Switcher s možností efektové smyčky a přepínání kanálu

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
xaero

Switcher s možností efektové smyčky a přepínání kanálu

Příspěvek od xaero »

Zdravím,

už mi moc nebaví tančit při každé změně zvuku, proto sháním switcher kytarových efektů s následujícími požadavky.

- možnost zapojit 6 efektů před aparát
- možnost zapojit 2, lépe 3 efekty do efektové smyčky aparátu
- možnost přepínat kanál aparátu (JCM200 DSL50 - mono-jack zkreslený/čistý)
- výstup na ladičku (čistý signál aktivovatelný kupříkladu nějakým "mute" tlačítkem)
- MIDI výhodou
- samozřejmostí je uložení kombinací efektů + kanálu aparátu do presetů a jejich následné snadné vyvolání

Switchery co mi zatím napadli jsou:

EC Superswitcher II - ten splňuje všechny požadavky ale bohužel je nedostupný, už ho sleduji delší dobu a asi se to jen tak nezmění.

Moen GEC9 - momentálně komunikuji s jejich podporou jestli je switcher možné zapojit tak jak potřebuji, za ty peníze (7300,- na Thomannovi) to vypadá suprově, taky si na něj asi chvilku počkám.

Máte nějaký tip na switcher splňující uvedené požadavky? Předem díky moc ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
xaero

Re: Switcher s možností efektové smyčky a přepínání kanálu

Příspěvek od xaero »

Po důkladném přepočítání krabiček a domyšlení možnosti zapojení mě napadla ještě jedna volba

Harley Benton FXL8 PRO/Joyo PXL Pro (To samé jen Joyo má o dva triggery více)
http://www.thomann.de/cz/harley_benton_fxl8_pro.htm

Stojí to pár korun a má to dva oddělitelné loopy po 4 krabičkách. Mám trochu alergii na firmu Harley Benton, má s tím někdo zkušenosti?
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Výrobou takovýchhle udělátek se zabývá myslím místní uživatel Microdesignum, můžeš mu zkusit napsat.

http://www.microdesignum.cz/
xaero

Příspěvek od xaero »

Tak díky všem za pomoc :D už jsem objednal Harley Benton, za ty peníze se už nic lepšího vymyslet nedá.

Trochu si v tomto tématu připadám, že trpím samomluvou :D.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Placka

Příspěvek od Placka »

Pač jses zbrklej a spěcháš - měl jsem přesně ten Joyo switcher (harley benton si nechávaj na JoyoJoyo tisknout svoje logo). Funguje v pohodě, zvukově je naprosto bez problémů. Konstrukce bytelna, cena srandovní. Trochu blbě se to programuje, ale když tomu věnujes trochu času, tak se to dá. Co mě štvalo byly switche s velmi tuhý chodem a hlasitým (mechanickým) lupancem.
Nakonec jsem to vyřešil jednoduše - uvědomil jsem si, že v řetězci už tak jako tak mám dva digitály (nova delay a modulator) a tak jsem všechno prodal a za stejnou cenu koupil G-system. Komfort užívání naprosto někde jinde, zvuky perfektní, víc presetu, z původního pedalboardu jsem si nechal kreslící krabičky, pro který má g-system 4 loopy a umožňuje je zařadit do řetězce.. Prostě pohoda...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

xaero píše:Tak díky všem za pomoc :D
ukázka dnešního zákazníka 8)
když nedostane okamzite a zadarmo odpověď na svuj totálně personalizovaný vyjimecný problém, tak zacne byt jizlivy...

driv se za konzultace platily tezke prachy a dnes se to bere automaticky.... https://youtu.be/EJsf6QiUqFU?t=1m22s
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bambas

Příspěvek od bambas »

Pouzivam ke spokojenosti Octaswith MKII. Prepinani kombinace efektu ve smycce i pred vstupem do aparatu + prepinani kanalu a boostu na prislusnem kanale.
Nicmene v budoucnu jdu urcite do MIDI (pokukuju po necem o dmicrodesignum)
volfi

Příspěvek od volfi »

Zneužiju vlákno, potřeboval bych pomocí midi přepínat kanály na zesilovači. Nemáte někdo tip na co nejmenší řešení? Stačí MIDI IN a 1x stereo jack na přepínání kanálů a FX na zesilovači. Našel jsem různá řešení, nejvíce se mi líbí suhr micro midi control, ale nedá se sehnat. Možná jen nevím kde.
https://www.suhr.com/product/micro-midi-control/
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak z arduina to na programujes tak za tři stovky. Já to to udělám za litra a dá bazaru třeba za 1400:
https://hudebnibazar.cz/trasco-msi-4s-m ... /ID350445/
A nebo zde od Microdesignum, ale bez krabičky (což je malej problém, snadno resitelnej):
https://hudebnibazar.cz/midi-relay-switch/ID410991/
Kupodivu je toho na bazaru víc:
https://hudebnibazar.cz/rockman-midi-oc ... /ID266329/
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Pokud se má jednat o co nejmenší řešení, tak tady je miniaturní spínač i s krabičkou: microdesignum.cz/obchod/produkt/MIDI-Ag ... -4R-C.html se čtyřmi relé (menší se nevyrábí)
nebo
modul se dvěma relé: microdesignum.cz/obchod/produkt/Modul-M ... no-2R.html
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
volfi

Příspěvek od volfi »

Díky za info, arduino mi nepříjde jako dobrej nápad, když už tak nějaký základní PLC, přecejenom je to o dost spolehlivější. Podle mě na tyhle řešení je nejlepší si do předu vymyslet jak to má fungovat a prostudovat jak fungujou různý "šváby" a udělat to z nich. Sám jsem měl v plánu udělat si klasickej switcher se smyčkama a tenkrát jsem vykoumal, že bych asi použil tohle: https://www.farnell.com/datasheets/59415.pdf

Ten modul s dvěma relátky se mi libí, to by se mohlo vejít třeba do krabičky hammond 1590B.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
volfi

Příspěvek od volfi »

Plánoval jsem, že upgraduju z GSC-2 na GSC-4 (dvě tlačítka navíc a display). Ale koukal jsem, že nikde není dostupný. Otázka čím to nahradit? Potřebuju minimálně 6 smyček, Midi out a relátka na přepínání kanálů (4ks.). Jsem presetový uživatel, takže je pro mě zásadní počet tlačítek min. 8 + 2x bank up/down. Docela mě zaujal Carl Martin Octaswitch the strip. Jeho velikost je super, ale to, že nemá více bank je dost průser. Úplně nechápu proč to tam nedali. Takže skoro jediná možnost je Boss ES-8, což není zas tak velký upgrade za ty prachy. Nějaký nápad na, co kouknout?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co EHX?
https://www.thomann.de/cz/electro_harmo ... itcher.htm
Ale má jen 2 relátka.
Dost umí i tenhle levný HB, ale tam jsou taky jen 2 relátka a i jinak by asi byl pro tvé požadavky nedostatečný:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_fxl8_pro.htm
volfi

Příspěvek od volfi »

Ehx ani benton nejsou úplně vhodný.

A switcher chci ve verzi do PB. Zaujal mě ještě GigRig G3, ale ta cena.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jo, na Microdesignum jsem zapomněl. Jak jsem jen mohl, když je to vlastně firma z mého domovského města (před pár lety se přemístili z Roztok do Libčic). Pan Krejčí je sympaťák, určitě by ti vyšel vstříc a udělal něco na míru. Cenově by ses nejspíš dostal i pod cenu třeba toho Bosse nebo Octaswitche.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Fractal FX-8, není to žádná novinka, ale s přehledem to nahradí všechny krabičky, co máš v popisu včetně switche...
volfi

Příspěvek od volfi »

Rad bych ten switcher, na multiefektový board už jsem přešel a jelikož mi zbylo dost krabiček, tak bych si rád udělal druhý krabičkový PB.
warhawk
Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk

Příspěvek od warhawk »

Zdravím, měl bych dotaz. Mám Engl Fireball 100. Používám před Engla overdrive a nebaví mě pořád šlapat na dva pedály. Nešlo by to nějak udělat, aby se jedním šlápnutím zapnul lead kanál na pedálu Engla a overdrive krabička najednou?? Díky
volfi

Příspěvek od volfi »

Šlo poměrně jednoduše, ale nikdo to moc nedělá, nebo jsem to alespoň neviděl.
Já jsem si něco takového vyrobil, je to vlastně footswitch a TB smyčka dohromady. Jedním stiskem channel tlačítka zapnu zkreslený kanál a smyčku ve který mám overdrive.
IMG_2729.jpeg
Předpokládám že u engla používáš dva dvoutlačítkový Footswitche… takže by ti stačil upravit nebo vyrobit pouze jeden z nich.

Potřebuješ na to 1x kvalitní 3PDT switch, ideálně soft-click. 1x SPDT swicth pro druhou funkci footswicthe, hliníkovou krabičku, do hammondu 1590B se to vejde, 4x mono jack, 1x stereo jack, 2x Led. A případně barvy.
Tohle byla varianta 1. tak pro představu:
IMG_2147.jpeg
IMG_2149.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“