Nový looper- prosím o radu s výběrem a zkušenosti

Pedály, multiefekty, procesory, ...
himself

Re: Nový looper- prosím o radu s výběrem a zkušenosti

Příspěvek od himself »

Fujky, to už je dost peněz, na moje cvičení 2-5-1 :)
Ten Mooer mě moc nezaujal. V rytmech jsem si moc nevybral a skoro bych řekl, že jsem tam přišel i na jeden bug v ovládání...
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No já vím, ale BOSS téměř nekrade zvuk... a proto zase tak drahej není.
Co myslíš tím bugem? (vím co je bug) :)
himself

Příspěvek od himself »

Snad to popíšu správně... myslím, že když si natapuji tempo a něco nahraju, pak s tím chvíli cvičím, vypnu (dvojklikem) a vyresetuji (přidržím), zůstává blikání v mém nastaveném tempu. Jakmile ale spustím nahrávání, začne se zase defaultním tempem. To je poměrně vopruz :)
Podívám se tedy ještě na RC5, nerad bych velkou krávu, ale s tou cenou mě štvete :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Koukni na tohle raději. Je drahej, ale je VČETNĚ adaptéru (u RC-5 musíš dokoupit za cca 800,-) a má těch funkcí hafo do konce života.
https://kytary.cz/boss-rc-10r/HN206631/
himself

Příspěvek od himself »

Mám dohodnutý z RC5 z inzerátu :)
himself

Příspěvek od himself »

Tak po dlouhé době dorazil a snažím se ho nějak zprovoznit. Už rovnou vidím, že to je malý počítač a všechno je nastavitelné a zapamatovatelné, což mi paradoxně nevyhovuje (hlasitost bicích a hlasitost smyčky na samostatné poťáky je ideál). Ale ty samply tam vypadají pěkně.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 13.06.2022 8:02 a všechno je nastavitelné a zapamatovatelné, což mi paradoxně nevyhovuje...
:D :D :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

nějaká zkušenost s tímto? https://www.muziker.cz/boss-rc-600
RC-30 mi přestává stačit... chybí mi tam třetí stopa...
ale než vypráším inflační peněženku, rád bych nějaký názor místních znalců či mistrů multiinstrumentálna.
Cílem je zapojení el. houslí , akustické kytary a telecastera (přes přepínač vstupů). Pořádné míchanice není nikdy dost...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na co pouzivas treti stopu?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No jeste na nic, ale nektere predevsim smyccove podkresy prohnane krabickami bych rad vice kontroloval. Na housle se tezko hraji kvintakordy, octaver taky neni vzdy schopen vyhovet hudebni myslence. A potrebuji mit prostor pro napady s predem nejistym vysledkem, ktere si potrebuji naposlouchat a pripadne smaznout, aniz bych si tim znicil nosny zaklad. Ano. vim, ze by bylo lepsi si radeji hrat se stopami v PC, ale to se mi uz ekluje, protoze to uz bych u PC sedel 18 hodin denne. Je treba dodat, ze doma si hraju pouze svoje veci, looper pouzivam jako vyznamnou pomucku.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasny, Boss je samozrejme OK
(akorat me prijde hrozne velky a na koncerte vlastne zablokuje cely prostor pred tebou,
na doma je to asi jedno)
zkus se podívat na tenhle https://www.frontman.cz/aeros-loop-stat ... aly-looper
i kdyz se divam na kytary, ze nedavna sleva uz skoncila
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Díky doktore, stáhnul jsem si manuál a musím říct, že je to hodně zajímací. Třeba proto, že je to velmi kompaktibilní s Beat Buddym, který používám také ( a konečně jsem také pochopil, co všichni furt myslíte s tím MIDI připojením:). A překvapila mě i hmotnost ani ne 1 kg... a docela user-friendly ovládání a nastavování... připojení do domácí sítě via Wi-Fi také může přinést mnoho výhod. Nuže, minimálně jsi mě přesvědčil se tímto přístrojem zabývat (a recenze je taky dobře napsaná). Díkec
BTW - ano, ty parkovací automaty například v Praze, to fakt dělal šílenec....
Márty007

Příspěvek od Márty007 »

Měl bych k tomuto tématu dotaz. Existuje looper i jiný než krabičkový? Omlouvám se za, možná dementní, příklad, ale lze k nějakému kombu připojit telefon s aplikací nebo notebook s programem? Nebo existuje modelingové kombo s looperem? Dokoupit třeba jen footswitch a je to. Díky za odpověď.
Squier (Fender) Deluxe Hot Rails Strat® (olympic white)
Trace Elliot Super Tramp 100W
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

vyskocilo na me tohle hnedle pri zadani do google... je toho hafo...
https://kytary.cz/joyo-dc-15s/HN223126/
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Márty007 píše: 7.02.2023 18:14 Měl bych k tomuto tématu dotaz. Existuje looper i jiný než krabičkový? Omlouvám se za, možná dementní, příklad, ale lze k nějakému kombu připojit telefon s aplikací nebo notebook s programem? Nebo existuje modelingové kombo s looperem? Dokoupit třeba jen footswitch a je to. Díky za odpověď.
Jiný looper, než krabičkový - napadá mě třeba Korg Kaossilator, nebo i Boss RC303/505 by se dal chápat jako "nekrabičkový". Všechny zmíněné mají MIDI, takže ani s pedálem není problém.

Z tvého dotazu mi ale spíš vyplívá, že hledáš něco "zdarma" ve formě aplikace. Aplikací pro mobily/tablety existuje spousta - napadá mě třeba Endless (https://endlesss.fm/) nebo Garage Band má nově "looping" mód. Docela dobrý looper má Ableton Live.
Emu

Příspěvek od Emu »

Mám dotaz ohledně looperů s MIDI konektivitou.

Mám groovebox Korg Electribe 2, kterým bych chtěl pokrýt bicí a plochy v pozadí. Když k němu přes MIDI připojím looper (Ditto X4, nové loopery od Bosse) a budu hrát na kytaru, bude se chovat jako looper v multiefektu s bicími smyčkami? Tzn nemusím být ve šlapání looperu 100% přesný, kvantizace dorovná doby podle bicích?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Emu píše: 15.09.2023 20:18 Mám dotaz ohledně looperů s MIDI konektivitou.

Mám groovebox Korg Electribe 2, kterým bych chtěl pokrýt bicí a plochy v pozadí. Když k němu přes MIDI připojím looper (Ditto X4, nové loopery od Bosse) a budu hrát na kytaru, bude se chovat jako looper v multiefektu s bicími smyčkami? Tzn nemusím být ve šlapání looperu 100% přesný, kvantizace dorovná doby podle bicích?
Jo. Melo by to byt v pohode. Zrovna ten Dirto X4 ma ale nejake problemy s MIDI (cetl jsem to kdysi v nejakem clanku nebo na forech). Sel bych radsi do Boss, to je jistota.
Emu

Příspěvek od Emu »

Mám dotaz ohledně looperů s MIDI konektivitou.

Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

boss loopery maji tuto funkci standardne...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Prskyn píše: 15.09.2023 21:23 boss loopery maji tuto funkci standardne...
Ony to teoreticky mají všechny loopery s MIDI, ale jak jsem psal, třeba ten Ditto má právě s kvantizací problémy. Proto doporučuju ty Boss, protože to mám vyzkoušené. Taky jsem tu v pár předchozách příspěvcích zmínil třeba Korg Kaossilator, který mám takto taky ověřený, ale to není pedál.

Fungovat by taky měly pedály od EHX, respektive jsem (cca před rokem) nenašel informaci o tom, že by s tím někdo měl problém. Dělal jsem tehdy opravdu velký průzkum looperů zaměřený právě na MIDI sync :-)

EDIT: tady jedna starší ukázka právě s Kaossilatorem:

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“