Hezký den.
Rozhoduji se mezi Hammond SK pro - 73 a Nord Electro 6D 73
čemu mám dát přednost?
Používám hlavně varhaní a pianové zvuky.
Hammond vs Nord Electro
Pravidla fóra
Re: hammond nebo nordy
Jsem bývalý vlastník Nord Electro 4D a rovnou říkám, že kombinace varhaních a piánových zvuků není, IMO, v jednom nástroji ideální, přičemž důvodem je klaviatura -> za mne bych šel do čehokoliv (a vybíral hlavně podle pohodlnosti varhanní klaviatury, ale jednoho z výrobců, dle srovnávaček na jůtubu, preferoval i kvůli hezčím jak rhodesům, tak grandpianu
), klidně 61 kláves a na piano holt dokoupil druhou, kladívkovou, midi klaviaturu a podíval jsem jestli jde rozumně namapovat - páč u těch 4D šla podle mne externí klaviatura jenom jako horní manuál, (tak aby po přepnutí fungovala na piana).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: hammond nebo nordy
Já osobně (nejsem klávesák
) bych volil Nord, kvůli univerzálnosti, ale co jsem četl/viděl/slyšel, tak je to přesně jak říká José - u Hammondek jde hodně o klaviaturu, která je prostě jiná. V tvém případě bych zkusil prozkoumat tu možnost externí klaviatury.
Hraju na kytary a mašinky
Re: Hammond vs Nord Electro
Dík,
nějak to promyslím.
Jako piano mám Kurzweil, kladívkovou klaviaturu 88 klapek to je bezva, ale dost těžké, tak to potřebuji trochu zeštíhlit.
nějak to promyslím.
Jako piano mám Kurzweil, kladívkovou klaviaturu 88 klapek to je bezva, ale dost těžké, tak to potřebuji trochu zeštíhlit.
Re: Hammond vs Nord Electro
Není nad Hammondky