Zdravím, dcera si sem tam ráda zabrouká přes party repro. Konkrétně tenhle https://bluetooth-reproduktory.heureka. ... ecifikace/ Výkonově je ok, ale trápí mě zvuková charakteristika reproduktoru..je tam pár přednastavených režimů, ale žádný není ok. Jsou tam dva vstupy, jeden na mikrofon a druhý na kytaru a spíš mám pocit, že je lepší použít ten kytarový vstup i pro mikrofon. Výstup je pak výraznější a hlas pevnější. Je tam taky sice nějaký reverb tuším, ale je tak nějak divně implementovaný.
Sumasumárům jsem usoudil, že nějaká malá krabička, která by mi umožnila doladit zvuk (to hlavně) a jako bonus ideálně přidat nějaký smysluplný efekt či efekty (vím, není to tak podstatné, ale chci víc možností).
Repro nestálo nějaké šílené peníze, takže by bylo fajn, kdyby i ta krabička nebyla nějaká darda. Po něčem jsem se díval, těch levných je hafo, ale v základu netuším, zda by se to nedalo řešit ještě jinak. Mám doma i nějakou starší externí zvukovku, ale PC z toho chci vynechat, aby to bylo případně i mobilní.
Ekvalizér a efekty v krabičce pro karaoke repro
Pravidla fóra
-
arnost.raab
- Nový uživatel
Re: Ekvalizér a efekty v krabičce pro karaoke repro
Těžko odhadnout, jak se ty vstupy chovají. Je teda zvláštní, že "kytarový" je silnější.
Pokud by se vycházelo z toho, že aspoň jeden vstup se chová jako "line in", tak jako řešení bych viděl malý mixpult. Ten by umožnil i třeba provozovat dva mikrofony naráz (což se hodí). Pak se dá pohledat nějaký mixpult na baterky (těch moc není, ale existují) nebo pokud má mixpult napájení o nižším napětí, tak se dá použít powerbanka, aby to bylo mobilní.
Efekty - laciný mixíky nemají dobrý reverby, ale asi pořád lepší než ten reprák. Tak případně hledat mixík, co tohle umí.
Pokud by se vycházelo z toho, že aspoň jeden vstup se chová jako "line in", tak jako řešení bych viděl malý mixpult. Ten by umožnil i třeba provozovat dva mikrofony naráz (což se hodí). Pak se dá pohledat nějaký mixpult na baterky (těch moc není, ale existují) nebo pokud má mixpult napájení o nižším napětí, tak se dá použít powerbanka, aby to bylo mobilní.
Efekty - laciný mixíky nemají dobrý reverby, ale asi pořád lepší než ten reprák. Tak případně hledat mixík, co tohle umí.
-
arnost.raab
- Nový uživatel
Re: Ekvalizér a efekty v krabičce pro karaoke repro
No a to jsem právě myslel, že mi někdo nějaký doporučí.