Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
to je dobra otazka... ale znam i odpoved... paradoxne se mi na ne dobre hraji stupnice, mam ale nejake problemy a pri delsim hrani na mensi kytary mi strili bolest pod lopatku. Ale jak jsem jiz psal, uvazuji o nejake podlozce na stehno (u stupnic musim sedet, na zavesene kytare nehraju tak ciste, jak bych chtel). U LJ v hudebninach jsem zahral nektere veci temer tak rychle a ciste, jak jsem zvykly u housli. Na Decku to taky zahraju k osobni spokojenosti, ale LJ mi dovoli hrat si s dynamikou tak, ze jsem prekvapenej, jak snadne to je. A ano, prisuzuji to kratsi menzure, po ktere tolik volas 
Kupovat si kytaru kvuli stupnicim, to je ta spravna rozezranost 
no ja tomu rikam stupnice, ale jsou to sofistikovana sola, ba nejaky ten prebrandovany Bach a jina klasicka literatura
Ale zrovna tva zed Himselfe... ty rozezranosti 
A když už tady řešíte ty mahagonky - měl jste někdo v ruce Guild M-20?
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
a mel jsem, sic ne mahagon.Guild jsou podle meho top kytary, jen mimo zajem mych oblibenych prodejcu hudebnich instrumentu, takze nemnoho prilezitosti se jich dostatecne nabazit.
Tož to jo. Guild (celomasivní) jsou luxus nástroje. Ale jen zkouším právě tu celomahagon M-20 - měl jste někdo v pazourách?
Ale abych držel vlákno - zas je to US značka... v Evropě je prostě nejlepší sériová výrobna Furch!
Ale abych držel vlákno - zas je to US značka... v Evropě je prostě nejlepší sériová výrobna Furch!
---------------
---------------
---------------
Tak ono z tech evropskych vyrobcu moc na vyber neni (hovorime li o seriove vyrobe).
Jak to? Z těch co jsem měl v ruce a stálo by to za to (přivřu-li oko a když by neexistoval Furch): Framus (GER), Dowina (SK), Hagstrom (SWE), Lakewood (GER). Určitě mají něco i Italové, Francouzi,..... ale já nic jiného nedržel.
---------------
---------------
---------------
M20, jestli se nepletu, ma jeden z nejvetsich string spacingu (57-58), to bych tuze rad. Mam tu ted Yamahu TA a ma asi 51. Nejde mi na to (prsty) hrat a pujde zase pryc :/
Zed nechte byt, ma dekorativni ucel!
lakewood byl v mem hledacku, bohuzel np 46 mm a profil krku pro mne nepohodlny. Dowina dela vynikajici ( a hezke) polomasivy, Dowinu vrele doporucuju kolegum, co nemohou/nechteji utracet za Furch a nevadi jim sirsi np a trochu plossi zvuk. Framus... ten me naprosto minul, vubec si nevybavuju, ze bych ho kdy drzel v ruce. Hagstrom... nejsem si jisty, ale produkuje v PRC, i kdyz u nich jsem se zajimal jen o pololubovky. Pokud bych kvalitativne chtel srovnavat, tak top v Evrope je Furch a Lakewoodguitar.zl píše: 25.10.2023 20:28 Jak to? Z těch co jsem měl v ruce a stálo by to za to (přivřu-li oko a když by neexistoval Furch): Framus (GER), Dowina (SK), Hagstrom (SWE), Lakewood (GER). Určitě mají něco i Italové, Francouzi,..... ale já nic jiného nedržel.
a co minis delat s tou transkou? Respektive, ktery je to model?himself píše: 25.10.2023 20:38 M20, jestli se nepletu, ma jeden z nejvetsich string spacingu (57-58), to bych tuze rad. Mam tu ted Yamahu TA a ma asi 51. Nejde mi na to (prsty) hrat a pujde zase pryc :/
LL-TA, cervena, mam ji zrovna v ruce. Je to za ty penize podle me paradni kytara. Chorus se mi libi, reverb moc ne. Kdyz se to da na malo, je to hezky plasticke. Nasucho podle me fajn. Nebyt toho spacingu, necham si ji, ale fakt se netrefuju. Trsatkem naopak dobry. Pujde zpet do Kytar.
budu si muset ty TA nastroje prosvistet. Dalsi maly muzikus v rodine projevil zajem o lepsi kytaru, tak uvazuji, ze bych mu vanoce okorenil necim netradicnim. Proto ten dotaz.
Doporucuju. Az me prekvapuje, jak se zvuk nesleva do jednoho chomace.
Já měl v ruce (krom jiných) LL i LS 16 a musím uznat, že Yamaha kytary umí...
---------------
---------------
---------------
Ta LL byla v akci za 12,5, což mi přijde jako neuvěřitelně dobrá cena. Ale nedá se nic dělat.
Aha...ale je to takove jumbo, nebo ne?
Nic proti menšímu vybočení v konkrétním vláknu, ale 6 po sobě jdoucích příspěvků o Yamaze v sekci Furch asi naznačuje, že je nejvyšší čas přesunout se (či založit?) vlákno kytarám Yamaha... 
Zalozeno
Přátelé, doporučíte mi, čím ozvučit Furch OOM SR? Já vím, že tu je o tom dlouhé vlákno, a že to asi skončí u toho L.R.Baggs Anthem, ale přesto se ptám.
Moc mi vyhovuje to, co je v Matonkách, ale jestli jsem pochopil dobře, musela by jít dolů kobylka
Pokud možno nechci dávat nic na před desku a to ovládání do lubu má L.R.Baggs takové nehezky bachraté... dá se instalovat Anthem bez toho ovládání?
Díky za rady.
Moc mi vyhovuje to, co je v Matonkách, ale jestli jsem pochopil dobře, musela by jít dolů kobylka
Pokud možno nechci dávat nic na před desku a to ovládání do lubu má L.R.Baggs takové nehezky bachraté... dá se instalovat Anthem bez toho ovládání?
Díky za rady.