Nahrávka z mixu, AUX do zvukové karty

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Mirek96

Nahrávka z mixu, AUX do zvukové karty

Příspěvek od Mirek96 »

Zdravím všechny,
prosím o odbornou radu, abych si neodpálil zvukovou kartu.

Hrajeme live na: soundcraft ui16, máme 2 odposlechy a 2 hlavní bedny.
Chtěl bych si nahrát 1 zpěv, 1 kytaru a 1 klávesy zbytek nástrujů chci vynechat. Bohužel tenhle mix mi nahraje na flashku jen záznam z celého masteru a neumožnuje nahrávat jednotlivé stopy. Bohužel navíc je z masteru je zvuk k strašně nevyvážený u některý nástrojů jelikož máme malinkatou místnost a celkový zvuk táhnou i odposlechy.

Proto mě napadlo použít jeden z AUX výstupů u tohoto mixu a dát to do Audiobox USB (skoro stejný jako FOCUSRITE Scarlett 2i2)
Něco jsem již četl v anglických příspěvvích, jen si nechci odpálit zvukovku kvuli mojí angličtině.
Můžete prosím někdo mrknout na specifikace výstupu AUXu z té Soundcraft ui 16, jestli to tedy tento výstup mohu narvat do vstupu pro mic/instrument na přední straně zvukové karty? Stačí mi klidně mono, to už je jedno, jestli bych tam mohl narvat 2 auxy, každý do jedné zdířky pro stereo.
Četl jsem, že snad potřebuji nějaký balanced 1/4 Jack. Chtěl bych to objednat nejlépe na kytarách nebo muzikeru, ale vůbec tam nechápu ty specifikace a jaký typ tedy přesně potřebuji. Nějaký impedance nebo ohmy jdou úplně mimo mě.

Moc všem díky za rady!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávka z mixu, AUX do zvukové karty

Příspěvek od Hendrek »

Ta zvukovka nemá symetrické linkové vstupy, takže použij nesymetrické TS kabely pro propojení AUX výstupu z mixu na vstup zvukovky.
Gain na zvukovce dej na minimum, Aux na mixu také. Postupně přidávej signál do AUX na mixu, pokud se dostaneš cca na půlku (potenciometr na 12h) a peak LED na zvukovce nebude stále svítit, můžeš pak přidat i gain na vstupu zvukovky. Případně drobně přidat ubrat dle potřeby (lepší je mít silnější zdroj signálu a méně vybuzený vstup zvukovky kvůli odstupu signál/šum preampů).
Zkrátka zvyšuj úroveň signálu postupně a kontroluj ledku peak na zvukovce.
Citace z manuálu:
Power User Tip: Active instruments are those that have an internal preamp or a line-level output.
Active instruments should be plugged into a line input rather than into an instrument input.
Plugging a line-level source into the instrument inputs on the front of the AudioBox USB not only
risks damage to these inputs but also results in a very loud and often distorted audio signal.

Jak se píše v manuálu, u této zvukovky bys neměl linkový signál na nástrojové vstupy přivádět, což je z mého pohledu celkem nepochopitelný designérský průser, když i low budget zvukovky linkové vstupy mají ve standardní výbavě. Pokud budeš postupovat opatrně viz úvodní odstavec, nic neodpálíš, jen to zvukově nemusí být ono.
Mirek96

Příspěvek od Mirek96 »

Moc díky za vysvětlení,

Našel jsem Proel BULK200LU3 a Proel CHL220LU5, je tedy vyhovujíci? :)

Jestě jednou díky!
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Vzhledem k těmhle problémům a nic moc zvuku Ui16 bych ještě v tomhle případě zvážil rozbočení nástrojů zvlášť do mixu a zvlášť do zvukovky. Pokud mají klávesy více výstupů, tak je to jasný, kytara se může rozbočit přes nějaký efekt, který má víc výstupů a zpěv se dá poslat přímo do zvukovky a z ní ven do Ui16. Když to uděláš takhle, jak radím, tak budeš mít podstatně lepší zvukovou kvalitu nahranýho materiálu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No tak moment. Ale ten mixpult má XLR výstupy? Tak to propoj normálně klasickým XLR-XLR kabelem do XLR vstupu zvukovky. To bych z toho nedělal vědu.
Mirek96

Příspěvek od Mirek96 »

vasekh píše: 12.10.2023 11:10 Vzhledem k těmhle problémům a nic moc zvuku Ui16 bych ještě v tomhle případě zvážil rozbočení nástrojů zvlášť do mixu a zvlášť do zvukovky. Pokud mají klávesy více výstupů, tak je to jasný, kytara se může rozbočit přes nějaký efekt, který má víc výstupů a zpěv se dá poslat přímo do zvukovky a z ní ven do Ui16. Když to uděláš takhle, jak radím, tak budeš mít podstatně lepší zvukovou kvalitu nahranýho materiálu.
To by se dalo, jen zpev kdyz pujde ze zvukovky tak nevim do jake zdirky pichnout na mixu.
Klavesy bych musel asi do zvukovky privest pres midi.
Ale byla by to drbacka zpetne potom v DAW.
Staci mi slyset jak jsme hrali a jestli to bylo v tempu :D
Hendrek píše: 12.10.2023 18:56 No tak moment. Ale ten mixpult má XLR výstupy? Tak to propoj normálně klasickým XLR-XLR kabelem do XLR vstupu zvukovky. To bych z toho nedělal vědu.
Má, tak oki, a mikrofonni XLR kabel nebo XLR na bedny? A co by se stalo, kdybych tam dal ten spatnej?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mirku - po MIDI do zvukovky nic nepřivedeš ve smyslu, co by se ti pro tenhle účel mohlo hodit. To jen tak na okraj.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Teď se koukám, že ten Audiobox má jen variantu se 2 vstupy, takže právě naopak - jediná možnost, jak nahrát 3 nástroje zvlášť, je vzít klávesy po midi. Taky jsem to tak už jednou úspěšně provedl. Akorát je to přesně, jak píše Mirek - je s tím drbačka. Každej sampler klavíru reaguje na midi trochu jinak a je potřeba to doladit.
No ale jestli je to myšleno jako pracovní nahrávka, tak popravdě nechápu o čem se bavíme. Současný mobily to zvládnou nahrát dostatečně. Já si můžu jedním tlačítkem tahat stopy ze zkoušky, ale prdím na to a nahráváme si vše na mobil. Okamžitě si to střelíme do WhatsApp skupiny a je to...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hele - co sem (už teď oba dva) taháte MIDI?

P.

Mirek96

Příspěvek od Mirek96 »

vasekh píše: 13.10.2023 11:30 Teď se koukám, že ten Audiobox má jen variantu se 2 vstupy, takže právě naopak - jediná možnost, jak nahrát 3 nástroje zvlášť, je vzít klávesy po midi. Taky jsem to tak už jednou úspěšně provedl. Akorát je to přesně, jak píše Mirek - je s tím drbačka. Každej sampler klavíru reaguje na midi trochu jinak a je potřeba to doladit.
No ale jestli je to myšleno jako pracovní nahrávka, tak popravdě nechápu o čem se bavíme. Současný mobily to zvládnou nahrát dostatečně. Já si můžu jedním tlačítkem tahat stopy ze zkoušky, ale prdím na to a nahráváme si vše na mobil. Okamžitě si to střelíme do WhatsApp skupiny a je to...
Pracovni nahravka sice ano, chtel jsem jen ty 3 nastroje, kvuli tomu ze tam hraje jeste vice nastroju a pak se tam ty tri jedine ktere me zajimaji uplne ztrati.. takze pro me asi nejlepsi varianta vzit si jeden aux z mixu, nastavit si hlasitosti pred hranim podle chuti, pak tam bouchnout record a na konci zastavit. Jedna stopa uplne v pohode. Jen ten kabel z mixu do zvukovky Mikrofoni na nastroj XLR?
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

To je sprostý slovo? ;)
Bavíme se o možnosti natažení muziky z kláves. V případě nahrávání 3 nástrojů do 2 audio vstupů bych to viděl jako nevyhnutelné.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne, to ne. Ale úplně mi to nedochází v celém kontextu tohohle vlákna ;-)

EDIT: jo jako pro účely postprodukce (tj. po zkoušce si z MIDI udělá audio, že to prožene klávesama) - jako jo. Asi jsem měl jinou představu o původním tazatelovo záměru.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 13.10.2023 12:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jaký je rozdíl mezi XLR kabelem pro mikrofon a pro bedny. Doteď jsem nevěděl, že nějaký XLR pro bedny existuje. XLR kabel se třemi piny je jen jeden (typově) a jestli jej použiješ na vedení signálu z mikrofonu nebo pro vedení symetrické linky do aktivní bedny je úplně jedno.
José

Příspěvek od José »

Jen pro doplneni - co si pamatuju, tak bylo obdobi, kdy minimalne Trace Elliot (mozna i Peavey ci dalsi) mely tazeny silovy signal (mezi koncakem a bednou) via XLR konektory - a tam bych pouzil oznaceni “xlr pro bedny” a tudiz i odpovidajici tloustky vodicu. Ale nejak tak doufam, ze jiz je to historicke okenko
Mirek96

Příspěvek od Mirek96 »

Tak jsem to zapojil z Mixu Aux do zvukovky pres mikrofonni kabel a frci to, diky za pomoc!
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“