Rád bych se sem obrátil, zda se zde nenajde nějaký nadšenec - počítačový mág, který by rozuměl programování MIDI, Arduinu atd.
Rozhodl jsem se, že jelikož teď budu mít o něco víc času, pokusím se zkonstruovat vlastní e. piáno, něco podobného, jako zkonstruoval borec v tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=Jpi9O15KyrQ&t=33s (já bych chtěl dodržet podobu klasických Rhodes Mk1, ale to je teď nepodstatné).
Co se týče konstrukční části projektu, mám ve všem jasno, mám mimo jiné dobrou shodou okolností i stejný MIDI kontroler jako týpek, který jsem tomu víc než ochoten obětovat.
Co mi však není vůbec jasný je technická stránka věci. Borec se to snažil jiným lidem vysvětlit v komentářích, na jakém principu to technicky celé funguje, avšak moje neznalost pojmů v problematice v kombinaci s mojí neobstojnou angličtinou zapříčiňují, že ať ty komentáře čtu, jak čtu, nemám z toho nic
Chtěl bych tedy v jednoduchosti nějak docílit toho, aby mi na nějakém "mikropočítači" běžel plugin typu Keyscape (ještě nemám rozhodnuto, jaký to přesně bude), toto já ovládal klávesovým MIDI kontrolerem, zároveň měl na pianu nějaké poťáky typu výšky, basy, středy, spínač a poťák tremola, wah, drivu, prostě ovládací prvky efektů (to, jak jsem pochopil, je zřejmě zprostředkováno přes to Arduino).
Moje otázka tedy zní, zda tu není někdo, kdo by těmto věcem rozuměl a nevěděl, co s načatým nedělním odpolednem, že by zkusil dát do té problematiky alespoň nějaký základní vhled, popřípadě mě odkázal někam dál (páč já jsem úplně ztracenej
A ještě preventivně pro šťoury, proč že se s takovou blbostí vůbec zabývám a nekoupím si raději klasický Rhodes:
1) Váha - nástroj bude ve výsledku nepoměrně lehčí než klasický Rhodes, což bude výhoda, kdyby ho chtěl někdy vzít člověk někam na kšeft
2) jde mi o to dělat něco pro zábavu a odreagování
3) no a samozřejmě prachy
Díky, ať se daří!