CELESTION
Pravidla fóra
Re: CELESTION
Máte někdo zkušenost s EVi 10?
byli v některých Fender a Musicman kombech
byli v některých Fender a Musicman kombech
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ani nevim co k tomu psát
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Tím bych asi zobecnil debatu o reproduktorech na prosté líbí/nelíbí. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
"Blbý" ale je, že 4 repra stejnýho typu z jednoho boxu a vyrobený ve stejnej den, můžou znít diametrálně jinak
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Tak ten křížek z izolepy na reproboxu značící, kam umístit mikrofon, dává zas o něco víc smysl.
Tenhle reprák dělá zvuk, co chci. Ty ostatní dělají image a bordel.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
To Torst with Love...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
To Torst with Love...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Zdravím bando, mám už nějakou dobu osázený g12 Creamback s V30 v2x12. Oba jsou v 16Ohm verzi a mám je osazeny zepředu. V30 hraje jak má, ale Creamback zlobí. Nevím co s tím dělat, nikdy jsem neměl repro rozebrané.
Taky to není úplně hračka pro člověka co neví co a jak
.
Problém je že při určitých hlasitostech začne Creamback zvonit. V místnosti a prostředí problém není, zkoumal jsem jestli nezvoní něco v okolí. Ale problém byl stejný i na zkušebně. Zkoušel jsem ho i vytažený z boxu na 1x16 out a problém zůstal. Takže jsem vyloučil problém na reprák. Máte někdo nějaké tipy a triky? Díky
Taky to není úplně hračka pro člověka co neví co a jak
Problém je že při určitých hlasitostech začne Creamback zvonit. V místnosti a prostředí problém není, zkoumal jsem jestli nezvoní něco v okolí. Ale problém byl stejný i na zkušebně. Zkoušel jsem ho i vytažený z boxu na 1x16 out a problém zůstal. Takže jsem vyloučil problém na reprák. Máte někdo nějaké tipy a triky? Díky
Hmm, to je creamback 75h? Ten je poměrně agresivní ve výškách, mohla by vznikat nějaká interference mezi tvým zvukem/zesilovačem a reproduktorem. Můžeš to nahrát? Můžeš zkusit jiný zesilovač?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Ano g12H .Jiný zesík jsem zkoušel. Výsledek byl stejný. Při nízké hlasitosti problém zmizí. Přijde mi to jakoby v reproduktoru byla nějaká uvolněná komponenta. Nahrávku ti můžu odpoledne poslat teď jsem v práci
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě bych zkusil prstama propnout mebránu, jestli jde slyšet, že tam něco chrastí. Pokud ne, tak to může být např. úlomek magnetu, který zapadne mezi cívku a drží tam. Asi se nebude dát vyhnout sundání vrchlíku.
Tak jsem zkusil pomačkat blánu(jemně, nejsem sadista) a žádný zvuk. Zkoušel jsem i tu blánu na v30 a bylo to pocitově fakt dost obdobné. Nahrát se mi to nepodařilo mobil má na takový titěrný zvuk asi špatný mikrák. Sm57 mám na zkušebně. Takže chtěl bych se zeptat, jak sundat vrchlík. A jak ho pak přilepit zpátky:D
Když tohle zkoušíš netlačí se na vrchlík ale prsty souměrně těsně kolem vrchlíku a nemusíš se bát, membrána je dost pružná a má větší výchylku než 1cm
Nebo si do zesíku pust nejaký přeladitelný generátor a nech repro pěkně vycukat
Nebo si do zesíku pust nejaký přeladitelný generátor a nech repro pěkně vycukat
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ