPhonu a iPadu, na cesty je to fajn. Samozřejmě Mac je výrazně pohodlnější a pluginy lepší.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“