Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Pes5

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Pes5 »

Podle mého názoru je LJ a celý koncept skládaček s dřevem (u karbonu bych to ještě toleroval) hrozný, zkoušel jsem ji, no nelíbí se mi to. Zlatá GS mini mahogany, taky ji mám, a je úžasná, venku stabilnější než celomasiv, dobře se nosí, dobře se na ní hraje, vypadá skvěle, a není cenově ještě pořád moc ulítlá (já ji mám za 13.2) LJ od Furcha je dnes úplně jinde... Jediné, co je pro mě na limitu, je těch 42.7 mm na np, ale dá se... Ale zajímalo by mě, kdo si LJ koupil a jaké má s ní dlouhodobější zkušenosti ..
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tak jestli ti stačí volume, tak Anthem SL https://kytary.cz/l-r-baggs-anthem-sl/H ... r4QAvD_BwE proti klasickému Anthemu je to ovládání mnohem menší. Co má Maton, bohužel nevím.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Ja bych se moznosti redukce piezo/mic uz za nic na svete nevzdal.A kdyz te ten anthem "nelubovy" prestane bavit, snadno ho das do jine kytary. Ja doporucuji anthem nelubovy :)
Zkus jeste poptat snimani Cole Clark, treba by ten radikalni zasah stal za to...
himself

Příspěvek od himself »

Už na to koukám, nikdy jsem ale na Cole Clark nehrál.
Tady je instalace :)
https://www.dropbox.com/s/miksfch9rwpu6 ... action=MP4
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! Mám ještě poslední dotaz ke kovovým strunám na kytary Furch, v kombinaci cedr a mahagon, co preferujete?
1.RICH&FULL SMOOTH
2.BRIGHT& FOCUSED SMOOTH
Oba druhy jsou u Thomanna na prvních dvou příčkách v prodejnosti akustiké 011, ale souvislost na jaké nástroje si to hráči kupují, na jakou kombinaci dřeva, jenom odhaduji, Furch prý dává řadu "rich"(12). Hraju prstama, rád si zahraju všechno, ale hlavně folk. Nevím, třeba si zvyknu i na 012, zřejmě postupně vyzkouším všechny varianty, ale jak hluchnu, mám rád když to cinká a "bright vs rich" mě zajímá. Vám už toho prošlo rukama hodně a já nečekám, že dostanu nejlepší řešení, to už si musím najít sám, ale když budete mít chuť se podělit o osobní zkušenost, předem děkuji.
Ona tam bude souvislost i s tím, zda se hraje prstýnkama, ale to už bych byl mimo téma, ale co jsem koukal na YT, to je mazec :mrgreen:
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Zřejmě jde o popisky z druhé strany Elixirů... To je podle rukou a uší každého. Fosfor víc cinká.
(Subjektivně, za mě: 1) já radši PhBr než 80/20; 2) na Furchy patří minimálně .012; 3) Elixiry na kytaru jen jako nutnost; 4) nej struny jsou GHS, ale kvůli cenovce tahám jen do studia; 5) nejvíc na live používám EB Earthwood a D'Addario EJ16)
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 27.10.2023 13:38 Pokud možno nechci dávat nic na před desku a to ovládání do lubu má L.R.Baggs takové nehezky bachraté... dá se instalovat Anthem bez toho ovládání?
Díky za rady.
Hele, zase v tom otvoru to taková tragedie není... záleží na úhlu pohledu
tak tady máš dva
20231028_094708.jpg
20231028_094701_resized.jpg
himself

Příspěvek od himself »

Mně spíš vadí, že na rezonanční desce je něco, co tam nepatří. Jsem víceméně rozhodnut pro lubovku :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

proti gustu... aspoň se nebudeš vztekat při výměně baterie
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

himself píše: 30.10.2023 14:49 Mně spíš vadí, že na rezonanční desce je něco, co tam nepatří. Jsem víceméně rozhodnut pro lubovku :)
A co ten mikrofon zespoda? To by mi vadilo víc než to ovládání :-)
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Řezat do lubů kytary kvůli snímání je zvěrstvo! :lol:
---------------
---------------
himself

Příspěvek od himself »

Ach jo :)
Asi bych potřeboval někde vidět všechny varianty vedle sebe (ideálně na stejné kytaře) a rozhodnout se podle skutečnosti.
Každopádně řezání do lubů mi vadí míň, než věšení něčeho na přední desku :)
Lachub

Příspěvek od Lachub »

Ahoj, jaký máte názor nebo zkušenosti na změnu rozteče strun na nultém pražci? :) Věc se má následovně:
mám už nějaký pátek doma Furch Blue G. To se dá běžně vybrat s krkem 43mm (E-e 36.6mm) nebo 45mm (E-e 38mm). Já si vybral krk 43mm, mám drobné ruce a mnohem lépe mi padl do ruky, 45mm je pocitově jak větev, navíc kytara s ním víc padá na hlavu.
Nicméně musím uznat, že na 45mm se mi o něco lépe chytají akordy, můžu to tam sázet víc uvolněně - navzdory tomu, že se jedná pouze o 1.4mm rozdíl v rozteči E-e.
Byl by reálný problém si během seřízení kytary nechat udělat nový nulťák s roztečí větší o 1mm, tedy 37.5mm? Momentálně se mi nestává že by mi krajní struny sjížděly z pražců, takže 0,5mm na každou stranu by to nemuselo nutně změnit....
Jiná kytara není v plánu, tato mi jinak sedí a zní skvěle.
Naposledy upravil(a) Lachub dne 1.11.2023 16:28, celkem upraveno 2 x.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

popravde, asi bych to nedoporucoval a ani si nejsem jisty, ze by byl vysledek uspokojivy. Ale nejsem kytarar. Tenhle problem bys asi nejlepe vyresil dalsi kytarou. Mem 43 i 45 mm a profil i sirka krku jsou na nultem jine (pochopitelne)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Lachub píše: 1.11.2023 16:19 Ahoj, jaký máte názor nebo zkušenosti na změnu rozteče strun na nultém pražci? :) Věc se má následovně:
mám už nějaký pátek doma Furch Blue G. To se dá běžně vybrat s krkem 43mm (E-e 36.6mm) nebo 45mm (E-e 38mm). Já si vybral krk 43mm, mám drobné ruce a mnohem lépe mi padl do ruky, 45mm je pocitově jak větev, navíc kytara s ním víc padá na hlavu.
Nicméně musím uznat, že na 45mm se mi o něco lépe chytají akordy, můžu to tam sázet víc uvolněně - navzdory tomu, že se jedná pouze o 1.4mm rozdíl v rozteči E-e.
Byl by reálný problém si během seřízení kytary nechat udělat nový nulťák s roztečí větší o 1mm, tedy 37.5mm? Momentálně se mi nestává že by mi krajní struny sjížděly z pražců, takže 0,5mm na každou stranu by to nemuselo nutně změnit....
Jiná kytara není v plánu, tato mi jinak sedí a zní skvěle.
Jestli jsi šikovný, tak zkus nulák z nějakého levného materiálu (klidně kousek dřeva) udělej si drážky jak ti vyhovují a zkus ho na kytaře, to jediná reálná šance jak to zjistíš. Pokud to bude ok, nechal bych si udělat z dobrého materiálu.
Lachub

Příspěvek od Lachub »

Dle pátrání po netu a po foru dělá třeba Taylor krk 44.5 a rozteč strun 39mm, což by znamenalo stejný odstup od kraje při 43mm krku a 37.5 rozteči. Ale jasně chápu, je o i tvaru a zakončení pražců.

Džetro: díky za nápad ;) Než to asi vyrábět, můžu koupit spíš sehnat nějaký za pár kil, co by roztečí odpovídal a doupravit ho dle originálního (výška strun, zakrátit na 43) - na zkoušku. Třeba viz. Ono i současná rozteč je na poměry 43mm docela solidní, Originál tam jde vrátit vždy.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

20231104_170118.jpg
Furch změnil logo na kufrech... již je tam méně "prašných cestiček..."
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

:lol: :lol: :lol: Takže nejsem jedinej, koho to štve... :lol: :lol: :lol:
---------------
---------------
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Jednodušší a hezčí. Mám kufry 2, a měnit je asi kvůli tomu nebudu :-)
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

Sorry za mírné OT: pořád se tady mluví o nuláku, nultém pražci, když se ve skutečnosti myslí ořech. Nultý pražec je prostě opravdu pražec, konstrukčně úplně stejný jako všechny ostatní pražce, jen bývá řazen hned za ořech a reálně se na něj tedy nehraje. Je to k vidění spíš u starších kytar, nebo u určitých typů, které se takového řešení tradičně drží, například gypsy jazz kytary.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“