Stačí baskytarové kombo 120W na zkoušky?

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Vailon

Stačí baskytarové kombo 120W na zkoušky?

Příspěvek od Vailon »

Zdravím, chci se zeptat, je dost 120W pro basové kombo na zkoušky nebo menší koncerty? Možná hlavně na zkoušky, protože na koncert může posloužit balanced output, ne?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Stačí baskytarové kombo 120W na zkoušky?

Příspěvek od Hendrek »

Jaká hudba, jaký bubeník?
Mi stačí na zkoušky i 50W a to to ještě musím krotit pod půlku volume.
Definuj vstupní parametry pro upřesnění dotazu.
Vailon

Příspěvek od Vailon »

Hudba by byla různá, ale šlo by i o tvrdší styly.
Koukám po jednom kombu, co má 120W a 1x12 reproduktor, ale má i právě balanced output.
José

Příspěvek od José »

Doplnil bych sadu otázek jak máš upravenej signál? (Kompresor, eq, zkreslení?)
Jakou máš představu o zvuku?
Vailon

Příspěvek od Vailon »

José píše: 15.07.2023 8:15 Doplnil bych sadu otázek jak máš upravenej signál? (Kompresor, eq, zkreslení?)
Jakou máš představu o zvuku?
Šlo by v podstatě jen o čistý zvuk bez zkreslení, možná časem přidat syntezátor mel9 nebo S9. Z kompresorem zatím zkušenosti nemám.
José

Příspěvek od José »

Tak tam bych viděl riziko, pohybuju se s hraním na pomezí rocku a metalu a nikdy jsem neměl potřebu ničeho silnějšího než kombinace 200 W/112, ale vždy to chce citlivé repro 98db+, signál vždy rozumně zkomprimovaný, ořezaný (cokoliv kolem fundamentu kopáku kolem 50 Hz a niž je v prostoru zkušebny IMHO na obtíž) a zčitelněný v mixu alespoň drobným zkreslením..

P.S. další věc je štěstí na kytaristy, kteří si zvukem nenárokovali nikdy basový prostor, co ti tvoji?
Vailon

Příspěvek od Vailon »

José píše: 15.07.2023 8:47 Tak tam bych viděl riziko, pohybuju se s hraním na pomezí rocku a metalu a nikdy jsem neměl potřebu ničeho silnějšího než kombinace 200 W/112, ale vždy to chce citlivé repro 98db+, signál vždy rozumně zkomprimovaný, ořezaný (cokoliv kolem fundamentu kopáku kolem 50 Hz a niž je v prostoru zkušebny IMHO na obtíž) a zčitelněný v mixu alespoň drobným zkreslením..

P.S. další věc je štěstí na kytaristy, kteří si zvukem nenárokovali nikdy basový prostor, co ti tvoji?
Sakryš, takže asi spíš hlavu 250W, že? Ale to už je zase jiná částka než kombo no :-/.
Citlivost toho reproduktoru jsem bohužel nikde nenašel.

No sám sem chvilku začal místo baskytary hrát na kytaru, ale nejradši bych se vrátil k baskytaře, takže kytaristi zatím žádní nejsou :-).
José

Příspěvek od José »

Jakmile citlivost, respektive ani znacku a typ repra nevíš (dvojnasobek vykonu udela 3db akustickeho tlaku) nešel bych do toho, a bubeníka máš? A kolik si ochoten investovat?
Vailon

Příspěvek od Vailon »

José píše: 15.07.2023 13:16 Jakmile citlivost, respektive ani znacku a typ repra nevíš (dvojnasobek vykonu udela 3db akustickeho tlaku) nešel bych do toho, a bubeníka máš? A kolik si ochoten investovat?
Značka komba je EBS, ty mají docela dobrou pověst, co vím. Bubeníka jo :).
No to kombo je cca kolem 13 000,-, co jsem koukal hlava 250 + repro by bylo kolem dvacky už, proto mě láká to kombo, kdyby stačilo.
Takže tak do těch dvaceti ideálně.
José

Příspěvek od José »

S EBS žádnou zkušenost (mimo naprosto tristní se strunama) vlastně nemám, ale renomé má, to kombo nemuselo být nedostatečné. Jestli se ti zvuk líbí.. Nicméně na bazáči jsem viděl od ebs 350w kombo 210 za desítku (upravená repro ale od firmy s nějakým jméně) popřídě reidmar zes za 9. Ovšem kdybych měl volit já a nepreferoval stěhovatelnost, jsou tam ultimátní full profi gallieny 700rb v kombo verzi za 12..
Vailon

Příspěvek od Vailon »

José píše: 15.07.2023 20:40 S EBS žádnou zkušenost (mimo naprosto tristní se strunama) vlastně nemám, ale renomé má, to kombo nemuselo být nedostatečné. Jestli se ti zvuk líbí.. Nicméně na bazáči jsem viděl od ebs 350w kombo 210 za desítku (upravená repro ale od firmy s nějakým jméně) popřídě reidmar zes za 9. Ovšem kdybych měl volit já a nepreferoval stěhovatelnost, jsou tam ultimátní full profi gallieny 700rb v kombo verzi za 12..
Já měl v minulosti od EBS 30W kombo a to bylo zpracované hezky a zvuk taky supr. Jinak co se týče zvuku EBS, ten se mi právě hodně líbí no. Takže šance, že by mohlo stačit, je? Taky tam teda mrknu. Moc děkuju za odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“