Radius hmatníku

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
Antoska
Nový uživatel

Radius hmatníku

Příspěvek od Antoska »

Ahoj, pokud tohle téma už někde existuje tak se omlouvám. Mám otázku ohledně radiu hmatníku. Vím o co se jedná, ale nemám zkušenosti s větším/menším rádiem. Mohl by mi někdo zkušenější poradit jaké vlastnosti (výhody/nevýhody) mají různé radiusy, kolem jakých hodnot se radius u basy běžně pohybuje atd? Dík.
Moon

Re: Radius hmatníku

Příspěvek od Moon »

Antoska píše: 21.06.2023 19:53 , kolem jakých hodnot se radius u basy běžně pohybuje atd? Dík.
Kdyby jsi si prohlédl nabídku na "kytarách" zjistil bys, co potřebuješ. Výhody ani nevýhody nejsou, je to jen o tom co komu vyhovuje.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No já po letech zjistil, že moc nemusím vintage 7,25". Prostě se mi na tom blbě nastavuje výška strun abych všechny hrály vyrovnaně hlasitě. Současná fender klasika je 9,5", to mi tak jako nějk vyhovuje. Ale možná, že na ještě plošší Ibanezy se mi hrálo ještě líp.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Moon

Příspěvek od Moon »

KIWI píše: 9.10.2023 17:07 Prostě se mi na tom blbě nastavuje výška strun abych všechny hrály vyrovnaně hlasitě.
Jo, v tom s Tebou souhlasím. Jediný neduh těchhle "vintage" hmatníků. Mě se na ně ale hraje ze všech nejlépe. U Precisiona to samozřejmě nastavíš snadno.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“