Levné efekty z Číny - zkušenosti

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Levné efekty z Číny - zkušenosti

Příspěvek od Hendrek »

Asi máme jiné uši, já rozdíl neslyšel. Zkoušel jsi to s čistým nebo zkresleným zvukem? Zkreslený kanál může zdůraznit to, co při čistém nepostřehneš.
Každopádně dík za info, lepší když tu bude více názorů.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já samozřejmě se zkreslenim. Na čistým bych to možná neslyšel, protože na to nemám tak natrénovaný ucho. Můžu zkusit poslat nějakou nahrávku, jak to tam bude slyšet, ale jak píšu, tahle frekvence mýmu uchu vytváří dojem většího zkreslení. Zkoušel jsem i ten caline cp-24 a ten to taky měnil, ale myslim, že to bylo ještě o něco víc. No ale za ty prachy, co by člověk nechtěl, když značkovej stojí 3x tolik a možná to taky nakonec mění.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Na tom obrazku s frekvencni charakteristikou chybi meritko svisle osy [dB], takze neni poznat jestli ten hrbol je +1dB nebo +10dB. Takze takhle bohuzel vypovidaci hodnata blizici se nule :-(
Hraju výhradně na šrot.
innerself

Příspěvek od innerself »

Lepší? :D
Videoframe_20220621_144822_com.huawei.himovie.overseas.jpg
Hlavně slyšet to je. Kdyby to slyšet nebylo, tak mě nenapadne to měřit. Už vidim, jak mi jsou lidi schopný psát, že těch pár db neni možný slyšet. JE :D
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

+2dB na 10kHz slyset bude, v laboratornich podminkach docela dobre.
Na kytarovym zvuku v kapele.... hmmm....
Hraju výhradně na šrot.
innerself

Příspěvek od innerself »

Nevim co jsou přesně laboratorní podmínky, ale ve zkušebně v kapele neslyšim ani rozdíl mezi peavey a englem. Pokud teda kytara nehraje chvilku sama :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Abu píše: 21.06.2022 16:07 +2dB na 10kHz slyset bude, v laboratornich podminkach docela dobre.
Na kytarovym zvuku v kapele.... hmmm....
Vlastně jsem si vzpomněl, že jsem to zkusil nahrát. Pocitovka šla slyšet o trochu líp, ale jak jsem psal je to jako, když by jsme přidali maximálně jedno políčko gainu.
jsx bez eq.mp3
(458.16 KiB) Staženo 136 x
jsx s eq.mp3
(458.16 KiB) Staženo 125 x

A ten rozdíl 2 db odpovídá i rozdílu na těch nahrávkách.
jsx eq.jpg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Poslouchal jsem ty ukázky na studiových monitorech. Žádný rozdíl neslyším. Tím netvrdím, že jej tam nemůže slyšet někdo jiný.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já to slyšim, protože jsem to nahrával. Poslouchám se sluchátkama, ale pocitově to šlo slyšet rozhodně líp. Příště zkusim místo sm57 telefon :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Zkusil jsem objednat kopii precision drive od čínskýho výrobce Demonfx. Nevim jak věrná kopie to je, ale podle lidí by precision měl bejt vylepšenou verzí TSka. Při poslechu evidentně tolik basů neměl, proto jsem to zkusil změřit. TS je vlastně taky kopií, ale co jsem zkoušel tenkrát poměřovat s originálem, tak to bylo skoro stejný. Demon TS808 byl teda nastavenej: drive 0, level 10, tone 8.

Ke křivce jsem se s precisionem dostal nejblíž s attackem na 1, bright (alias tone)- 8, volume - 5 a drivem - 0.
oranžová TS, zelená precision
S attackem na druhý pozici jsem se dostal nejblíž s nastavenim: tone - 6,5, volume - 6, drive - 0
Ostatní attack nastavení byly pak uplně mimo a zabíralo to frekvenčně moc vysoko. Čim víc byl attack ve vyšší pozici, tim víc je třeba ohulit volume, popřípadě drive. Na poslech mi asi víc sedí klasický TSko, ale to i právě proto, že hraju na klasický ladění. Přišlo mi, že precision nevytváří žádnej šum, i když mám staženej gate. Samotná funkce gatu je pro mě použitelná až v pozici max a vypadalo to, že gate obvod je hned za volume pedálu tzn. za funkcí overdriveru. Možná by se hodila víc před, ale i to je nespíš důvod, proč i když je gate na 0, tak to nevytváří tolik šumu. Strmost zavírání je podobná isp, nebo rocktronum, takže plynulost ns-2 to prostě neni. Nicméně si ten efekt i tak zatim nechám a za cca 1300 kč z alíku je to pořád slušná věc.

Ještě teda dodatek: Teď jsem to letmo zkoušel v různejch pluginech a precision by měl líp fungovat na apce, který v základu nejsou tolik tight. Logicky. Zkoušel jsem rozdíl 6505 a 6505+, kdy pro originál je lepší precision a TS je ještě trochu bláto, zatímco u pluska to s Tskem je tam, kde to má bejt a precision už je moc vykastrovanej. A protože originál byl vymyšlenej pro 5150/6505, tak by to tomu mělo i odpovídat.
affordano

Příspěvek od affordano »

Fořt píše: 9.06.2020 23:01 Saphue Analog Chorus, z Ali za 15 USD vč. poštovného. Zvukově nádhera. Nakonec jsem rád, že mi začal blbnout Kokko, který se tváří jako analog, ale asi byl digitální. Rozdíl je fakt znát, Saphue je mnohem "tlustší", prostorovější. Saphue je nejspíš klon CE-2....
Souhlas, předloha jasně Boss CE-2, který jsem měl dlouhý čas a stále mi zní v uchu. Saphue mám a používám nyní, už jsem ho sice asi 3x z boardu sundal a nahradil něčím "fancier", ale vždycky jsem se k němu zase pokorně vrátil. Má luxusní textury, baví mě hlavně nastavení oba čudle uprostřed nebo naopak úplně rozevřené od sebe. Mě při sepnutí nelupe, ale je tam po sepnutí trochu nárůst celkové hlasitosti, což se dá i kreativně využít a zvyknul jsem si na to. Jinak zpracování asi lepší než třeba Mosky, ty už mi asi tři zazlobily, zatímco Saphue už dva roky drží bez problému...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Pořídil jsem čínský krabičkový IR loader od firmy Sonicake jménem Sonic IR.
https://www.sonicake.com/products/sonic-ir
Mám ho asi třetí den a dneska jsem zažil trochu krušné chvilky. Testoval jsem různé impulzy třetích stran a moc jsem neřešil, že výrobce doporučuje, že to funguje pouze s impulzem 24bit, 44.1kHz, 1024 points. Prostě jsem to zkoušel. S některými to fungovalo, s některými ne, ale vždy to nefungovalo pouze na pozici, na kterou jsem to nahrál (má to 11 pozic). Po nahrání dvou impulzů v asi nevhodném formátu to ale totálně umřelo. Žádný zvuk a ani v počítači už to nebylo viditelné. Už jsem se trochu smířil s tím, že to odešlo, ale naštěstí jsem našel toto video:
https://youtu.be/-JgSTNPya6Y?si=8e__HDYQGgdT9tri
Popis je sice v portugalštině, ale google portugalsky umí. Takže uvnitř je naštěstí resetovací tlačítko, které je třeba podržet, následně připojit napájení a držet 30 vteřin. Pak se znovu připojí napájení a v počítači je to třeba nově naformátovat a nakopírovat tovární IR (nebo nějaké jiné ve správném formátu). Já jsem si je ještě před experimenty zálohoval, ale dají se stáhnout na webu výrobce (viz link nahoře).
Snad to někomu pomůže minimálně aspoň ten link s free IR implulzy.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Neznáte někdo krabičky značky SoulDim? Přijde mi, že jsou to rebrandované Mosky pouze s jiným potiskem a jinými knoflíky.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Může být. Souldim je název obchodu, tak si to ve fabrice nechali objednat s vlastním logem, vzhledově to odpovídá, trochu jiné tvary knobů. Stejně tak Bezos Amazon má to samé jako Kokko.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Zkusím otestovat. Potřebuji do druhého PB spring reverb a s mosky spring reverbem jsem zvukově spokojený.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jsou teď za dobrou cenu, koukám.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

...a od zítra je ještě další sleva 4$, když nakoupíš nad 20$.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Minulý týden mi dorazilo čínské Cornerstone Gladio double preamp z "custom shopu" pana Xiao. Je to dvojitý overdrive, který má napodobovat dubmle zvuk. Na trubce je spousta pěkných videí originálu a tahle kopírka se tomu dost blíží (mě to přijde stejný). Už to není úplně levný čínský efekt (v akci 82$), ale originál stál tuším přes 500$. Hraje to jak z praku, hlavně kanál I. se mi moc líbí, takže spokojenost.
Po sundání zadního víčka to má ještě nějaké možnosti tunění - kanál I: trimr na basy; kanál II: trimr presence, přepínač dodatečných diod pro zkreslení; přepínač double/single mode pro možnost použití v looper liště. Přepínání efektu je řešené přes momentary přepínače+relátka a je to true bypass (bez proudu spadnou relátka). Relátka tam jsou Panasonic a celé je to pěkně zpracované. Ještě jsem u Číňanů zahlédl levnější variantu, která se jmenuje Gladiator.
Italský (asi) originál už se nevyrábí, prý to nahradili něčím lepším.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Od ktere to mas znacky?
Já mam z podobného soudku od DemonFX SSS (clean dumble sound)

Obrázek
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“