Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
pavel 815

Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Příspěvek od pavel 815 »

Podle mě máš jedinou možnost, vybrat co ti nejlíp zní a pomocí looperu to pár vteřin poslechnout až na té venkovní akci, pak budeš reálně vědět, kam to posunout...
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Když použiju Sonic IR, tak asi není problém. Tam to lze přepínat celkem operativně. Ale velký pedalboard, do kterého to chci zakomponovat, teprve znovu stavím.
V malém PB (který je vlastně jen ten cube sugar, zdroj a jeden efekt ve smyčce sugaru) to trochu problém je. Mám na sugaru přednastavené 4 presety (2 čisté zvuky, 2 zkreslené s různě nastavenými delayi atd) a součástí těch presetů je i IR. Znamená to při změně IR znovu vše nastavit a uložit. Je to taková zvláštní kombinace analogových a digitálních efektů a má to trochu specifické ovládání.
torst

Příspěvek od torst »

kodl258 píše: 22.10.2023 10:00 No a to bylo právě těžiště mého dotazu. Na čem to doma vybrat tak, aby to znělo co nejpřirozeněji z PA venku.
To jsem se snažil podat v tom nočním příspěvku. Že přirozeně zní jen to o čem vím, že vzniklo z reality, vlastnoručně a že to tudíž hraje totožně jako konkrétní skutečnej reprobox, kterej jsem měl fyzicky v cimře a hrál přes něj. Vše ostatní je pro mě nedůvěryhodné. Trochu mi to připomíná všelijaké presety v mutliefektech a pluginech, ze kterech vstávaji vlasy hrůzou, člověk je smaže a nastaví si vlastní zvuk.
kodl258 píše: 22.10.2023 10:00 Zkus si (pokud máš samozřejmě chuť) poslechnout ty sonicake IR, jestli podle tvého ucha spadají do kategorie nepoužitelné. Je jich tam 11 a z toho dva poslední basové.
Zkusim, napíšu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Re: Torst , mohu jen potvrdit, tvůj legendární ( https://drive.google.com/file/d/1GcKNSG ... p=drivesdk ) používám jako zálohu v GSP1101 na live, a na všechny kytary v DAW dodnes :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
torst

Příspěvek od torst »

feki: Děkuju ti náčelníku, že ses mě zastal !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst

Příspěvek od torst »

kodl: Impulsy z odkazu jsem vyzkoušel. Nelíbí se mi, mají opačnou vadu : Oproti těm přešlechtěným, vycizelovaným jsou tyto zase naopak moc hrubé, drnčivé, "humpolácké". S přimhouřením jednoho oka bych bral UK 1960, s objemi oky 6505.
feki: Poslech jsem si i legendu Imp-No11. Samozřejmě bezva, to jsou ty IRs od 1960A s anglickými V30. A přesto, že hlásám, že toto je jediná vhodná bedna pro kytaru, sám poslední dobou sahnu po IR od menšího boxu Rockwell 2x12 (s týmiž V30 UK), protože jejich zvuk je "rychlejší", kratší, méně resonantní. (!). To jsou věci ...!
Aby laskavý čtenář netápal, můj balík je zde: https://ulozto.cz/file/EWlufxZw2StJ/imp ... EfHRMjAJDm
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Nechtěl tě jsem před poslechem ovlivňovat, ale ten Marshall (UK 1960) je taky můj favorit a už včera jsem ho zahrnul do presetů v cube sugar.
Vyzkouším ještě tvůj balík.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

K otazke na com pocuvat impulzy aby zneli dobre nazivo...idealne v skusobni pri vysokej hlasitosti, idealnejsie aj so zbytkom kapely. Aspon zo zaciatku, kym si zvyknes co za zvuk zhruba funguje nazivo. Co funguje dobre nazivo vacsinou znie celkom nanic ked hram doma sam na sluchatkach.

Obecne by som povedal ze je potrebne ten impulz orezat zhora aj zospodu, aby moc nedunel ani moc nerezal vo vyskach. Highpass filter niekde okolo 80-100Hz, Lowpass filter kludne medzi 8 az 10 kHz (niektori davaju aj nizsie a funguje to). Ak nemas EQ v multaku (co asi nie jak sa divam) tak si ich ekvalizuj v nejakom DAW a exportuj do wav.

Inac mi napada este jedna vec, ten Cube Sugar nema v sebe zabudovany preamp, ze? Aspon podla popisu. Ked hras cez overdrive/distortion priamo do IR bez preampu, tak to moze zniet trochu nezvykle.
torst

Příspěvek od torst »

Scorstin: Impulsy i reproboxy (což by mělo být frekvenčně totéž) určitě ořezat na basech ! Tam je tuna zbytečného materiálu. Ale na výškách nevidím důvod.
Určitě souhlasim, že na živo by to mělo být něco jiného než ve studiu. Ale to je už ten vývoj "stojim před bednou" vs. "slyším z CD". Když dělám zvuk v DAW, ať už pomocí IRs nebo Shurkou od bedny, přidám EQ, kompresi, prostě tu "leštěnku", která je u nahrávky nutná. Když na live použiješ jen prostý impuls max. s ořezem spodků (ale nepřehánět), nikdy to nebude jako komplet reprobox, ale snad rozumný kompromis. A pak je zas to kolečko úvah: Má posluchač slyšet přímo kyt. aparát (tak jak poslední dobou hrajem po hospodách - jen na nástrojovku) nebo raději ten mikrákem od repra, tak jak ho slyší +- z CD nebo na festivalu z PA? To je velký rozdíl. Ten nazvučenej (ořízlej pozicí mikrofonu) je samozřejmě ostřejší, "profi", napumpovanější.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Scorstin píše: 23.10.2023 19:23 Inac mi napada este jedna vec, ten Cube Sugar nema v sebe zabudovany preamp, ze? Aspon podla popisu. Ked hras cez overdrive/distortion priamo do IR bez preampu, tak to moze zniet trochu nezvykle.
Ono tam něco jako preamp je. Má to dodatečný vypínatelný okruh označený boost (viz obr vpravo nahoře), kde jsou korekce, level a gain. Samozřejmě není to plnohodnotný preamp, který by nějak zásadně přibarvoval zvuk (sám nekreslí). Další možnost je dát nějaký krabičkový preamp do efektové smyčky, kterou to taky má. Je mezi overdrive/distortinon a zbytkem efektů.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Velká pochvala Torstovi před rozvinutou zástavou. Dneska jsem se konečně dostal k natažení jeho IR do Cube Sugar. Fakt dobrý.
torst

Příspěvek od torst »

Dmu se pýchou ! Dík ! Panák furanu na oslavu to jistí !
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

torst

Příspěvek od torst »

rotten: BOSS drží prs na tepu doby ! Fakt pěkný! https://www.boss.info/cz/products/ir-2/
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Dost záleží na tom, co tam bude za stock-impulsy. My tady sice víme, o co go, ale realita je taková, že 90 % uživatelů nikdy žádný impulsy dovnitř nahrávat nebude. Ale jinak souhlasím, ovládací prvky a funkce jsou přesně tak, jak mají být.
torst

Příspěvek od torst »

Pěkná demonstrace. Higain zvuky jsou klasicky vyvéčkovaný, klasická multiefektová bída.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

otevrel jsem znova otazku hrani pres IR zvukarovi primo do linky: pouzivam dva aparaty zaroven, kazdy nakrouceny jinak a kazdy by mel mit svuj impuls. Vymyslel jsem zatim reseni v podobe 2x mooer radar do tohohle diboxu https://www.thomann.de/cz/klark_teknik_di_20p.htm a pak zvukari. napada nekoho lepsi reseni, idealne vse v jednom pro dva ruzne impulsy?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Mam Simplifier MKII - neni to teda IR, ale analogova krabicka ale myslim ze pro tenhle ucel by to mohlo byt to prave.

EDIT: krome dvou kanalu taky XLR vystupy, coz by se taky mohlo hodit.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Úplně nevím, jak je to teď s dodávkama z Ruska.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“