Identifikace snímače
Pravidla fóra
Re: Identifikace snímače
Zdar, ano je to Ibanez Vintage 2. Měla by to být kopie Di Marzio Super Distortion.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Re: Humbucker
Pánové díky za info !
Ota
Zdar, koupil jsem kytru hofner "po dědovi z půdy" a nevím, co je tam za snímač. Z vrchu je normálně černý, hladký bez jakékoliv identifikace. Původní měly být Schaller nebo Shadow. Poznáte prosím někdo?
Tak jsem ho zkusil ještě víc rozebrat.
ten baseplate mi připomíná tento:
https://reverb.com/ca/item/33893117-hum ... 80-s-black
nebo tyto:
https://reverb.com/ca/item/22196895-gib ... 80-s-cream
Vážně nikdo nevíte?
https://reverb.com/ca/item/33893117-hum ... 80-s-black
nebo tyto:
https://reverb.com/ca/item/22196895-gib ... 80-s-cream
Vážně nikdo nevíte?
Zdar, proč potřebuješ znát značku? Víc Ti o tom snímači vypoví odpor, případně indukčnost cívky. Obojí se dá snadno změřit i tím nejlevnějším DMM bez demontáže snímače.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
To nebude ani Schaller ani Shadow, ale běžná Korea. Nemusí být špatný. Nemáš foto celé kytary?
Tube Guru:
Spíš mě to zajímalo ze zvědavosti, protože jsem ještě nikdy snímač takto na tři šrouby neviděl. Snímač se spíš rozpadl, než že bych ho rozebral. Lepidlo úplně zkřehlo a rozsypalo se, takže jsem ho rozdělal, abych ho mohl znovu slepit. Odpor má 8,11 kOhm.
Kmensik:
Byl na původní německý Höfner Shorty z 80'. Už je rozebraná a čeká na kytaráře, ale je to zhruba tato: Vím, že to nebude ani Schaller ani Shadow, ale korejský jsem takový taky nevygooglil. Jen nějaké japonské, ale taky nebyly úplně identické.
Spíš mě to zajímalo ze zvědavosti, protože jsem ještě nikdy snímač takto na tři šrouby neviděl. Snímač se spíš rozpadl, než že bych ho rozebral. Lepidlo úplně zkřehlo a rozsypalo se, takže jsem ho rozdělal, abych ho mohl znovu slepit. Odpor má 8,11 kOhm.
Kmensik:
Byl na původní německý Höfner Shorty z 80'. Už je rozebraná a čeká na kytaráře, ale je to zhruba tato: Vím, že to nebude ani Schaller ani Shadow, ale korejský jsem takový taky nevygooglil. Jen nějaké japonské, ale taky nebyly úplně identické.
Zdar, Jolane je to "běžný" humbucker ničím se neodlišující od ostatních snímačů. Odpor 8,11kΩ vypovídá o tom, že i výstupní napětí bude téměř shodné s humbuckery jiných značek. Vyjímečný není ničím, svojí funkci však bude plnit dobře. Dříve byly tři šrouby u Humbuckerů normou; je to z důvodu, aby bylo možné nastavit stejnou vzdálenost obou cívek od strun. Později od toho výrobci upustili a humbuckery začali dělat se dvěma šrouby stejně jako singly.
Není to ani tak identifikace, spíš dotaz. Nechci kvůli tomu plevelit dalším vláknem. Koukněte na foto, prosím. Nabídka od (zřejmě) sběratele Jolan 4 tisíce v českých na ruku
. Připadá mi to hodně dobré, až jako šílenost, ale červíček hlodá, jestli trochu nepřitlačit na pilu, když tahle nabídka přišla v podstatě obratem. Co vy na to? Je to takový unikát?
Jo, tenhle snímač pamatuju - "zlatá 70 léta" ! Už nevím, kde se dělal, jestli v Hořovicích nebo v Krnově. Stál tehdy kolem 100 Kčs
( Korun Československých). Dnes do vitríny nebo do sbírky kuriosit. V praxi asi nepoužitelný, plandal na té vodící tyčce, byl to jen singl, i když se tvářil jako humbucker. Cenu nebudu komentovat
. Když chceš investovat prachy, tak raději Lollar, Fralin, nebo něco, co opravdu hraje. 
P.S. Unikát to možná je, protože kdo to měl, už to dávno vyhodil .
( Korun Československých). Dnes do vitríny nebo do sbírky kuriosit. V praxi asi nepoužitelný, plandal na té vodící tyčce, byl to jen singl, i když se tvářil jako humbucker. Cenu nebudu komentovat
P.S. Unikát to možná je, protože kdo to měl, už to dávno vyhodil .
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Aby nedošlo k mejlce. Snímač je mého kamaráda, válí se mu doma, tak se ho rozhodl střelit. Ani by mě nenapadlo tohle kupovat. Docela mě překvapilo, když ho inzeroval se svojí Jolanu “gipsoň”, tak měl do půlhodiny odpověď: “S kytarou zatop, za snímač nabízím 4k”. Tak si říkám, jestli těm lidem dočista nehráblo
. Jestli to je nějaká vzácnost nebo jen následek pro mě nepochopitelného lokálního Jolana hype.
U počítačů je spousta lidí, kteří odepisují na cokoliv jenom z nudy. Nebral bych to vážně. A nebo ať pošle na účet 4K a potom mu ten snímač pošli.
GK MB 150 S, GK MB 800
Je v pěkném stavu, komplet, tak to sběratel ocení. Lidi sbírají různé věci. Pro kytaristu to moc použitelné není. Ať to prodá, lepší nabídka nebude.
Koupil jsem kytaru, ale tyhle snímače neznám. Bohužel mají krátký dráty, tak nejdou moc nadzvednout. Spodek je černý. Zkusil jsem je vyfotit. Netušíte někdo o jaký snímače jde?
Co je to za kytaru? Snímače nepoznávám. Tak nějak mi to označení připomíná Alnico V Custom Custom a Jazz Neck. Jestli někdo nekopíroval snímače Seymour Duncan a nenazval to takhle podle nich. Měření odporu vinutí by napovědělo.
Určitě bych zkontroloval, jestli ta základna není z magnetického ocelového plechu. Podle rezavých skvrn bych tipnul, že je. To měly i některé japonské snímače 90. let. A je to průser, způsobuje to brum a kazí zvuk, zkratuje magnetické pole snímače.
Určitě bych zkontroloval, jestli ta základna není z magnetického ocelového plechu. Podle rezavých skvrn bych tipnul, že je. To měly i některé japonské snímače 90. let. A je to průser, způsobuje to brum a kazí zvuk, zkratuje magnetické pole snímače.
Kytara od Jurkoviče, původní majitel řekl, že se dohodli na Seymour Duncan s chromovými dekly a ty mu taky zaplatil. Typ si nepamatoval. Pozdější výměnu vylučuje. Ale je to už přes 20 let. Zatím jsem snímače nevyndával, jen jsem koukl při výměně strun.
Když to říkáš, tak nad tou nálepkou AL V tuším kousek nápisu Dun... Takže koukni pořádně, asi to jsou originály. Jestli je to z 90. let, tak ty jejich snínače mohly vypadat úplně jinak než dnes. Já je znám s jinými nálepkami s razítkovaným typem.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 15.12.2023 10:02, celkem upraveno 1 x.
Tady o tom píšou. Custom Custom by sedělo.
https://www.thegearpage.net/board/index ... ps.556097/
interesting , according to Seymour Duncans website they had this to say
We are supplying pickups on an OEM basis to Ed Roman Guitars located in Las Vegas, NV, along with a limited number of brands that are either built for Ed Roman Guitars or are distributed by Ed Roman Guitars. These brands include LSR Guitars, David T. McNaught Guitars, Gary Jacobs Guitars, Gledura Guitars, Jaros Guitars, and Jet Guitars. Each brand uses a proprietary pickup design called Black Backs which is built to Ed Roman's specification. If you want more information on the Black Back pickups or guitars, please check out their website
Black Backs are Duncan Custom Custom (bridge) & Pearly Gates (neck) pickups made for Ed Roman.
Další zdroj:
https://forum.seymourduncan.com/forum/t ... acks/page2
V 80. letech prý černá základna byla běžná. Kombinace CC a Jazz taky.
https://www.thegearpage.net/board/index ... ps.556097/
interesting , according to Seymour Duncans website they had this to say
We are supplying pickups on an OEM basis to Ed Roman Guitars located in Las Vegas, NV, along with a limited number of brands that are either built for Ed Roman Guitars or are distributed by Ed Roman Guitars. These brands include LSR Guitars, David T. McNaught Guitars, Gary Jacobs Guitars, Gledura Guitars, Jaros Guitars, and Jet Guitars. Each brand uses a proprietary pickup design called Black Backs which is built to Ed Roman's specification. If you want more information on the Black Back pickups or guitars, please check out their website
Black Backs are Duncan Custom Custom (bridge) & Pearly Gates (neck) pickups made for Ed Roman.
Další zdroj:
https://forum.seymourduncan.com/forum/t ... acks/page2
V 80. letech prý černá základna byla běžná. Kombinace CC a Jazz taky.