Korg Pa5X
Pravidla fóra
Korg Pa5X
Tak co, už jste na něj koukali? Já zatím jen na videu a prohlížím si manuál.
Vypadá hodně sexy, líbí se mi vzhledově i zvukově. Ale jako správný šťoura už vidím i nějaké ty nedostatky.
Za prvé na něm postrádám balance knob pro vyvážení hlasitosti mezi nástrojem a doprovodem.
Za druhé na něm postrádám tlačítko pro metronom.
Manuál je zde: https://www.korg.com/us/support/downloa ... 95/#manual
SoundCloud STYLES: https://soundcloud.com/korg/sets/pa5x-styles
SoundCloud INSTRUMENTS: https://soundcloud.com/korg/sets/pa5x-solo-instruments
SoýndCloud DEMO: https://soundcloud.com/korg/sets/pa5x-demo-songs
Vypadá hodně sexy, líbí se mi vzhledově i zvukově. Ale jako správný šťoura už vidím i nějaké ty nedostatky.
Za prvé na něm postrádám balance knob pro vyvážení hlasitosti mezi nástrojem a doprovodem.
Za druhé na něm postrádám tlačítko pro metronom.
Manuál je zde: https://www.korg.com/us/support/downloa ... 95/#manual
SoundCloud STYLES: https://soundcloud.com/korg/sets/pa5x-styles
SoundCloud INSTRUMENTS: https://soundcloud.com/korg/sets/pa5x-solo-instruments
SoýndCloud DEMO: https://soundcloud.com/korg/sets/pa5x-demo-songs
Re: Korg Pa5X
A už se objevují první ceny. Zde za 115 tisíc verze s 76 klávesami. https://www.all4sound.cz/p/korg-pa5x-76

engine
Jedna z hlavních novinek jsou přepracované bicí nástroje a použití technologie, která je nazývána round robin. Je to snaha zlidštit podání bicích aby nezněly příliš roboticky. Dosaženo toho má být tím, že každý zvuk je nasamplován několikrát a tyto samply se (nejspíš) náhodně střídají, takže nezní pořád úplně stejně, což má projev bicí linky přiblížit lidskému projevu.
Novou funkcí jsou Favorites, která umožňuje 11 tlačítkům přiřadit 11 zvuků a tyto tak mít přímo a neustále po ruce a rychle a pohodlně je přepínat a to bez ohledu na styl či cokoliv jiného. Přepínání zvuků je bezešvé, starý zvuk může ještě doznívat (nebo být držen sustain pedálem), zatím co už lze hrát nové zvuky.
Zůstaly zachovány dva přehravače, nově bez omezení. Každý z nich může hrát styl, midi nebo mp3 a to i současně a lze mezi nimi plynule přecházet.
Součástí stylu může být akordová sekvence, která se může automaticky přehrávat. Levou ruku tak lze používat plnohodnotně k ovládání zvuku pomocí joysticku, faderů a podobně.
Polyfonie byla rozšířena na 160 hlasů a efektů může být použito současně až 38 (u Pa4X to bylo jen 10).
Byla doplněna řada nových zvuků, převzatých z Kronosu, Nautilusu a SV-2. Zvuků je přes 2000 a stylů přes 600.
Přepracovány byly 'hammond' varhany a doplněny o efekty z nástrojů COX Continental a CX-3.
V souvislosti s novým kytarovým vstupem přibyla kytarová sekce s kytarovými efekty pro získání správného zvuku.
hardware
Novinkou je verze s 88 klávesami v provedení kladívkové mechaniky. Pokud někdo toužil po kombinaci aranžeru a klavírní mechaniky, má ji nyní k dispozici. Bohužel jsem nikde nenašel seriozní zdroj informace, jakého je typu, zda RH3 nebo jiná.
Výrazně bylo přepracováno uživatelské rozhraní. Jak na displeji a které barevně koresponduje s barvami ovládacích tlačítek, tak na ovládacím panelu. Displej je větší, ovládací prvky na něm také, takže ovládání je pohodlnější. Displej je navíc citlivější, podobný displejům tabletů, takže jeho ovládání je lepší.
Ovládací tlačítka nově mění barvu podle toho, zda je aktivní první plyer (ornžová) nebo druhý (modrá) i podle přiřazené funkce. Zpětná vazba je proto jednodušší.
Součástí nového uživatlského rozhraní je přídavný uzounký LCD umístěný mezi univerzálními drwbary a tlačítky, který textově ukazuje aktuální funkce přiřazené těmto prvkům.
A dále přibyl tzv. matrix, což jsou podsvícené pady v matici 4×4.
vstup / výstup
Přibyly dva vedlejší audio výstupy, takže stejně jako Kronos má Pa5X dva hlavní a čtyři vedlejší audio výstupy.
Vylepšeno bylo i USB, je nyní v rychlejší verzi 3.0 a má celkem 4 porty. Jeden na panelu, tři vzadu. Jeden ze zadních je typu B (tiskárnový) pro propojení s PC.
Mikrofonní vstup byl doplněn o nový kytarový vstup.
K dispozici je hdmi výstup pro přídavnou obrazovku.
Také přibyl vstup pro třetí pedál. Takže jsou teď k dispozici ovládací vstupy pro jeden damper a dva efektové pedály.
Nádherná demonstrace, která začíná mou oblíbenou skladbou (!), byť zahranou trochu vachrlatě. Nejhezčí na tom ale je, jak si to ten chlápek opravdu užívá, až mu to trochu závidím
.
A další pěkná ukázka, tentokrát s elektrickou kytarou.
Tak jsem si konečně po delším váhání tento nástroj pořídil, zdá se, že poslední dostupný kousek na českém trhu. Pořídil jsem si ho s vědomím, že software tohoto nástroje není v dobrém stavu. A mohu to potvrdit. Už jsem se také setkal s nějakou chybou a náprava je v restartu zařízení. Na doma to nevadí, na živém vystoupení by to byl průšvih. Update firmware má být uvolněn během prosince, věřím že se to zlepší.
Chyby s kterými jsem se setkal:
- při nahrávání hraní do mp3 klávesy zamrzly, jen jednou
- nešlo přehrávat mp3, tlačítko přehrávání se rozsvítilo, ale bylo ticho a na displeji se přehrávání nezobrazovalo, také jen jednou
- buď nechápu práci s efekty pro mikrofon a nebo se ty efekty chovají náhodně nebo nejdou vůbec, to se děje často
Na problémy narážím, když klávesy 'objevuji', tady šmejdím všude možně, všechno přestavuju a zkouším, co to udělá. Při běžném hraní se do problémů nedostávám. Ale to taky nepoužívám ten mikrofon. Na vyzkoušení elektrické kytary se teprve chystám.
Pa5X mohu srovnat hlavně s Pa600 a některá designová rozhodnutí mi nejsou úplně milá.
Chybí mi přímé tlačítko pro zapnutí metronomu, je k dispozici jen nepřímé tlačítko, takže jsou nutná dvě stisknutí pro zepnutí nebo vypnutí. Na druhou stranu, po jeho zapnutí má metronom vlastní obrazovku s pohodlným nastavením.
Zrovna tak zmizelo přímé tlačítko i signalizace nastavení, zda se mají nástroje měnit se změnou stylu a variací. Je to dostupné opět jen nepřímo, což je fakt hloupé, na první pohled teď není vidět, že je nástroj nastaven špatně.
Tlačítko fading bylo přemístěno někam doprava nahoru, to je hodně hloupé, zvláště když jsou jinak všechny tlačítka pro ovládání hry přemístěny vlevo pro levou ruku, což je naopak dobré.
Zmizelo přímé tlačítko pro posun midi skladby zpět, bylo přesunuto do nepřímých. Na druhou stranu, je teď v nepřímých tlačítkách i možnost posunu vpřed.
Z hlavní obrazovky zmizela informace, jaký nástroj je přiřazen ke které vrstvě. Na pomocné obrazovce tato informace je, ale bez informace o transpozici, ta je teď dostupná jen hluboko v nastavení. Ale aspoň přibyla přímá tlačítka pro zapínání a vypínání jednotlivých vrstev, byť si člověk musí pamatovat, který nástroj je v které vrstvě.
Z dalších negativ bych zmínil, že přepínání skladeb v SongBooku je pomalejší a zobrazují se 'přesýpací hodiny'.
Jestli jsem to nepřehlédl, není k dispozici editor midi eventů, ale midi upravuji v pc, takže jsem po něm intenzivně nepátral.
To jsou zatím všechna negativní zjištění, ale ještě jsem nezkoumal všechny možnosti, třeba pady prozatím ignoruji, nezkoušel jsem úpravu a vytváření stylů, kde podle zpráv z 'internetu' také nebude všechno v pořádku.
Z těch pozitivních zjištění musím zmínit perfektní tužší klávesy a příjemný aftertouch, dynamika je pod výbornou kontrolou. Syn teď hraje hodně na Genos a dost si na něj stěžuje, kloužou mu na něm prsty, Pa600 mu zase přišla hodně měkká se špatnou dynamikou. Spokojený je s VOX Continental a teď ještě víc i s Pa5X co se týče keyboardových kláves
Zvukově je Pa5X oproti Pa600 samozřejmě také někde úplně jinde, a styly zní opravdu dobře, to je špičková úroveň a spolu s výbornou klávesnicí důvod pro koupi. Za poznámku také stojí bezešvé přepínání zvuků, kdy starý doznívá, zatím co už hraje nový. To byla velká slabost Pa600.
Změny v ovládání hodnotím celkově pozitivně, například zrušení režimů hra a song, teď je to všechno jeden režim. SongBook a hlavně Sety (vyběr songů v mřížce s velkými tlačítky) hraní zjednodušují. Stejně jako 11 tlačítek pro rychlý výběr nástroje (keyboard setu) 'za všech okolností' pro přímé hraní bez stylů a midi. Pohodlná barevná tlačítka, která lehce svítí i když jsou vypnutá, takže jsou vidět i ve tmě když 'nesvítí'. Trochu to kazí, že ne všechny tlačítka jsou podsvícená, zejména to vadí u těch pro přepínání zvuků pod displejem, ale když se postaví displej, tak je naštěstí osvětluje svit displeje.
Pozitivní jsou 3+1 USB porty, z toho jeden na panelu. Pa600 měla jen jeden a ještě hodně mizerný a ze zadu. Drobnost a jak to dokáže otrávit používání nástroje. Kronos má 2+1 a to je málo, u Pa5X ale zatím vidím využití jen pro jeden. Všechno lze spouštět z USB portu, nemusí se nic přehrávat do interní paměti, což je paráda, když nástroj používá více lidí. Navíc je k dispozici SD slot s kapacitou až 1T, uvidíme, zda Korg vůbec nabídne nové banky nástrojů, které by takovou kapacitu využily. Já bych měl zájem o pořádné rozšíření Windwood sekce.
Chyby s kterými jsem se setkal:
- při nahrávání hraní do mp3 klávesy zamrzly, jen jednou
- nešlo přehrávat mp3, tlačítko přehrávání se rozsvítilo, ale bylo ticho a na displeji se přehrávání nezobrazovalo, také jen jednou
- buď nechápu práci s efekty pro mikrofon a nebo se ty efekty chovají náhodně nebo nejdou vůbec, to se děje často
Na problémy narážím, když klávesy 'objevuji', tady šmejdím všude možně, všechno přestavuju a zkouším, co to udělá. Při běžném hraní se do problémů nedostávám. Ale to taky nepoužívám ten mikrofon. Na vyzkoušení elektrické kytary se teprve chystám.
Pa5X mohu srovnat hlavně s Pa600 a některá designová rozhodnutí mi nejsou úplně milá.
Chybí mi přímé tlačítko pro zapnutí metronomu, je k dispozici jen nepřímé tlačítko, takže jsou nutná dvě stisknutí pro zepnutí nebo vypnutí. Na druhou stranu, po jeho zapnutí má metronom vlastní obrazovku s pohodlným nastavením.
Zrovna tak zmizelo přímé tlačítko i signalizace nastavení, zda se mají nástroje měnit se změnou stylu a variací. Je to dostupné opět jen nepřímo, což je fakt hloupé, na první pohled teď není vidět, že je nástroj nastaven špatně.
Tlačítko fading bylo přemístěno někam doprava nahoru, to je hodně hloupé, zvláště když jsou jinak všechny tlačítka pro ovládání hry přemístěny vlevo pro levou ruku, což je naopak dobré.
Zmizelo přímé tlačítko pro posun midi skladby zpět, bylo přesunuto do nepřímých. Na druhou stranu, je teď v nepřímých tlačítkách i možnost posunu vpřed.
Z hlavní obrazovky zmizela informace, jaký nástroj je přiřazen ke které vrstvě. Na pomocné obrazovce tato informace je, ale bez informace o transpozici, ta je teď dostupná jen hluboko v nastavení. Ale aspoň přibyla přímá tlačítka pro zapínání a vypínání jednotlivých vrstev, byť si člověk musí pamatovat, který nástroj je v které vrstvě.
Z dalších negativ bych zmínil, že přepínání skladeb v SongBooku je pomalejší a zobrazují se 'přesýpací hodiny'.
Jestli jsem to nepřehlédl, není k dispozici editor midi eventů, ale midi upravuji v pc, takže jsem po něm intenzivně nepátral.
To jsou zatím všechna negativní zjištění, ale ještě jsem nezkoumal všechny možnosti, třeba pady prozatím ignoruji, nezkoušel jsem úpravu a vytváření stylů, kde podle zpráv z 'internetu' také nebude všechno v pořádku.
Z těch pozitivních zjištění musím zmínit perfektní tužší klávesy a příjemný aftertouch, dynamika je pod výbornou kontrolou. Syn teď hraje hodně na Genos a dost si na něj stěžuje, kloužou mu na něm prsty, Pa600 mu zase přišla hodně měkká se špatnou dynamikou. Spokojený je s VOX Continental a teď ještě víc i s Pa5X co se týče keyboardových kláves
Zvukově je Pa5X oproti Pa600 samozřejmě také někde úplně jinde, a styly zní opravdu dobře, to je špičková úroveň a spolu s výbornou klávesnicí důvod pro koupi. Za poznámku také stojí bezešvé přepínání zvuků, kdy starý doznívá, zatím co už hraje nový. To byla velká slabost Pa600.
Změny v ovládání hodnotím celkově pozitivně, například zrušení režimů hra a song, teď je to všechno jeden režim. SongBook a hlavně Sety (vyběr songů v mřížce s velkými tlačítky) hraní zjednodušují. Stejně jako 11 tlačítek pro rychlý výběr nástroje (keyboard setu) 'za všech okolností' pro přímé hraní bez stylů a midi. Pohodlná barevná tlačítka, která lehce svítí i když jsou vypnutá, takže jsou vidět i ve tmě když 'nesvítí'. Trochu to kazí, že ne všechny tlačítka jsou podsvícená, zejména to vadí u těch pro přepínání zvuků pod displejem, ale když se postaví displej, tak je naštěstí osvětluje svit displeje.
Pozitivní jsou 3+1 USB porty, z toho jeden na panelu. Pa600 měla jen jeden a ještě hodně mizerný a ze zadu. Drobnost a jak to dokáže otrávit používání nástroje. Kronos má 2+1 a to je málo, u Pa5X ale zatím vidím využití jen pro jeden. Všechno lze spouštět z USB portu, nemusí se nic přehrávat do interní paměti, což je paráda, když nástroj používá více lidí. Navíc je k dispozici SD slot s kapacitou až 1T, uvidíme, zda Korg vůbec nabídne nové banky nástrojů, které by takovou kapacitu využily. Já bych měl zájem o pořádné rozšíření Windwood sekce.
Tak, první nepříjemný problém, s kterým jsem nehnul, je to, že se nastavení mixeru neukládá do songbooku.
Takže já si sice mohu dát do songbooku song s midi podkladem, ale nelze mu tam nastavit hlasitost. Resp. poměr hlasitosti mezi sekvencetem a klávesmami. To se na Pa600 řešilo knoflíkem balance, jehož nastavení se dalo uložit do performance.
Převádím teď ručně z Pa600 skladby do Pa5X a nevím si s tím rady. Mohl bych snížit hlasitost u všech midi kanálů v midi souboru, to se do Songbooku uloží, ale je to děsivě pracné, zvlášť když těch midi podkladů mám hodně. A u midi, kde se mění hlasitost během hry to nejde vůbec. Říkám si, že nějak to jít musí, jak se to řešilo u Pa4X?
Takže já si sice mohu dát do songbooku song s midi podkladem, ale nelze mu tam nastavit hlasitost. Resp. poměr hlasitosti mezi sekvencetem a klávesmami. To se na Pa600 řešilo knoflíkem balance, jehož nastavení se dalo uložit do performance.
Převádím teď ručně z Pa600 skladby do Pa5X a nevím si s tím rady. Mohl bych snížit hlasitost u všech midi kanálů v midi souboru, to se do Songbooku uloží, ale je to děsivě pracné, zvlášť když těch midi podkladů mám hodně. A u midi, kde se mění hlasitost během hry to nejde vůbec. Říkám si, že nějak to jít musí, jak se to řešilo u Pa4X?
Vyšel první update firmware na verzi 1.1.0 https://www.korg.com/us/news/2022/1212/
Nejpříjemnější změna je, že Mixer už má svou záložku na hlavním okně a nemusí se do něj chodit oklikou přes Controls. Ale jinak spíše opravuje chyby. Hlavní slíbené a očekávané funkce (editor midi eventů, konventor midi do stylů a kaoss) jsou zatím stále ve vývoji.
Dokument se seznamem změn je zde: https://www.korg.com/us/support/downloa ... /895/4966/
Nejpříjemnější změna je, že Mixer už má svou záložku na hlavním okně a nemusí se do něj chodit oklikou přes Controls. Ale jinak spíše opravuje chyby. Hlavní slíbené a očekávané funkce (editor midi eventů, konventor midi do stylů a kaoss) jsou zatím stále ve vývoji.
Dokument se seznamem změn je zde: https://www.korg.com/us/support/downloa ... /895/4966/
Mám rád nástroje Korgu, jsou dobré, ale jedna věc mě na Korgu štve a to technická podpora, která je bídná až nulová. S tím se pojí špatná technické dokumentace, která není ani bídná, ale rovnou nulová. Sháněl jsem formát CSC souboru, což jsou Chord Sekvence. A protože prostě neexistuje, tak jsem se ji pokusil reverzním inženýringem tak trochu rozlousknout. Tady jsou výsledky mého bádání. Myslím že mi to umožní generovat vlastní akordové sekvence.
Kód: Vybrat vše
CSC FORMAT
==========
Root 00 - 5 bytes, CSC file header
01 00 - 2 bytes, unknown
XX XX XX XX - 4 bytes, CONTENT SIZE, Big Endian
Leaf 00 - 5 bytes, first part header
Main.mid 00 - X bytes, string, SMF file name, probably always the same
XX XX XX XX - 4 bytes, SMF SIZE, Big Endian
[SMF DATA] - SMF SIZE bytes, SMF binary data
Leaf 00 - 5 bytes, second part header
ClipDescription.xml 00 - X bytes, string, XML file name, probably always the same
XX XX XX XX - 4 bytes, XML SIZE, Big Endian
[XML DATA] - XML SIZE bytes
SMF DATA
==========
Standard midi format.
Example 1: User created Chord Sequence
No | Tr | aTick | M.B.T | SHN | Name|C | Short
---+----+-------+---------+-----+----------+----------
0 | 0 | 0 | 0.1.000 | HDR | Header | F0 T1 384
1 | 1 | 0 | 0.1.000 | TR1 | Track |
2 | 1 | 0 | 0.1.000 | TSI | TimeSig | 4/4 24 8
3 | 1 | 0 | 0.1.000 | TPO | Tempo | 100
4 | 1 | 0 | 0.1.000 | KSI | KeySig | 1 major
5 | 1 | 1536 | 1.1.000 | TXT | Text | F
6 | 1 | 3170 | 2.1.098 | TXT | Text | A m
7 | 1 | 6127 | 3.4.367 | TXT | Text | G
8 | 1 | 6920 | 4.3.008 | TXT | Text | F
9 | 1 | 9211 | 5.4.379 | TXT | Text | G
10 | 1 | 12288 | 8.1.000 | TR0 | EndTrack |
Example 2: Factory Chord Sequence - Tritone...
---+----+-------+---------+-----+----------+-------------
3 | 1 | 0 | 0.1.000 | TPO | Tempo | 80
4 | 1 | 0 | 0.1.000 | KSI | KeySig | 0 major
5 | 1 | 1536 | 1.1.000 | TXT | Text | D m7
6 | 1 | 3072 | 2.1.000 | TXT | Text | C# 7
7 | 1 | 4608 | 3.1.000 | TXT | Text | C M7
8 | 1 | 7680 | 5.1.000 | SQN | Seqencer | 3 [42,60,01]
9 | 1 | 7680 | 5.1.000 | TR0 | EndTrack |
Example 3: Style Chord Sequence - Spaghetti Western
---+----+-------+---------+-----+----------+----------
3 | 1 | 0 | 0.1.000 | KSI | KeySig | 0 major
4 | 1 | 1536 | 1.1.000 | TXT | Text | D m
5 | 1 | 3072 | 2.1.000 | TXT | Text | G
6 | 1 | 4608 | 3.1.000 | TXT | Text | D m
7 | 1 | 6144 | 4.1.000 | TXT | Text | C
8 | 1 | 7680 | 5.1.000 | TXT | Text | D m
9 | 1 | 9216 | 6.1.000 | TXT | Text | G
10 | 1 | 10752 | 7.1.000 | TXT | Text | Bb
11 | 1 | 11520 | 7.3.000 | TXT | Text | C
12 | 1 | 12288 | 8.1.000 | TXT | Text | D m
13 | 1 | 13824 | 9.1.000 | TR0 | EndTrack |
XML DATA
==========
Example 1: User created Chord Sequence
<CLIP type="ChordClip" version="0" release="3">
<RESOURCE name="Main.mid"/>
<PARAMS>
<Sync start="4" startrec="4" sync="2"/>
<AppearingTimeSignature numerator="4" denominator="2"/>
<Loop number="-1" length="-1"/>
<Start fineSlide="0" measure="0"/>
<Pitch/>
<OriginalKey root1="5" mode1="0" root2="0" mode2="0"/>
</PARAMS>
</CLIP>
Example 2: Factory Chord Sequence Tritone...
<PARAMS>
<Pitch/>
<OriginalKey root1="0" mode1="0" root2="0" mode2="0"/>
</PARAMS>
</CLIP>
Example 3: Style Chord Sequence - Spaghetti Western
<PARAMS>
<Pitch/>
<OriginalKey root1="0" mode1="0" root2="0" mode2="0"/>
</PARAMS>
</CLIP>Re: Korg Pa5X
Mimochodem, Pa5X byl teď nějakou dobu nedostupný na trhu, už je zase dostupný a za nové ceny: 61: 102 700 Kč, 76: 109 900 Kč 88: 119 500 Kč (ale stále nedostupný). Ceny jsou z Kytary.cz. Mohlo by se zdát, že je to malý pokles cen, ale při té inflaci je víc než dobrý. Tablet S6 lite, který jsem o prázdninách (kdy vyšel Pa5X) kupoval synovi a teď sobě, je o litr dražší. To jest cca o 10 %.
Naposledy upravil(a) Petr13 dne 10.05.2023 20:19, celkem upraveno 1 x.
Zdravim.Rozmyslam nad kúpou pa5x.A nikde sa neviem dočítať či to má plnohodnotný sequencer.Ci je tam možné si vyrobiť celú skladbu.A kompletnú editaciu.Budem vďačný za odpoveď
Vyrobit skladbu možné je, má to nahrávání do mp3, zaznamená se i zpěv a popř. i kytara, včetně efektů. Co se týče sekvenceru, song editor má event editor, který umožňuje mazat, přidávat a upravovat jednotlivé midi eventy. Ale upřímně, moc pracovat bych v tom nechtěl, na pár jednoduchých změn fajn, ale na rozsáhlejší editace je myš, klávesnice a velký monitor mnohem pohodlnější.
Dlouho jsem si myslel, že Pa5X ve stávajícím stavu neumí měnit tempo ve stylech, ale to jsem se spletl. Jediné co neumí je změnit ho v čase 1.1.000, ale už v čase 1.1.001 to jde. Místo standardního midi tempa s absolutní hodnotou se zadává nestandardní event pro relativní tempo, které se zadává v procentech. Hodnota 100 tedy znamená žádná změna, 101 zrychlit o procento a 99 zpomalit o procento.
Pokud to někdo přehlédl, pro Pa5X vyšel nový firmware. Ve zkratce z toho zajímavého:
- Podpora pro "Add-Ons", tedy pro hudební rozšíření Pa5X
- Vylepšení kompatibility s Pa4X, správně se převedou styly, které nešly, lze převést SongBook
- Zjednodušení ukládání songů, lze je ukládat odkudkoliv z hlavní obrazovky
- Vylepšená editace padů v songu
- Zjednodušené ukládání stylů, lze je ukládat odkudkoliv z hlavní obrazovky
- Zjednodušené ukládání padů do stylu
- Zjednodušené ukládání akordových sekvencí do stylů
- Ending 3 má nastavitelný cue mod (čas spuštění)
- Každý prvek stylu může mít vlastní time signature
- Nová akordová stopa v style editoru a vylepšená práce s akordovými sekvencemi, včetně exportu a importu
- Přidáno 86 nových akordových typů
- Přidáno mnoho nových editačních funkcí do Song/Style editoru
- Parametry efektů IFX/MFX se ukládají automaticky
- Nové zvuky, KST, styly a pady
https://www.korg.co.uk/blogs/updates/pa5x-update-v1-2-0
https://youtu.be/jy1itXv9H38
- Podpora pro "Add-Ons", tedy pro hudební rozšíření Pa5X
- Vylepšení kompatibility s Pa4X, správně se převedou styly, které nešly, lze převést SongBook
- Zjednodušení ukládání songů, lze je ukládat odkudkoliv z hlavní obrazovky
- Vylepšená editace padů v songu
- Zjednodušené ukládání stylů, lze je ukládat odkudkoliv z hlavní obrazovky
- Zjednodušené ukládání padů do stylu
- Zjednodušené ukládání akordových sekvencí do stylů
- Ending 3 má nastavitelný cue mod (čas spuštění)
- Každý prvek stylu může mít vlastní time signature
- Nová akordová stopa v style editoru a vylepšená práce s akordovými sekvencemi, včetně exportu a importu
- Přidáno 86 nových akordových typů
- Přidáno mnoho nových editačních funkcí do Song/Style editoru
- Parametry efektů IFX/MFX se ukládají automaticky
- Nové zvuky, KST, styly a pady
https://www.korg.co.uk/blogs/updates/pa5x-update-v1-2-0
https://youtu.be/jy1itXv9H38