Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Prskyn »

Tak to bych od Furchu necekal. Vsechny Furchy, co jsem kdy drzel v ruce ( a bylo jich opravdu hodne), byly prakticky bezchybne. Doporucuji postupovat dle navrhu pani od Furchu. A take mne prekvapuje, ze prodejce nastroj pred odeslanim nezkontroloval...
btw vintage je moc dobra volba
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Méně by spíš zajímalo, jestli jim tohle."uteklo", nebo jestli to někdo vědomě pustil.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Touareg

Příspěvek od Touareg »

guitar.zl píše: 18.10.2023 23:09 Jen dotaz - proč posláno poštou? Proč sis kytaru nevybral a neosahal "naživo" sám? To bylo z jakého obchodu?
Abych tady si mohl chvíli sypat popel na hlavu a ostatním potvrdit, že kytara v téhle cenové relaci se má kupovat osobně :) . Je to 43mm kterou tady má snad jen Huml, a tahle byla z Reverbu z Polska od obchodu, co má 100% hodnocení z 91 prodejů a kytara stála o 10 tisíc míň, než u Humla. Nechal jsem si poslat fotky, potvrdit si písemně, že s kytarou není nic, co by stálo za zmínku. Rozhodl jsem se, že za to ten experiment stojí. Už jsem jim psal, pořád můžu kytaru vrátit, je na mě, jestli skrz Furch kytaru dostanu do perfektního stavu, nebo ji vrátim prodejci z Reverbu.

Jinak po odstranění odděleného tmelu už ten spoj vypadal celkem ok a byl jsem skoro rozhodnutý si kytaru nechat doma tak jak je a jednou si spáru dotmelit sám, nicméně večer jsem ještě přišel na to, že na zádech má kytara nejspíš nerovnoměrně lakovaný povrch - pravá dolní část je na dotek opravdu výrazně hrubší, než zbytek kytary, který je příjemně jemný. Je to slyšet i uchem po přejetí po zádech rukou, vidět to není. Běžně se tělo kytary lakuje ještě před kompletací, tak jsem zvědavý, co by s tím udělali. Nevím, jak tohle mohlo projít kontrolou. Obávám se, že svépomocí bych kytaru dostal do nereklamovatelného stavu - čistidlo s tímhle nepomůže. Napsal jsem znovu paní z Furcha, abych měl přehled co by s tím dělali, a napsala prostě ať jim to pošlu a oni ji do měsíce vrátí spravenou. Kytara je jinak fakt krásná a zní skvěle, tak nad ní nechci lámat hůl zbytečně. Jinak dle sériového čísla je 3 měsíce stará. Tohle všechno tu sepisuju spíš pro přehled, na co se dá při koupi Furcha narazit.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Sam jsi to napsal. Pro kytary se chodi do kramu, ne na postu.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Já tedy nevím, ale Reverb není dle mého "obchod", jak si ho představuju já... je to prostě jen inzertní server.
Dle tvého popisu bych to viděl spíš tak, že někdo - nějak - novou kytaru poničil a pak jí nechal "v hobby verzi" opravit a nabídl k prodeji s úžasnou slevou.....
U Furcha ti vše samozřejmě opraví dokonale, ale kde bereš jistotu, že jako neplacenou záruční opravu? A vzhledem k osobním návštěvám továrny si dovolím i tvrdit, že z Němčic neodešla v takovém stavu, jaký jsi popsal.
Taky jsem potkal na inzerátech plno "zaručeně v pořádku" kytar, když jsem sháněl Furcha k ohni. Je to prostě o žaludku a férovosti takového prodejce.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

myslim si totez. Kytaru v popisovanem stavu by u Furchu vubec nezabalili do krabice. Prilis si zakladaji na dobrem jmenu. A zbytky nejakeho lepidla nebo tmele... nic takoveho jsem na kytarach Furch nikdy neregistroval. Ani kolem zebrovani uvnitr korpusu, ani vne. Prijde mi, ze te nekdo poradne napalil.
accc

Příspěvek od accc »

Jak myslíš "napálit"? moc si to nedovedu představit. jestli někdo vyrobil kopii?, to asi ne. A nebo že to někdo zlomil, někomu se ulomil krk a opravil to, nechal opravit. Trochu by tmu možná napovídal ten lak, jak je popsáno ale i tak si myslím, že by to bylo poznat. Velmi by mě zajímalo, co by na to řekli u Furchů, kdyby se jim to ukázalo. Ještě napíšu, že prasklinu u paty uchycení krku mám taky na kytaře, Na yamaze LL-TA už moc let a nehýbe se to (a je tam od začátku) a spíše jsem to přikládal velké vrstvě laku nebo tmele a seschnutí než nechanickému poškození.
himself

Příspěvek od himself »

Už se to tu možná řešilo, ale zeptám se ještě jednou. Kdybych chtěl kytaru, která bude mít úplně standardní specifikace, stejné jako Vintage 2 například, akorát string spacing 57 místo 55 (což v v rainbow lze) - musím si takovou kytaru skládat v rainbow configurátoru a bude o mnoho tisíc dražší, nebo to lze nějak jinak?
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

accc píše: 20.10.2023 8:09 Jak myslíš "napálit"? moc si to nedovedu představit. jestli někdo vyrobil kopii?, to asi ne. A nebo že to někdo zlomil, někomu se ulomil krk a opravil to, nechal opravit. Trochu by tmu možná napovídal ten lak, jak je popsáno ale i tak si myslím, že by to bylo poznat. Velmi by mě zajímalo, co by na to řekli u Furchů, kdyby se jim to ukázalo. Ještě napíšu, že prasklinu u paty uchycení krku mám taky na kytaře, Na yamaze LL-TA už moc let a nehýbe se to (a je tam od začátku) a spíše jsem to přikládal velké vrstvě laku nebo tmele a seschnutí než nechanickému poškození.
Myslím si, že je to (špatně) opravená kytara. Samozřejmě je to jen spekulace.
Třeba to kolega pošle Furchům a pak poreportuje....
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 20.10.2023 8:35 Už se to tu možná řešilo, ale zeptám se ještě jednou. Kdybych chtěl kytaru, která bude mít úplně standardní specifikace, stejné jako Vintage 2 například, akorát string spacing 57 místo 55 (což v v rainbow lze) - musím si takovou kytaru skládat v rainbow configurátoru a bude o mnoho tisíc dražší, nebo to lze nějak jinak?
Myslím, že e-mail Furchům s uvedeným dotazem by tvou otázku vyřešil lépe, než HF :)
himself

Příspěvek od himself »

Odesláno :)
himself

Příspěvek od himself »

Ano, tak to bylo rychlé :) :)
Pouze rainbow. Jděte do háje.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

himself píše: 20.10.2023 11:43 Ano, tak to bylo rychlé :) :)
Opět je třeba tu reakci poslat raději Furchům. :-P
himself

Příspěvek od himself »

Všichni! :D
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Prskyn píše: 20.10.2023 6:09 Prijde mi, ze te nekdo poradne napalil.
Všechno je možné, kytara mi nicméně jinak přišla netknutá. Jedná se o kamenný obchod ktery prodává na svém webu spoustu Furchů, ačkoliv na seznamu autorizovaných prodejců jsem ho nenašel.
Nicméně mám otevřený refund request na Reverbu a kytaru jsem přes kytary.cz odeslal do Furchu. Pokud přijde z Furchu nějaký více či méně negativní feedback, vrátím kytaru prodejci; pokud bude vše ok, nechám si ji. Pokud by to nešlo spravit v rámci záruky, nechal bych si to proplatit prodejcem.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jelikož Furch má krky šroubované, na funkci to nebude mít vliv, bude to jen tmel, chápu že oku to vadí ale za o desítku nižší cenu bych to já osobně skousl.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 20.10.2023 11:43 Ano, tak to bylo rychlé :) :)
Ale takhle fungují už dlouho. Buď standard nebo rainbow, i když je chtěná modifikace vlastně maličkost.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
cid

Příspěvek od cid »

džetro píše: 20.10.2023 17:44 Jelikož Furch má krky šroubované, na funkci to nebude mít vliv, bude to jen tmel, chápu že oku to vadí ale za o desítku nižší cenu bych to já osobně skousl.
To co píšeš, mám tomu rozumět tak, že lze krk u Furcha seřídit všemi směry, případně demontovat, aniž by se muselo někde něco rozlepovat? Jejich systém CNR jsem si na stránkách výrobce prohlédnul, ale nerozumím tomu.
Zahrál jsem si na blue a čínský polomasiv, to už mě přešlo, přitlačím.
Děkuji za odpověď.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Ano, jde to jednoduše rozmontovat a seřídit, stejně to má třeba Taylor.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
cid

Příspěvek od cid »

džetro, mám ještě dotaz, jde mně o tloušťku strun. Máš napsáno u nicku, že miluješ akustické blues. Možná používáš bending, možná slide trubičky, možná obojí, možná máš na hraní dvě kytary s jiným potahem a podle potřeby je střídáš?
Co jsem testoval pár minut tovární dvanáctkové potahy Elixir, tak je to nádhera, ale mám obavu, že to bude na mně to dost tvrdé, ale třeba si zvyknu.
Kdyby se někdo připojil, nejlépe kdo je už „několik desetiletí z vojny doma" a občas ho pobolívají šlachy jako mě :wink:, stačí napsat tloušťku strun, u kterých skončil.
Mám prosbu, téma tloušťky strun je nekonečné, nechci být mimo téma a jde mně o to, že na Furchu mě sedí pražce, profil krku a šířka hmatníku 45mm, ale na akustiky jsem hrál jenom na klasické kytary a teď co hraju na Takamine 4/4, mám střední nylonky.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“