Úprava finishe na base

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
David_H
Nový uživatel

Úprava finishe na base

Příspěvek od David_H »

Zdravím, delší dobu už dělám na svém preclovi který si předělávám k obrazu svému. Jedná se původně o mexický precision bass z player série od fenderu a je to můj domácí projekt. Basu jsem si vymazlil padesátkovým roasted maple krkem a vyměnil snímač za EMG Geezera Butlera. Později jsem chytl chuť a basu jsem hodil do satinu a ještě z ní udělal relica. Avšak s matným finishem nejsem tolik spokojený, jak jsem čekal a zkoušel jsem jí potřít dánským olejem, hlavně ty místa kde jde vidět samotné dřevo, ale jak jsem zmiňoval je to čistě domácí projekt a nemám s tím žádné zkušenosti a když jsem basu předtím brousil, tak na těle jdou vidět ještě škrábance po šmirglu...
Potřeboval bych pomoct ohledně těch samotných škrábanců, jak je nějak zminimalizovat a dodat base zpět lesk.
Díky moc za rady !

David
volfi

Re: Úprava finishe na base

Příspěvek od volfi »

Škrábance odstraníš jemnějším smirkem. Cca 1000 a ideálně na mokro. A pak jí vyleštit za použití pasty a molitanového kotouče.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
David_H
Nový uživatel

Příspěvek od David_H »

volfi píše: 14.07.2023 22:56 Škrábance odstraníš jemnějším smirkem. Cca 1000 a ideálně na mokro. A pak jí vyleštit za použití pasty a molitanového kotouče.

A o jakou pastu se jedná? Našel jsem, že jde použít leštěnka na auta. Kdyžtak jestli byste mi dal nějaký tip ? Díky moc !
Naposledy upravil(a) David_H dne 15.07.2023 5:52, celkem upraveno 1 x.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Tempo třeba
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Tempo je použitelné. Ale já osobně používám 3M pasty. Nejdřív zelenou fast cut a pak žlutou.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“