Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Prskyn »

HoSl píše: 8.11.2023 9:42
guitar.zl píše: 7.11.2023 22:17 To HoSl:
Asi jsi natrefil na dobrý kus... já zatím takovou zkušenost nemám (že by Epi setřel Furcha). Epiphone (aku i el) pro mne skončili rokem cca 98, navíc kvalit nástrojů ze 70. a 80. let už asi nedosáhnou!
Je to hrozně subjektivní a nutně to neznamená, že ta Epi Furcha setře. Pro moje ucho to v ten daný moment byla lepší kytara a taky se do toho promítala ta věc, že Epi byla o 10tis. levnější. :-D
Správná volba... pokud se ti to líbí, nenech si do toho kecat. Značka na hlavě mnohdy nic neznamená
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Hmmm... bud je to cesta k dokonalosti, nebo taky jinam... Nicmene se ukazalo, ze zapojit roboty do vyroby Furchum prozatim prinaselo spise pozitiva a progress. Takze proc ne.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Je spousta činností kterou robot udělá lépe a levněji zároveň, tak proč by to nebyla cesta?
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Protoze tohle treba takova cinnost neni... (ja osobne myslim ze je).
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Čavli píše: 19.11.2023 12:07 Je spousta činností kterou robot udělá lépe a levněji zároveň, tak proč by to nebyla cesta?
vsak ja prece nic nerozporuji :-)
Bavi me v tom klipu zminka o navratnosti investice... protoze ta technologie vcetne know-how stoji poradnej balik...
Jiří Zelist

Příspěvek od Jiří Zelist »

Souhlasím, že robotizace je určitě cesta, zvláště v určitých fázích výroby. Ale mám trochu podezření, že se Furch některým věcem vyhýbá, právě proto, že je nelze udělat (zatím) strojově a vyjdou tedy, vzhledem k ceně lidské práce mnohem dráže. Vzpomínám si například, jak před pár lety na své nejlepší modely začal používat k propojení krku a těla rybinový spoj, který se tak tradičně na dobré kytary v historii vždy dělal. Chválil ho až do nebes a pak ho opustil a dnes o tom člověk nikde ani nenajde zmínku. Nemáte někdo takového Furcha? Martin ho třeba stále na své lepší kytary používá a asi by si dovolili to změnit už jen pro tu tradici a Larrivee ho dokonce dává na všechny své modely. Mimochodem doporučuji jeho kytary vyzkoušet a porovnat s Furchem Huml má na prodejně obojí a člověk tak může zkusit dva naprosto odlišné přístupy k výrobě kytar, naprosto tradiční s moderním inovativním. A musím říct, že každá má rozhodně něco do sebe a znějí naprosto odlišně. Nebezpečím je pak ale to, že člověk zjistí, že potřebuje další kytaru - výměna kus za kus v tomto případě možná není :-) To se mi bohužel stalo už 3x.....
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Jak jsem pochopil z různých videí a později i z exkurze u Furchů, jejich cesta ke šroubovaným krkům začala kvůli stabilitě celého nástroje a poté procesní filozofii směřovali k tomu, aby krk neměl významný vliv na celkový zvuk nástroje (jak je tomu třeba u elektrických kytar). Jinými slovy, zvuk se odehrává především v korpusu -. nejvíce na horní desce nástroje. Když použiješ ale ten léty ověřený martinovský způsob, tak se krk na zvuku významně podílí. Myslím si (tedy spekuluji), že Furch se vlivu krku na zvuk nástroje vyhýbá, případně ho alespoň minimalizuje.
Máš určitě pravdu, že srovnání Furch vs Larrivee je srovnání dvou rozdílných přístupů ke konstrukci a zpracování kytar, a také je to znát při uchopení nástrojů při srovnání. Mně je však sympatické, když někdo opustí tradiční postup a vrhne se (mnohdy po hlavě) do inovací - řečeno manažerskou hatmatilkou, aktivně vyhledává příležitosti ke zlepšení. To u Furcha dělají a dělají to dobře. Jen si říkám, aby si tou robotizací téměř všeho paradoxně nesnížili hodnotu značky. NIcméně mladej Furch už si svá minulá rozhodnutí v kytarovém světě několikrát obhájil, takže se přikláním k názoru, že ví přesně, co dělá.
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Touareg píše: 20.10.2023 15:22 Všechno je možné, kytara mi nicméně jinak přišla netknutá. Jedná se o kamenný obchod ktery prodává na svém webu spoustu Furchů, ačkoliv na seznamu autorizovaných prodejců jsem ho nenašel.
Nicméně mám otevřený refund request na Reverbu a kytaru jsem přes kytary.cz odeslal do Furchu. Pokud přijde z Furchu nějaký více či méně negativní feedback, vrátím kytaru prodejci; pokud bude vše ok, nechám si ji. Pokud by to nešlo spravit v rámci záruky, nechal bych si to proplatit prodejcem.
Abych to tu uzavřel, kdyby někoho zajímal výsledek - kytara mi včera po měsíci u Furcha přišla spravená s mezizastávkou v Polsku. Nic navíc mě to kromě času a asi 20 mailů nestálo, prodejce z Reverbu se k tomu celou dobu stavil vstřícně a Furch podpora taky, takže nakonec výsledek pozitivní. Pořád mě nenapadá co za těmi neduhy mohlo být, ale je to asi jedno. Jestli bych do toho příště šel znovu ale nevím, Vintage D-SR 43mm za nějakých 39 je fajn, ale každý si musí zvážit, jestli pohodlí osobního nákupu v kamenném obchodě lokálního autorizovaného prodejce mu za ten rozdíl nestojí.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Feedback vždy vítán... Když ten servis porovnáš například s tímto..
viewtopic.php?p=815649#p815649
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Touareg píše: 24.11.2023 12:30
Touareg píše: 20.10.2023 15:22 Všechno je možné, kytara mi nicméně jinak přišla netknutá. Jedná se o kamenný obchod ktery prodává na svém webu spoustu Furchů, ačkoliv na seznamu autorizovaných prodejců jsem ho nenašel.
Nicméně mám otevřený refund request na Reverbu a kytaru jsem přes kytary.cz odeslal do Furchu. Pokud přijde z Furchu nějaký více či méně negativní feedback, vrátím kytaru prodejci; pokud bude vše ok, nechám si ji. Pokud by to nešlo spravit v rámci záruky, nechal bych si to proplatit prodejcem.
Abych to tu uzavřel, kdyby někoho zajímal výsledek - kytara mi včera po měsíci u Furcha přišla spravená s mezizastávkou v Polsku. Nic navíc mě to kromě času a asi 20 mailů nestálo, prodejce z Reverbu se k tomu celou dobu stavil vstřícně a Furch podpora taky, takže nakonec výsledek pozitivní. Pořád mě nenapadá co za těmi neduhy mohlo být, ale je to asi jedno. Jestli bych do toho příště šel znovu ale nevím, Vintage D-SR 43mm za nějakých 39 je fajn, ale každý si musí zvážit, jestli pohodlí osobního nákupu v kamenném obchodě lokálního autorizovaného prodejce mu za ten rozdíl nestojí.
Tak gratuluju.....
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Touareg

Příspěvek od Touareg »

> Prskyn, guitar.zl

Díky, jo, proběhlo to ještě dobře. Jinak v servisním protokolu je ten hrubší povrch na zadní desce popsaný jako "poprášená zadní deska", kterou řešili přebroušením ZD a lokálním přematováním. Tak patrně nešlo o slabou vrstvu laku, ale něco zaschlého na finální vrstvě, nevím. Taky je tam ještě nad rámec reklamovaného zmíněna nutnost přebroušení pražců, což mě překvapuje, osobně jsem si ničeho nevšiml. ¯\_(ツ)_/¯
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Touareg píše: 27.11.2023 17:16 > Prskyn, guitar.zl

Díky, (...) Taky je tam ještě nad rámec reklamovaného zmíněna nutnost přebroušení pražců, což mě překvapuje, osobně jsem si ničeho nevšiml. ¯\_(ツ)_/¯
to je celé podivné... nová kytara potřebuje přebrousit pražce... já tomu celému asi vůbec nerozumím... byla to vůbec nová kytara, nebo nějakej bazar?
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Nová, dle sériového čísla vyrobená v červnu 2023. Vyloženě voní novotou a jak píšu, neměl jsem pocit, že by s pražci bylo cokoliv špatně, třeba si jenom chtěli být jistí, že už na tom nedokážu najít sebemenší detail.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

nezbyva tedy nez poprat, at ti slouzi k tve maximalni spokojenosti po mnoho let. Vintage rady jsou skvele nastroje.
A zkus napr. misto elixiru natahnout addario XS. Pocitis zajimavou zmenu ;-)
himself

Příspěvek od himself »

Jak rikaji na "mem" jazzovem foru: may she inspire your playing for many years to come :)
smelina

Příspěvek od smelina »

Prskyn píše: 22.11.2023 14:18 Jak jsem pochopil z různých videí a později i z exkurze u Furchů, jejich cesta ke šroubovaným krkům začala kvůli stabilitě celého nástroje a poté procesní filozofii směřovali k tomu, aby krk neměl významný vliv na celkový zvuk nástroje (jak je tomu třeba u elektrických kytar). Jinými slovy, zvuk se odehrává především v korpusu -. nejvíce na horní desce nástroje. Když použiješ ale ten léty ověřený martinovský způsob, tak se krk na zvuku významně podílí. Myslím si (tedy spekuluji), že Furch se vlivu krku na zvuk nástroje vyhýbá, případně ho alespoň minimalizuje.
Mě už Furch s tím svým krkem a furtdokolamarketingem pěkně štve. Včera mi opět přišel email, kde Furch vychvaluje ten CNR systém. Jako bych to už nečetl asi 10x.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No jo, ale funguje jim to... je to jeden z důvodů, proč Furchy kupuju
PS: si odhlas odběr, ne?
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cid

Příspěvek od cid »

Zdravím! Mám dotaz a domnívám se, že se nejedná o OT, jaký kapodastr na Furcha? Moje možná zbytečná obava, má profil krku „soft V“, tak aby seděla plocha, systém CNR, kdy jde váha víc do hlavy, aby nebyl kapo moc těžký a povrchová úprava „open pore“, u Furcha není tvrdý lak, nerad bych si poničil krk otlaky a šmouhami od nevhodného materiálu.
Nejde mně o cenu, zda 200, nebo 700Kč, to nehraje roli. Uvažoval jsem, že vezmu ověřenou klasiku, nerezový Shubb S1, nebo niklový C1, ale jsou těžší. Díval jsem se na lehká hliníková Daddaria, vypadají velice šikovně, třeba i „kleštičkový“ Daddario Capo Tri-Action PW-CP-09S, ale jsou to jenom moje úvahy, bez zkušenosti.
Pročetl jsem celkem dost recenzí a problémy, se kterými se uživatelé obecně setkali. Určitě musí mít možnost jemného nastavení tlaku.
Stručně, potřebuji někoho, kdo Furcha má, nebo měl a po zkušenostech se mu osvědčila některá značka kapodastru, model a případně poradil, čemu se vyhnout.
Za případné zkušenosti předem velice děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“