T.C Electronics G-major 2 zamrzá

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
pepek
Bandzone: www.bandzone.cz/ametist

T.C Electronics G-major 2 zamrzá

Příspěvek od pepek »

Zdravím,mám problém s G-major 2. Občas se stane,že zamrzne a vůbec tedy nefunguje, pomůže factory reset,ale závada se po čase opět opakuje. Myslíte,že by mohlo pomoci přehrátí firmwaru,nebo to může být mechanická závada...moc díky za rady!
volfi

Re: T.C Electronics G-major 2 zamrzá

Příspěvek od volfi »

Přehraj firmware tím nic nezkazíš. Jinak teda můj g-major funguje bez problémů. Ale už jsem řešil zamrzání na dvou Rolandech GP-16. Prvnímu zhasnul level meter a vymazal se displej a po nějaký době se nahodil. Druhý to samé, ale při poklepání na displej se nahodil. 1. Se opravil výměnou napájecí kaskády a 2. oprava flex kabelu. Tím chci říct, že to, že už to je staré zařízení, kde komponenty už degradují. Přecejenom to je poměrně složité zařízení. Bez nějaké diagnostiky se nedá moc radit.

Chtělo by to ještě zkusit vypozorovat při čem přesně zamrzne? Například: teploty, určitý “složitý/náročný” preset, otřesy atd.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
pepek

Příspěvek od pepek »

Moc díky za rady,předchozí majitel tvrdil,že to fungovalo bez problémů,jen jsem to doma zapnul,displej zežloutl a vůbec nic nelze..pomáhá factory reset a řekl bych,že je to náchylnější na změnu teplot,víc jako laik těžko zmůžu...
volfi

Příspěvek od volfi »

Zkus to teda přehrát a ještě to chvilku zkoumej, ale chtěl bych vrátit, prachy protože prodávat něco nefunkčního se prostě nedělá.
Ještě jeden nápad, máš to připojený k nějakému MIDI footswitchi? Nemůže se stát, že MIDI FS pošle nějakej nesmyslnej povel? Zamrzne to i bez něj?
Jinak ty Rolandy mi opravoval Pavel Horáček Z HDR amps, jelikož nemá moc času a vyloženě jsem netlačil na to, aby to udělal co nejrychleji, tak tam každej byl několik měsíců a cena opravy se pohybovala cca. 1000kč za kus.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
pepek

Příspěvek od pepek »

Zamrzá to bohužel i když odpojím midi kontrolér,co se týče vrácení peněz, samozřejmě jsme na to téma debatovali,původní majitel tvrdí,že se to stalo přepravou,prostě o ničem.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“