Axe-FX

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
frytol

Re: Axe-FX

Příspěvek od frytol »

bullin píše: 11.04.2023 16:25 Jj, tak na bedně. To mě nenapadlo a vůbec jsem si neuvědomil, že tam jsou nějaký presety. Nicméně jsem tam měl 'Stage' a při přepnutí na 'Linear' jsem velkou změnu nepozoroval. To dunění není u každého AXE FX Presetu. Jen u těch nabušenejch, jako je třeba Das Metal, nebo Recto 1, Recto 2 ...
chorreda: kde se nastavuje zvuk pro živé hraní? A co jsou ty impulsy?
Projdi pár videí na youtube, pochopíš jak to funguje. Jakou verzi máš půjčenou? Máš možnost to vyzkoušet i na jiných sluchátkách?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zvuk můžeš doladit třeba pomocí bloku GEQ na konci řetězce.

viewtopic.php?t=44707
bullin

Příspěvek od bullin »

Potřeboval bych poradit se zapojením Axe Fx do mixpultu a to konkrétně MACKIE ProFX12v3. Mixama jsem nepolíbený, tak abych něco nezkurvil.
https://kytary.cz/mackie-profx12v3/HN20 ... ource=Cart
Do kterého vstupu mám Axe Fx zapojit a jakým kabelem, XLR nebo jack? A jak nastavit dotyčný kanál, aby to nezměnilo charakter vstupního signálu?
Děkuji předem za odpovědi.
Placka

Příspěvek od Placka »

Normálně XLR kabele z balanced výstupu (output) do xlr vstupu na mixu. Samozřejmě na mixu musíš přizpůsobit gain (začneš s gainem na nule a postupně přidáváš až to začne clipovat a pak trochu stáhneš, aby to na mixu nešlo do clipu).
Low cut můžeš u kytary klidně nechat zapnutý, ale předpokládám, že používáš low-cut už ve Fractalu, takže je pak jedno, jestli ho na mixu zapneš nebo ne.
kompresor na mixu dej na nulu, EQ na střed ("U")
bullin

Příspěvek od bullin »

Děkuji a ještě co je to 'clipovat'.
Placka

Příspěvek od Placka »

To je led indikace přebuzení a zkreslení vstupních obvodů - preampu. Normálně je to červená ledka označená "clip", u tvýho pultu je to ledka označená "level set". V manuálu k pultu je nastavení gainu jistě detailně popsáno. Ta ledka nesmí svítit ani problikávat. Když se tak děje,musíš ubrat gain nebo sílu vstupujícího signálu (nebo použít tlačítko PAD, je-li jím pult vybaven)
bullin

Příspěvek od bullin »

Tak ještě jednou dík
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Čaute všetci, pls, chcem sa spýtať vlastníkov Fractalu. Mám FM3 MK 2 Turbo a teda chyba je asi vo mne, lebo použiteľný preset na nejaký HI-Gain doprovod, alebo ten ťahavý spevavý sólo zvuk som tam teda nenašiel. Skúšal so to na všetky gitary a aj som menil nastavenia, skúsil som si spraviť user zvuk.
Tie presety sú väčšinou, ako zo Star Treku, všetky predyleované ( aj reverzné :D ) kadejaké fázery a chorusy prešťavené a hlavne všetko prebasované. Idem cez monitory Fostex PM 1 MK 2.
Toto som zažil s Elevenom, keď som ho kúpil, ani jeden preset použiteľný. Samé haluzoidy.
V Bosske BR 800 je po zapnutí, hneď ten prvý preset P01 StckLead normálne použiteľný, dokonca ho má aj druhý gitarista a do mixu, to bol fakt fasa zvuk pre dve gitky.
Bol so vo waitliste, tak som mesiac študoval manuál a pozeral videá, kým mi FM-ko prišlo, ale realita s nastavovaním je teda dosť iná. Re-AMP ani nehovorím, šak na starine Eleven je to fest jednoduché a tu je to opruz + jeden knoflík vzadu na výstupné volume :shock: na celú mašinu. Knoflík za 3 centy :!:
Ešte ďalšia otázka pls, tie zvuky-presety by mali byť akože nastavené na nahrávku do mixu, samo +- s nejakými korekciami asi, je to tak ?
So zvukom som naozaj spokojný, hrá to, ako lampy pod rukami, to iba zírám :)
Architektúru som zhruba pochopil, len, to ja som taký blbý, že koncové volume je malý knoflík vzadu a musím sa načahovať s chrontavou rukou, aby som pridal, alebo ubral celkové volume ?
Chodím aj na Fractal fórum, tam to nejak neriešia.
No, absencia Inputu na gitku a outputu vpredu na sluchátka s poťákmi je teda fakt cocotizmus. Ani sa neni na čo pozerať a v neposlednom rade to kazí dizajn mašiny. Veď to je snáď štandard všetkých mašín. Už aj s praktického hladiska.
Teda, ale k veci, každý ten user treba komplet nastaviť zvlášť a Global EQ sa ani nedoktnút, aby bola nahrávka neovplyvnená a zostala neutrálna ?
Dík za nejaké rady, iba s FM3 T začínam, ocením všetky podnety :!:
Edit: Fasa, tak ja si nahram stopy do SO 6, stiahnem všetky šable a ten Fractal mi ich stále prehráva do Main, aj keď ich zamutujem :twisted:
Edit : sry, mal som skryté nahrané riffy, moja blbosť a nervy :idea: :twisted:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
bullin

Příspěvek od bullin »

Pro ozvučení AXE FX III používám pouze jeden reprobox. Vyplatí se přikoupit ještě druhý box pro stereo zapojení? Jak hodně to vylepší zvuk, jestli vůbec? Stereo efekty zatím nevyužívám.
Máte někdo zkušenosti?
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

@mirostrat: na FM3 ty tovární zvuky jsou fakt načančané, to máš pravdu, a teda v reálu ne moc použitelné... nakonec jsem si svoje nakroutil od nuly na zelené louce. Líp se to dělá v appce v noťasu, je to přehlednější. Já v podstatě potřebuju jenom 3 zvuky - clean, rhythm a solo. Mám to v jednom patch jako různé scény, nějaký fenderoidní clean a zkreslené Marshal JTM45 tuším.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

TO : Kajman2nd
Dík moc, no ja som si tiež začal robiť zvuky od nuly + som si našiel preset Fremen's Mini Drones a tam to už je, keď vypnem Synth. Tak iba čumím, gitka za 150 Euro Harley Benton, kurnik a tak ťahá ten tón, no nestačím sa čudovať a teda prešlo mi rukami fakt dosť aparátov, lampákov, naposledy teda môžem porovnať s JVM 410 h a 4x 12 box Lead a rôznymi pluginmi, Neural, Fat Blob, TH-U, KUASSA, no, ale Fractal, to je fest dovi mašina, neskutočné
:twisted: :shock:
Už do toho pomaly prichádzam , DynaCabs je tiež super.
Dosť ma šokovalo, koľko svetových špičiek prešlo z lampákov na Fractaly, to je teda niečo :!:
Ten zoznam má možno viac, ako XY STO zvučných mien, profíkov od Jazzu, po Prog Metal.
Dík, čau
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

bullin píše: 27.09.2023 13:24 Pro ozvučení AXE FX III používám pouze jeden reprobox. Vyplatí se přikoupit ještě druhý box pro stereo zapojení? Jak hodně to vylepší zvuk, jestli vůbec? Stereo efekty zatím nevyužívám.
Máte někdo zkušenosti?
I když jsou subjektivně stereo efekty "efektní", tak kytara ve stereu je pro koncertování s běžnou kapelou s bubnama zbytečná ptákovina, než další cca stejná bedna, tak v tomhle případě má smysl spíš investice do lepší bedny, když cítíš chuť něco zlepšovat.
Pokud by se jednalo o nějakou specialitu typu ambientní one man vystoupení, kde bys usoudil, že stereo zvuky máš nastavené pro posluchače nad hranicí rozlišitelnosti, tak druhá bedna pro vlastní monitoring taky není nutně potřeba, stačí stereo poslat do P.A. a sobě na podiu jen mono.
Já mám specialitu, že v kapele se složitější muzikou vozím ještě druhou menší RCF 708 (na kterou hraju v tišší kapele), kterou si vedle sebe staví bubeník, že se tak prý líp orientuje v písničkách, když už tu malou bednu mám, proč ne - ale není to stereo, jen druhá mono bedna.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

mirostrat píše: 2.10.2023 9:13 Dosť ma šokovalo, koľko svetových špičiek prešlo z lampákov na Fractaly, to je teda niečo :!:
Ten zoznam má možno viac, ako XY STO zvučných mien, profíkov od Jazzu, po Prog Metal.
Je to po všech stránkách výhodné... logistika, zvučení... stejně většina profíků hraje s ineary.
Mě do Axe definitivně zlomily koncerty Haken a Neal Morse Band... když na to takový zvuk měli oni, proč by to nevyhovělo nějakému mně joudovi z Hornídolní Pr*delačky...
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Pritom tá cena je na to, aký zvuk to vie, podla mňa docela nízka, koľko je za tým roboty.
Nevýhoda pre niekoho môže byť to, že tam treba zhruba stredne pokročilé znalosti tvorenia zvuku, treba sa naučiť ukladanie a všetko okolo toho a je teda toho dosť.
Ďalej je úplne samozrejmé, že, uživatel bude vediet, ako-tak robit s efektami, nastaviť si aparát, trocha znalosť bední, na fóre Fractal tomu dávajú + - mesiac na naučenie sa.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

...však proto kolem těchto mulťáků tak prosperuje trh s hotovými presety, což dost lidí využívá, aniž by do štelungu museli nějak víc proniknout.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Štelung je pre mňa práve na tom to naj :)
Zas má to svoje dosť velké muchy, tie dva poťáky fakt kazia dojem z mašiny. Absencia poťáku na sluchátka je už dosť čudný prístup, keďže prvá verzia nemala ani výstup na sluchátka, ak keď výstup pridali, mohli aj poťák.
Takto, keď je výstup na monitory, slucátka dajme tomu nech si hrajú, aj keby nemali, ale, keď si chcem dať večer slúchátka, čo mám vypnúť monitory ?
Určite s tým niečo spravia, lebo, to je v zozname želaní. Nejakým novším firmvérom, že by sa to dalo zapnút v Editore a štelovať trebárs v OUT 2. Neviem.
Až tak mi to nechýba, lebo keď pozerám film idem cez BOSS-ku, malé PC bedničky, alebo sluchátka.
Som moc zmlsaný z mixu Studio Live, to je to :) a Eleven to mal fasa vymyslené + Avid Eleven má tlačítka, poťáky, vstupy, výstupy, celkovo dizajn a prevedenie fakt luxusné.
Edie3

Příspěvek od Edie3 »

bullin píše: 27.09.2023 13:24 Pro ozvučení AXE FX III používám pouze jeden reprobox. Vyplatí se přikoupit ještě druhý box pro stereo zapojení? Jak hodně to vylepší zvuk, jestli vůbec? Stereo efekty zatím nevyužívám.
Máte někdo zkušenosti?
Též jedu přes jeden FrFr box Laney lfr 212
Edie3

Příspěvek od Edie3 »

Nemá někdo stáhnutý na Axe Fx3 FW 23.05 a Dyna Cab? Slyším na to samou chválu.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Mám FM3 T a s Dynacab laborujem od začiatku. Myslím, že, je to rovnaké u FX 3, FM 9 a FM 3.
V Dynacab je ten impuls snímaný 360° infra technológiou. Preto v Dynacab je asi 39 boxov, myslím, že aj nejaké pridali a tie si nastavuješ a reálne reagujú.
Vyberieš si box a nastavíš si zvuk a nemusíš sa prehrabávať tisícom IR, ako v Legacy.
Keď, si stiahneš Cab-Lab4, tak to môžeš este rozšíriť o kúpené boxy
https://shop.fractalaudio.com/software- ... cab-packs/
a v tom to nastaviť a preniesť do Editoru a mašiny.
No Dynacab je podľa mňa obrovská zmena a prínos, lebo, aj vizuálne vidím ten reprák, nastavenie centimetrov mikráku od repráku a polohu mikráku.
Hlavný rozdiel je tá 360° infra technológia.
Takto som to vyčítal na Fractal fóre. Lebo, uživatelia, ktorí majú nastavené svoje presety s Legacy, si ich musia znova nastaviť v Dynacab a veľmi sa im do toho nechce :)
Po kúpe som sa chvílku hrabal v IR boxoch a potom som prišiel na to, že je oveľa jednoduchšie a rýchlejšie vybrať si z tej menšej ponuky boxov v Dynacab a urobiť si zvuk sám. Niektoré free presety som stiahol už s nastaveným Dynacab.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“