2 zvukovky do jedněch monitorů současně?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
filo01

2 zvukovky do jedněch monitorů současně?

Příspěvek od filo01 »

Ahojte, poprosím o radu, jestli je to technicky průchodné (bezpečné vůči bednám a hlavně zvukovkám)
Mám PC + iPad a chtěl bych obojí hnát do JBL LSR305 monitorů, které mají XLR a jack vstup. XLR krmím z PC přes RME zvukovku, iPad bych pustil jeho audio výstupem do jacků JBL. Kdybych měl zapnuto jedno nebo druhé, tak by to bylo asi OK, ale netuším jak v případě, že pojede jak PC, tak iPad, tj. na bednách půjde signál dovniř oběma vstupy. V 99% bude "hrát" jedno nebo druhé zařízení, ale určitě se nevyhnu situacím, kdy to tak nebude.
Co jsem googlil, tak navrhovali vložit do cesty mixer, ale to se mi z více důvodů vůbec nechce. Další možností je použít jen RME zvukovku a vstup do ní řídit USB switcherem, tady ale zase nevím, jestli si s odpojováním/připojováním za běhu poradí jak iPad, tak PC.
Pro mě by byl ideál, kdybych mohl mít do beden zapojeny obě hebla naráz.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: 2 zvukovky do jedněch monitorů současně?

Příspěvek od pavlii »

No manuál k monitorům píše "nedělejte to". Já technicky předpokládám, že jsou to de-facto paralelně zapojené konektory, tj. kromě možného zprznění signálu přebuzením díky součtu dvou signálů se nic stát nemůže.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když už, tak aspoň přes pasivní mix (přes rezistory v dráze obou signálů). Ale i tak dojde ke zprznění, resp. k útlumu signálu.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky za reakce. Přebuzení součtem nehrozí, bedny nehulím, decentní pokojová hlasitost. Primárně mi jde o ty poměrně drahé zdroje zvuku, zvukovka 18k, iPad 13k, tohle bych fakt řešil hodně nerad. Pokud v tomhle směru žádné nebezpečí nehrozí, zkusím to nejdřív napřímo a pak případně pořídím nějaký ten pasivní mix. Aktivní nechci, bedny šumí už samy o sobě.

EDIT: Nevydržel jsem a zkusil jsem to napřímo :-)
1. Technicky to funguje, z iPadu puštěný Garageband, z PC Youtube, no problem
2. Původně jsem tady napsal blábol o voliume dropu u iPadu a jelikož netuším, jak se zadává přeškrtnutý text, radši jsem ho smazal. Ze všech jack kabelů, které tady mám, jsem si musel osel vybrat zrovna ten, který má na sobě volume poťák. A samozřejmě nebyl na max.
Takže i co se týče hlasitosti, jsou jak RME, tak iPad v pohodě, žádný útlum signálu se nekoná.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Super. Jinak obecně se spíš problém stává na vstupech než na výstupech (tam bych řekl, že naopak prakticky nikdy - kdybychom se měli bavit o nějakém "destruktivnějším" ublížení).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“