Sluchátka
Pravidla fóra
Re: Sluchátka
Jé, díky moc a co by jste tedy doporučily?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Wohma:
OK, beru - každopádně to podotknutí o cenové relaci je dost na místě (myslím, že bychom se dostali minimálně o řád výš)..... Každopádně jsem to samozřejmě trochu zjednodušil v rámci rychlého výkladu.
P.
P.
-
Davidos666
Sluchátka
Zdravím
Chtěl bych se zeptat, zda by mi někdo prosím doporučil nějaké sluchátka do 1 000 kč
Používal bych je hlavně na domácí hraní ke kombu s elektrickou kytarou. Děkuju 
Chtěl bych se zeptat, zda by mi někdo prosím doporučil nějaké sluchátka do 1 000 kč
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.09.2023 6:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím vláknem. Příště hledej, zda tu již dané vlákno neexistuje.
Důvod: Sloučeno s existujícím vláknem. Příště hledej, zda tu již dané vlákno neexistuje.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sluchátka jsou celkem subjektivní záležitost a co sedí jednomu, nemusí sedět druhému. Pro začátek dám tip na tyto, které jsem kupoval pro kolegu cca před měsícem a je s nimi nad míru spokojen. Já mám delší dobu jejich starší modelovou řadu a také spokojenost.
https://kytary.cz/superlux-hd662evo-bla ... M8EALw_wcB
https://kytary.cz/superlux-hd662evo-bla ... M8EALw_wcB
Narazil jsem tady na to po delší době a můžu potvrdit, že pro mě jsou sluchátka Superlux HD-662 už léta "ikonou", hlavně ve smyslu poměru zvuk (fakt zatraceně dobrý) a ceny. Z webu kytary by se mohlo zdát, že už se nevyrábí, není tomu naštěstí tak, pouze firma Kytary bere značku Superlux poněkud "levou zadní". Jsou pořád...
Jedinou výtku, kterou k nim můžu mít, je určitá mechanická "vachrlatost", což je daň za nízkou cenu. Konkrétně tyhle HD-662 jsou kopií tuším Beyerdynamics, po zvukové stránce fakt dobrou... Akorát že ty Beyery, když si koupíte, tak budou fakt "na doživotí", Superlux se po pár letech denního používání "vyviklají". Mám v pořadí už třetí tohoto typu (první někam zmizely i s MP3 přehrávačem, buďto mi vypadly z batohu nebo jim někdo "pomohl", druhé ještě žijí, ale už jsou právě mechanicky silně"za zenitem", po asi pěti letech fakt intenzivního používání), ty nejnovější už nemají bolest starší verze, totiž až moc velký přítlak na hlavu (což poněkud unavovalo při dlouhém poslechu). Další malou nevýhodou je pak to, že mají trochu vyšší impedanci, což spolu s ne zrovna závratnou citlivostí znamená, že potřebují více "krmit" a ne každý zdroj signálu to zvládne, takže třeba do domácího studia na základě nahrávadla Zoom R12 jsem si k nim dokoupil ještě sluchátkový zesilovač. Ale to je tuším bolest hlavně verze F, kterou používám. Sice extra "rovný" přednes, ale za cenu ještě o něco nižší citlivosti.
Jedinou výtku, kterou k nim můžu mít, je určitá mechanická "vachrlatost", což je daň za nízkou cenu. Konkrétně tyhle HD-662 jsou kopií tuším Beyerdynamics, po zvukové stránce fakt dobrou... Akorát že ty Beyery, když si koupíte, tak budou fakt "na doživotí", Superlux se po pár letech denního používání "vyviklají". Mám v pořadí už třetí tohoto typu (první někam zmizely i s MP3 přehrávačem, buďto mi vypadly z batohu nebo jim někdo "pomohl", druhé ještě žijí, ale už jsou právě mechanicky silně"za zenitem", po asi pěti letech fakt intenzivního používání), ty nejnovější už nemají bolest starší verze, totiž až moc velký přítlak na hlavu (což poněkud unavovalo při dlouhém poslechu). Další malou nevýhodou je pak to, že mají trochu vyšší impedanci, což spolu s ne zrovna závratnou citlivostí znamená, že potřebují více "krmit" a ne každý zdroj signálu to zvládne, takže třeba do domácího studia na základě nahrávadla Zoom R12 jsem si k nim dokoupil ještě sluchátkový zesilovač. Ale to je tuším bolest hlavně verze F, kterou používám. Sice extra "rovný" přednes, ale za cenu ještě o něco nižší citlivosti.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.