Kytara LTD by ESP MH-25O

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
MAT

Kytara LTD by ESP MH-25O

Příspěvek od MAT »

Nazdar lidi!
Již delší dobu se poohlížím po nové kytaře. Onehdá jsem si v hudebninách zkoušel LTD MH-50. Znělo to celkem fajn! Vedle stála kytara LTD MH-250. Hmátl jsem po ní a naprosto mne uchvátila (vzhled i zvuk). Má to ale vadu! CENU!
Stanovil jsem si strop 10 00,- ,ale asi bych ty prachy navíc klidně objetoval. Nechtěl bych se ale ukvapit! Neměl byste někdo pár rad či poznámek? Zkušenější prosím poraďte nezkušeným!:)
Mám či nemám?
MAT
trip
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara LTD by ESP MH-25O

Příspěvek od trip »

MAT píše:...Stanovil jsem si strop 10 00,- ...
Tos chlape, moc profik nejsem, ale jestli jsi si stanovil strop 1000 tak nekoupis ani tu MH 50 a jestli sou pro tebe 13 tisic "prachy navic" tak mi klidne par tisicu muzes dat :wink: .

Jinak dobre si rozmysli to tremolo, jestli ho potrebujes...

podivej na tyhle:

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... SP-LTD:2:0

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... SP-LTD:2:0

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... SP-LTD:3:0

:wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No a máš nějakej tvar kterýho by ses chtěl držet nebo ti jde čistě o zvuk?
Já bych z ty prachy asi koupil Cort m900,ale jestli chceš nějaký véčko s tremolem tak se porozhlídni po ESP-LTD,na m900 sem hrál 2x a paráda...
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

za 1000 si kup 500 lizatek :D:D:D

jinak to vecko se mi libi , a zalezi jestli ti de vo tremolo
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Ginie píše:za 1000 si kup 500 lizatek :D:D:D

jinak to vecko se mi libi , a zalezi jestli ti de vo tremolo
Taky doufám že chtěl napsat 10 000 :lol:
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

to je na nic. Od LTD řadu 400 a výš. Kytara za 15 co je z agathisu je IMHO k ničemu.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

MAT píše:Nazdar lidi!
Již delší dobu se poohlížím po nové kytaře. Onehdá jsem si v hudebninách zkoušel LTD MH-50. Znělo to celkem fajn! Vedle stála kytara LTD MH-250. Hmátl jsem po ní a naprosto mne uchvátila (vzhled i zvuk). Má to ale vadu! CENU!
Stanovil jsem si strop 10 00,- ,ale asi bych ty prachy navíc klidně objetoval. Nechtěl bych se ale ukvapit! Neměl byste někdo pár rad či poznámek? Zkušenější prosím poraďte nezkušeným!:)
Mám či nemám?
tak urcite jsi omylem zapomnel na jedu nulu, ale to je hodne obecne zadat jen cenu, to ti tady kazdej nahazi odkazy na X kytar a kazda bude jina a ty nebudes vedet kam driv skocit, chtelo by to napsat neco konkretnejsiho, co si predstavujes za zvuk, jakej styl chces hrat, tremolo nebo pevna kobylka, jaky tvar preferujes atd...
MAT

Příspěvek od MAT »

Spěch je špatný rádce!
Co jedna nula udělá, to bych netušil. :D Samozřejmě 10 000,-
Ale zpět k tématu: V současné době vlastním Jolanu Diamand (po přestavbě). Tahle kytara se cítí opravdu fajn ve stylech blues, jazz, funky... Tak sháním kytaru na tvrdší styly, sólovou hru (Vai, Morse, Satriani - tremolo floyd rose). Tvar superstrat - v zásadě vzhledem LTD MH 250. Když jsem si ji zkoušel zvuk mi vyhovoval, jen bych rád znal váš názor (moc zkušeností s tímto stylem nemám).
Díkec a happy day everbody!
MAT
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

MAT píše:Spěch je špatný rádce!
Co jedna nula udělá, to bych netušil. :D Samozřejmě 10 000,-
Ale zpět k tématu: V současné době vlastním Jolanu Diamand (po přestavbě). Tahle kytara se cítí opravdu fajn ve stylech blues, jazz, funky... Tak sháním kytaru na tvrdší styly, sólovou hru (Vai, Morse, Satriani - tremolo floyd rose). Tvar superstrat - v zásadě vzhledem LTD MH 250. Když jsem si ji zkoušel zvuk mi vyhovoval, jen bych rád znal váš názor (moc zkušeností s tímto stylem nemám).
Díkec a happy day everbody!
tak myslim ze tahle by ti mela vyhovovat, sice cena trochu pres 10, ale zase si myslim ze uz to tremolo bude trochu pouzitelny
http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... SP-LTD:1:0
pak nejakou ibanezku, mozna jacksonku
http://kytary.cz/ibanez-rg-370dx/6458/? ... Ibanez:1:0
nejlepsi volba by podle me byla Jackson DXMG, to by sis ale zase musel neco pristerit :
http://kytary.cz/jackson-dxmg-dinky/938 ... ackson:1:0
MAT

Příspěvek od MAT »

Ty jo! Moc díky za obětavost! Opravdu.
Pokusím se k nim nějak dostat abych je mohl zkusit.
Jen by mně ještě zajímalo: Nějakou Ibanezku jsem už v ruce měl, zvuk i variabilita (single,Hum.) byly dobrý. Ale to LTD mně dostalo právě tím jak vlastně se na to hrálo, když to řeknu blbě jednoduše zahrál jsem na ni věci u kterých jsem na svý Jolance potil krev. Ten průchozí krk pro samotnou hru i rozpínač snímačů mi přišli fajn. Ale jak říkám nemám vlastně moc zkušeností s tímhle zvukem! Nikdy před tím jsem neslyšel o dřevě Agathis a ani o značce LTD. A vzhledem k tomu, že se zvukem a stylem hry moderní rockové kytary nemám až tolik zkušeností dívám se sem. Jaký jsou zápory nebo klady toho dřeva. Nechci vypadat, že bazíruju na jedný kytaře jen bych chtěl vědět proč je dobrá nebo špatná.

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-MH250 ... erie:24634
MAT
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nevím, co je na tom pravdy, ale podle popisu bych řekl, že tremolo bude originál Floyd rose, což bych bral určitě jako výhodu :-)

nevím na kolik věřit těm jejich EMG-ESP snímačům, jako EMG to hrát nebude, ale nebude to žádná hrůza a snímače se dají vždycky jednoduše vyměnit (když víš kam šáhnout, tak i levně :-) )

ohledně dřeva, tam si nejsem jistý...nevím, jestli Agathis označit za výhodu, nebo nevýhodu, jsem zastáncem mahagonu, ke dřevu ať se vyjádří jiní :-?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Co vim o Aghatisu - je to dřevo podobných vlastností jako právě zmiňovaný mahagon.LTD je používají hodně a nebál bych se toho dřeva.Navíc Aghatis podle mě není tak ceněn jako mahagon.

Jen tak pro zajímavost hrál sem na kytaru z baheního jasanu a taky to zní parádně.

EDIT -
Mahagon
Jedna z cenově nejpřístupnějších dřevin. Mahagon je roztroušen téměř po celé planetě a podle původu rozeznáváme přes deset rozdílných druhů (americký, africký, khaya, kosipo, sapelli, sipo, tiama...). Mahagon americký se považuje za "pravý" a je považován za cenné dřevo - nejlepší známý mahagon pochází z Hondurasu, zde již ale platí mnoho let striktní zákaz exportu. Tohoto dnes již proslaveného dřeva se užívalo na výrobu kytarových krků. Dnes se využívá na korpusy i krky na americkém kontinentě mahagon původu jihoamerického a v našich podmínkách zejména afrického, dováží se však i ze Srí Lanky. Jde o dřevo barevně variabilní - od lososově červené, nažloutle hnědé až červenohnědé, hladké, slabě fládrované nebo pruhované, někdy žilkované a zlatě lesklé. Označení mahagon z jiných oblastí světa bylo často používáno zavádějícím způsobem a zneužíváno.

Btw. Tvrdé dřevo
Aghatis:
Je to jehličnan rostoucí na území Austrálie, Nového Zélandu, Malajsie a Indonesie, má měkké, těžší dřevo, díky čemuž se používá jako náhražka mahagonu, je totiž nesrovnatelně levnější. Co jsem tak četl, kytary vyrobené z tohoto materiálu mají středový až středo-basový zvuk.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

taky jsem vsude cetl ze Agathis je hodne podobny mahagonu, a myslim, ze bych rozdil ani nepoznal, ja bych se toho fakt nebal, zvlast na kytare za 15k, LTD prece vi co dela, vubec bych neresil agathis x mahagon, spis bych se zameril na snimace a hlavne na FR, ale vypada ze na tyhle kytare bude oboje OK :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ohledně těch snímačů jsem se možná vyjádřil až příliš negativně... řeknu to takhle - podle mě už to bude patřit mezi snímače, u kterých si zahraješ a řekneš "nečitelný, zahuhlaný zvuk, musím měnit" ale "čekal jsem to horší, nezní to tak špatně... časem ale asi vyměním snímače"

ohledně toho dřeva... hlavní rozdíl v tom příadě asi bude jen v tvrdosti dřeva, takže bych byl v klidu a nebál se toho :-)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Dark Axel píše: ohledně toho dřeva... hlavní rozdíl v tom příadě asi bude jen v tvrdosti dřeva, takže bych byl v klidu a nebál se toho :-)
Nechci zakládat novej topic, ale mám vyhlídnutou LTD M-400, která není nikde skladem snad až do 21. března a je z olše, 2×EMG81 a ladící kolíky Grover, cena 20 300,- . Ale vzhledově se mi víc líbí M-200, která je skladem na musiccentru, v červené barvě, která má obyč pasiv snímače a je z aghatisu, cena 15 000,-

Tak bych se chtěl optat jestli je lepší jít do tý M-200 a nacpat tam sadu EMG81+85 (můžu je mít asi za 4500,-) a mít vzhledově zajímavější kytaru, nebo počkat na tu M-400, která bude obyč černá, ale už s ní nic dělat nebudu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak za prvé - záleží, jestli jsi zvyklý na kytary se základem zvuku v mahagonu, agathisová kytara by pro tebe podle zdejších informací neměla být sebe´menší problém, kytara z olše je prostě změna.

dále - když budeš mít v ruce 81 a 85, můžeš si dovolit ten luxus zkoušet dát 85 ke kobyle - testoval to tu tuším uživatel Wolf, z Leedsu... byl s tím opravdu velmi spokojený (má nějakého Vipera z vyšší řady...možná 400) :-)

Ty grovery mluví pro tu 400 :-)

a ať si říká kdo chce co chce - na vzhledu taky záleží :-)

a prakticky - s 200 z toho vyjdeš lehoulince lépe finančně a budeš ji mít kdispozici dříve

takhle to vidím, jak se k tomu stavíš teď? :-)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Moje dosavadní kytara je asi z olše, nejsem si stopro jistej, ale myslím si to, je to Kramerka z Hořovic. Ještě pokukuju po Jacksnech DKMG, který jsou taky z olše a dostupný, ale maj šroubovaný krk.

No já pořád nevím, co by bylo lepší. Ty Grovery, už nainstalovaný EMG, tělo z dřeva, který mi vyhovuje, mluví pro tu 400. U 200 možnost experimentů s 81 a 85, lepší vzhled a je hned dostupná. Ono je to dost vyrovnaný.

Podle Saula je aghatis k ničemu a já se ho taky docela bojím, je z toho hodně levných kytar.

Pomůže ještě někdo??
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já bych se Aghatisu nebál - cort má mahogon na kytarách za 6 tis. já měl olší na kytaře za 2500 ono jde o to jaká odrůda a jaká kvalita - co takhle kdyby sis to jel vyzkoušet tu 200ku?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Tak odzkoušet si to můžu, ale zase tam budou snímače, který by šli do pryč, a navíc bych to nemohl porovnat obě dvě najednou, tak abych nebyl nadčenej z tý dvoustovky a pak zjistil, že ta čtyřstovka je ještě o hafo lepší, taky to může zkončit přesně naopak.

Si asi počkám na tu M-400, mi borci z Vídně psali, že bude slevička, takže toho využiju :wink: .... měla by jím přijít i M-200 a taky nějaký ty Jacksny DKMG tam maj, takže bych si to zkusil všechno v cenový relaci 600-800 euro a podle toho vybral.

Jinak všem velké díky za rady.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

není zač... pak dej vědět jak jsi dopadl
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“