snížení výkonu elektronkového zesilovače
Pravidla fóra
snížení výkonu elektronkového zesilovače
Ahoj všem.
Mám nově ENGL POWERBALL I ve 100W a chtěl bych snížit výkon na 50W tím, že osadím pouze 2 x 6L6 elektronky.
Ano vím, že musím osadit krajové pozice (úplně vlevo, úplně vpravo) abych měl elektronky po jedné na každé "větvi", jen jsem znejistěl ohledně zapojení reproboxu. Když takto změním osazení, tak se pak dává 8Ohm repro do 16 Ohm.vstupu, nebo do 4Ohm?
Díky za pomoc
Mám nově ENGL POWERBALL I ve 100W a chtěl bych snížit výkon na 50W tím, že osadím pouze 2 x 6L6 elektronky.
Ano vím, že musím osadit krajové pozice (úplně vlevo, úplně vpravo) abych měl elektronky po jedné na každé "větvi", jen jsem znejistěl ohledně zapojení reproboxu. Když takto změním osazení, tak se pak dává 8Ohm repro do 16 Ohm.vstupu, nebo do 4Ohm?
Díky za pomoc
trsátko musí přežít i atomovej výbuch
Re: snížení výkonu elektronkového zesilovače
Pokud vím, můžou se vyndat buď 2 vnější nebo 2 vnitřní. Nebo experiment. Buď to hrát bude, nebo ne. Při malé hlasitosti nic neshoří. Na impedanci výstupů to vliv nemá. Ale nečekej, že výkon bude poloviční. Hlasitost klesne jen mírně, spíš ubyde masivnost zvuku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zvětšil jsi impedanci na vstupu trafa, tim že jsi vyndal elektronky, tedy na druhou stranu by jsi měl taky dat větší impedanci aby jsi zachoval převod
Tedy do 4 dáš 8 do 8 dáš 16 atd
Obecně když dáš větší odpor repra než je na vystupu napsáno, ničemu neubliziš, naopak ano
Ještě si zkontroluj proud elektronek, donastav, tím ze jsi dvě vyndal tak patrně stouplo napětí na vsech výstupech zdroje.
Torste
Vystupak je impedancni převodník voe, tak to musí mit vliv na vystup, kdyz změní vstup
Tedy do 4 dáš 8 do 8 dáš 16 atd
Obecně když dáš větší odpor repra než je na vystupu napsáno, ničemu neubliziš, naopak ano
Ještě si zkontroluj proud elektronek, donastav, tím ze jsi dvě vyndal tak patrně stouplo napětí na vsech výstupech zdroje.
Torste
Vystupak je impedancni převodník voe, tak to musí mit vliv na vystup, kdyz změní vstup
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
To se moc omlouvám, tohle jsem vážně netušil. Chyba.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kluci moc diky za pomoc. Hlavně Trevorovi za dovysvětlení. Nastavit BIAS není problém, spíš jsem si nebyl jistý s impedančním vyvážení trafa. Ještě jednou moc díky
trsátko musí přežít i atomovej výbuch
Když mi v aparátu odešla jedna flaška až to vyhodilo pojistku, mám vyndat i další lampu v páru, nebo to tam můžu nechat a co s impedancí?. Hraje to, akorát je to logicky míň nahlas.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
No pokud chceš hrát místo 4 flašek na dvě, tak tu nepárovou také vyndej. Impedance se mění, nějak půlí nebo násobí, v tom jsem byl zde nedávno vyškolen.
No já jsem právě lenoch a nechci nic vyndavat, dokud nepořídim celej novej set, tak jestli jde jet jakože na 3 
Nejde to jet na tři, není to dobře
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
ta lichá je sice pod proudem a žhaví, ale nehraje, že? to není dobře.
Myslel jsem si to. Takže ho zapnu až s novejma lampama. 2x do něj lézt odmítám