Efekty Electro Harmonix
Pravidla fóra
Re: Efekty Electro Harmonix
Otázka je, jak to zní přes aparát, nebo jestli je lepší to odbočit do FRFR.
Čus dneska jsem se setkal s jednou divnou věcí u efektu signal pad (passive attenuator). https://www.thomann.de/cz/electro_harmo ... al_pad.htm
Při ubírání volume od maxima vznikal šum, jakoby to byl nějakej overdrive, při poťáku na max, kdy propustí plnej signál šum zmizel. Dělalo to jak při zapnutý ledce, tak i bez napájení. Dá se tomu nějak rozumět? Já bych chápal kdyby to zkrátka šumělo pořád víc, ale takhle divně? A ještě když to má bejt všechno pasivní. Někdo nějaký vysvětlení?
Při ubírání volume od maxima vznikal šum, jakoby to byl nějakej overdrive, při poťáku na max, kdy propustí plnej signál šum zmizel. Dělalo to jak při zapnutý ledce, tak i bez napájení. Dá se tomu nějak rozumět? Já bych chápal kdyby to zkrátka šumělo pořád víc, ale takhle divně? A ještě když to má bejt všechno pasivní. Někdo nějaký vysvětlení?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Signal pad je jen potenciometr + paralelně kondík alá treble bleed. Takže pravděpodobně ti ten šum vzniká někde před a kondík ho propustí dál.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Šum dělá ten signal pad. Zkoušeno na dvou aparátech jak ve smyčce, tak i před. S poťákem u signal padu na max šum zmizí 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli je to RC člen horní propust, pak se může změnit rezonanční frekvence obvodu se stáhnutím hodnoty odporu. Máš to předpokládám na high gain, ve tvém případě za hranicí "slušnosti"
, tzn. spousta vyšších harmonických v signálu. Na low gainu to jde taky slyšet?
Měl by tam být 1M pot a 220pF kondík. Já mám svůj homemade: 100k pot a treble bleed 120k resistor + 1nF kondík na páčku. Nikdy jsem si teda nevšiml šumu.
Btw: nejsi sám.
Btw: nejsi sám.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je tam 1Mohm, tak to asi zpusobi to, ze pri stazeni se zvysi vystupni impedance a do kabelu se tim padem snadneji "nachyta" ruzny bordel. K tomu mozna i zesileni vyssich frekvenci diky treble bleed kondiku.
Vyzkousejte si to schvalne s kytarou s pasivnimi snimaci a volume potem 250k nebo lepe 500k. Pri vyssim gainu (bez noise gate) trochu stahnete volume z max ... me se to chova podobne.
Kazdopadne do smycky by to chtelo potak tak 10-100k.
Vyzkousejte si to schvalne s kytarou s pasivnimi snimaci a volume potem 250k nebo lepe 500k. Pri vyssim gainu (bez noise gate) trochu stahnete volume z max ... me se to chova podobne.
Kazdopadne do smycky by to chtelo potak tak 10-100k.
Hraju výhradně na šrot.
Ještě mě tak napadlo. Kytara byla aktivka co? Pro tu je 1M taky moc.
Hele měl jsem kytaru kompletně vyplou a myslim že jsem to zkoušel i bez kytary na čistý kanály. Poťák jsem koukal že je 1M.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Kabel bez el. zakonceni na jednom konci (treba kytarou) a na druhem pripojeny do vysokoimpedancniho vstupu je skvela antena ktera chyta sumy a brumy. To je uplny nesmysl takhle zkouset.
Hraju výhradně na šrot.
Asi bych to udělal vylučovací metodou. Vyrob si takovejhle auttenator s 25K potem a uvidíš.
Myslel jsem to tak, že z kytary neved kabel do ladičky. A z ladičky standardně do pedalboardu. Každopádně dneska jsem to zkoušel na svym vybavení a dělalo to jenom u zkreslenejch kanálů. Jak s kytarou, bez kytary a i s kytarou se stálým volume. Ale chápu že se teda jedná o normální jev. Cílem bylo vyrobit čistej kanál pro engl fireball 60. Tak holt krabici vykuchám a udělám z ní master volume ala jhs. Ten prej používá hodnotu poťáku 100k (lineární).Abu píše: 25.07.2023 8:28 Kabel bez el. zakonceni na jednom konci (treba kytarou) a na druhem pripojeny do vysokoimpedancniho vstupu je skvela antena ktera chyta sumy a brumy. To je uplny nesmysl takhle zkouset.
To je škoda vykuchávat, vyrobíš to za pár stovek. Klidně bych ti poslal na test mojí ať si to odzkoušíš, ale platit poštovný se fakt asi nevyplatí.
Nebo jednoduše připájim odpor na ten poťák co tam je. To by mohlo fungovat ne? 
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Tim se impedance v napul stazene poloze nijak nevylepsi. Chce to proste potak s vyrazne mensim odporem.innerself píše: 26.07.2023 9:39 Nebo jednoduše připájim odpor na ten poťák co tam je. To by mohlo fungovat ne?![]()
Ten 1M bych pouzil jedine ldyby to bylo primo za pasivni kytarou, jakmile je to za necim s nizsi vystupni impedanci (efekt s bufferem, ve smycce....), tak potak 10-100k.
Hraju výhradně na šrot.
Zaujal mě EH S9 - string esemble... https://www.muziker.cz/electro-harmonix ... gL37fD_BwE ale... v různých recenzích a názorech jsem se dočetl, že je trochu problematické použít jej na jednotlivý tón, že je třeba alespoň souzvuk či akord, aby efekt pracoval "efektivně".
Máte někdo zkušenost? Jak se efekt chová? A jak se chová s akustickou kytarou (předzesílení i snímač LR Baggs - Piezo/mic kombinace)? Klidně napište, že je to nepoužitelné (pokud si to myslíte), alespoň ušetřím...
Máte někdo zkušenost? Jak se efekt chová? A jak se chová s akustickou kytarou (předzesílení i snímač LR Baggs - Piezo/mic kombinace)? Klidně napište, že je to nepoužitelné (pokud si to myslíte), alespoň ušetřím...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mám ho, jak se chová s LR Bags ti nepovím, ale hrál jsem na to s piezem i s elektrikou. Zvuk z toho leze IMHO neovlivněn zabarvením tónu vstupního signálu, synth zvuk, který z toho leze, to prostě má nadefinovaný, měnit se dá jen nastavením knobů. Souzvuky samozřejmě umí, trackuje perfektně. Jednotlivý tón také zahraje, ale pochopitelně to nebude znít jako třeba samotné cello. Je to zamýšleno spíše jako zvuk smyčců z různých kláves, viz. promo video EHX. Takže pokud se to použije jako krabička pro vytváření ploch, nebo jako doplňující podkres nablendovaný k původnímu signálu, je to výborná investice pro one man band nebo skupinu, kde je prostor pro užití více nástrojů, např. z důvodu absence druhé kytary či kláves.
Děkuju moc!Hendrek píše: 15.11.2023 6:22 Mám ho, jak se chová s LR Bags ti nepovím, ale hrál jsem na to s piezem i s elektrikou. Zvuk z toho leze IMHO neovlivněn zabarvením tónu vstupního signálu, synth zvuk, který z toho leze, to prostě má nadefinovaný, měnit se dá jen nastavením knobů. Souzvuky samozřejmě umí, trackuje perfektně. Jednotlivý tón také zahraje, ale pochopitelně to nebude znít jako třeba samotné cello. Je to zamýšleno spíše jako zvuk smyčců z různých kláves, viz. promo video EHX. Takže pokud se to použije jako krabička pro vytváření ploch, nebo jako doplňující podkres nablendovaný k původnímu signálu, je to výborná investice pro one man band nebo skupinu, kde je prostor pro užití více nástrojů, např. z důvodu absence druhé kytary či kláves.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
PS: ohledně zvuku cella nebo jiných zvuků jednotlivých tónů, koukni ještě na prezentační video EHX Mel9
Díky, mrknul jsem. Cello si řeším přes octaver a el. housle (ba i kontrabas lze, či trojzvuky via TC El sub nebo Quintessence - quint je opravdu mimořádná krabička). Nakonec jsem na vánoce (se zpožděním) obdržel EHX string 9 a jsem tuze spokojen, jen je třeba na Anthem snímači minimalizovat podíl mikrofonu a významně přiklonit snímání k piezu. To ale nevadí, protože jak píšeš, je to o podkresu (a když se to náležitě equalizuje, vyjdou z toho sice syntetické, ale krásně měkké a barevné zvuky. No a a když to ještě proženeš HOFem, třeba "kostelním dozvukem" do "sterea", tak se parádně usadíš v ohromné hudební bublině a nevíš, kdy přestatHendrek píše: 3.12.2023 22:16 PS: ohledně zvuku cella nebo jiných zvuků jednotlivých tónů, koukni ještě na prezentační video EHX Mel9