Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Pravidla fóra
Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Řešil jsem to samé, nakonec bazarovou cenou mi z toho vyšel nejlépe 2x Mooer radar. BTW Radar má symetrickej výstup nevidím důvod v použití diboxu. JInak ultima U2 je naprosto dokonalá rozměrama a funkcema, dokonce i ta má symetrické výstupy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
no, flamma mělo něco běžícího snad true stereo (ale bez symetriky) a Hotone omni má thru jack a XLR.
Ale nevím jestli v tvém případě to nechce něco až za koncák do výkonové cesty jako je ta pangaea, nebo darkglass element.
Nicméně vše mimo flammy mono..
Ale nevím jestli v tvém případě to nechce něco až za koncák do výkonové cesty jako je ta pangaea, nebo darkglass element.
Nicméně vše mimo flammy mono..
Ať už výstup je TS, TSR či XLR, oddělovací trafo bych stejně za výstupy zapojil. Minimálně nebudeš řešit brum z rozdílných fází.
urcite bych prave rad neco s oddelovacima trafama. Vystup beru ze slave out aparatu. celkem to zatim vypada, ze si udelam malej "pedalboard" co bude polozenej na aparatu a budou tam celkem 3 Radary: prvni uz pouzivam jako cestu zvlast do in earu, dalsi dva by sly ven zvukarovi. kazdy teda potrebuje svuj dibox.
Neviem o ziadnom stereo IR loaderi ktory by mal aj XLR na vystupe okrem tej velkej Pangaey. Na stereo vystup viem o tychto. Inac, na tretiu cestu pre in ear by sa nedal vyuzit headphone out co niektore krabicky maju?
Flamma FS07
Mooer cab X2 (+ headphone out)
Yerasov IR:ON cab (+ headphone out, link)
AMT Pangaea Ultima (+ headphone out)
AMT Pangaea CP-100FX-S (stereo XLR)
Digitech CabDRYvr (nejde loadovat vlastne IR)
Flamma FS07
Mooer cab X2 (+ headphone out)
Yerasov IR:ON cab (+ headphone out, link)
AMT Pangaea Ultima (+ headphone out)
AMT Pangaea CP-100FX-S (stereo XLR)
Digitech CabDRYvr (nejde loadovat vlastne IR)
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co neco od Two Notes?
Captor X by mel splnovat vsechny pozadavky. Cenove lepe by mozna vyslo 2x Torpedo C.A.B. z bazaru - obcas se tam objevi za ceny 4-5.000.
https://www.two-notes.com/en/torpedo-se ... -captor-x/
Captor X by mel splnovat vsechny pozadavky. Cenove lepe by mozna vyslo 2x Torpedo C.A.B. z bazaru - obcas se tam objevi za ceny 4-5.000.
https://www.two-notes.com/en/torpedo-se ... -captor-x/
Hraju na kytary a mašinky
diky za tipy 
ono specifikum tohohle setupu je, ze do usi mi jde jinej IR impuls nez ven - mam tam kvuli sluchatkum kulatejsi impuls a docela drastickou ekvalizaci, aby to ve spuntech znelo dobre
ono specifikum tohohle setupu je, ze do usi mi jde jinej IR impuls nez ven - mam tam kvuli sluchatkum kulatejsi impuls a docela drastickou ekvalizaci, aby to ve spuntech znelo dobre
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A ony ty ještě ty aparáty hrají do boxů a nebo jenom do zátěže ?
repra normalne jedou.
Oživím trochu téma lowendových řešení pro příležitostné live hráče a zárověň chci znovu poděkovat Torstovi za jeho impulzy. Přišly vánoční trhy a s nimi možnost vyzkoušet bezaparátové řešení na trošku větší stejdži. Nechtělo se mi tahat jakýkoli aparát, tak jsem trošku zariskoval a přišel nalehko jen s kyrarou a pedalboardem. Docela to vyšlo, dokonce si zvukař pochvaloval, jaký z toho leze, v podstatě bez jeho zásahu (ořezal trochu basy), pěkný hotový zvuk, dokonce se slušnou dynamikou. Pedalboard je jen a pouze krabičkové řešení.kodl258 píše: 14.11.2023 18:30 Velká pochvala Torstovi před rozvinutou zástavou. Dneska jsem se konečně dostal k natažení jeho IR do Cube Sugar. Fakt dobrý.
setup: Strat -> mosky deluxe preamp (kopie lovepedal, kombinace clean boost a overdrive) -> Moval Plexi Troll (distortion) -> Rowin Noise gate (alway on) -> chorus (pouze přiležitostně) -> Mosky Analog delay (allway on, ale jen malinko) -> Mosky Spring reverb (taky allways on a taky jen trochu) -> Sonicake IR (s Torstovým impulzem) přes XLR rovnou do mixu.
Čistý zvuk jsem jel přes clean boost z mosky preampu, zkreslené beglajty na clean boost + OD, sóla clean boost+plexi troll, takže ten clean boost byl vlastně taky allways on.
Je to sice trochu prasárna, ale levné a celkem funkční řešení (pro normální bigbít).
btw. cube sugar jsem měl jako zálohu, kdyby náhodou, ale výše zmíněné řešeni asi hraje líp.
Přihodil bych dotaz ohledně ještě víc low-end aplikace. Přehršle hospodských hraní kolem konce roku a osobní inovativní přístup (tablet místo zpěvníku rulez
) mě přivedly ke kacířské myšlence.”Repertoár” se stabilizoval cca 50:50 mezi klasické kastrůlky a lehký bigboš/blues. Napadlo mě, že bych s sebou místo akustiky tahal telecastera a nějaký malý IR pedál -> do aku nebo bas komba. Stačily by dva základní zvuky. Akustika a nějaký čistý až lehce nakřáplý “fenderish”. Líbí se mi třeba TC IR Loader, už tou možností přepínat mezi dvěma IR (A/B). A teď dotazy: 1) Akustika: Všude jsou ukázky vylepšování zvuku akustické kytary zapojené do loaderu, ale řetězec elektrika -> akustický IR jsem nenašel. Dá se říct, že elektrika a vhodně zvolený impuls je použitelná alternativa nebo lepší řešení než nějaký simulátor jako třeba AC-3? 2) Elektrika: Čistě jenom impuls, maximálně + delay/reverb a overdrive. Tady by to asi bylo bez problému, že?
jestli chceš aby elektrika do nějakého FRFR comba hrála dobře, tak impuls nestačí, to je jen bedna. Měla by být před ním ještě simulace preampu. Např. Behr. GDI21.
Jsem lopata, na tyhle hospodský šramly, který taky občas provozuju, by mi stačil kdejakej ZOOM se simulací akustiky a samozřejmě i všeho ostatního. Myslíš, že ti akust. nebo bass combo podá ten impulsovanej zvuk kvalitně?
Jsem lopata, na tyhle hospodský šramly, který taky občas provozuju, by mi stačil kdejakej ZOOM se simulací akustiky a samozřejmě i všeho ostatního. Myslíš, že ti akust. nebo bass combo podá ten impulsovanej zvuk kvalitně?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Aby Ti slušně fungovala elektrická kytara s akustickým impulsem, měl bys v kobylce mít piezo se separátním výstupem.
Případně by mohlo být jednodušší na elmagy hodit nějaký acoustic simulator typu Boss AC-2/3 - nutno upozornit, že pro člověka zvyklého na akustickou kytaru, nemusí být uspokojivé ani jedno řešení (přičemž piezo+impuls je lepší).
Připadá mi nejpraktičtější vyzkoušet nějaký moderní mulťák, co umí pracovat s IR - např. Boss GT-1000 Core - máš tam všechno, co Tě napadne a je mrňavý.
Případně by mohlo být jednodušší na elmagy hodit nějaký acoustic simulator typu Boss AC-2/3 - nutno upozornit, že pro člověka zvyklého na akustickou kytaru, nemusí být uspokojivé ani jedno řešení (přičemž piezo+impuls je lepší).
Připadá mi nejpraktičtější vyzkoušet nějaký moderní mulťák, co umí pracovat s IR - např. Boss GT-1000 Core - máš tam všechno, co Tě napadne a je mrňavý.
| Cruel YT | Cruel sptf
Torst: Ten TC má z “výroby” naládované i nějaké kombinace CabSim + Amp, tak jsem si myslel, že by to mohlo stačit, případně, že se nějaký kombinovaný impuls dá koupit/stáhnout. Pokud melu nesmysly, tak se omlouvám, v téhle moderně se teprve rozkoukávám. Reprodukce podle sešlosti. Vlastní AC60 nebo připíchnout přes aktiv Thump/Dexon nebo jen lehce přizvučená basa, kde bych mohl parazitovat.
Cherreda: Je to potenciální univerzální řešení do hospody ke stolu, ale úplně rezignovat na zvuk bych nechtěl. Tady mě zaujala možnost pidi-krabky do kapsy + k tomu powerbanka. Extra pedálu na aku jsem se chtěl právě vyhnout. No, něco prubnu.
Cherreda: Je to potenciální univerzální řešení do hospody ke stolu, ale úplně rezignovat na zvuk bych nechtěl. Tady mě zaujala možnost pidi-krabky do kapsy + k tomu powerbanka. Extra pedálu na aku jsem se chtěl právě vyhnout. No, něco prubnu.
Naposledy upravil(a) jbiker dne 8.01.2024 17:34, celkem upraveno 1 x.
CabSim + Amp
U impulsů to znamená, že to je kombinace boxu a koncového zesilovače - není to preamp = potřebuješ preamp.
Ty dnešní mulťáky jsou často unisex řešení vše v jednom, takže onen mulťák bys měl na ele i aku pádlo
Konkrétně v Boss Core na 100% je efekt "acoustic simulator" - bude i v jiných krabicích jiných výrobců, ale takovou věc si musíš nastudovat sám.
Zajímavá moderní bateriová záležitost na (nejen) holírny se mi jeví Mooer P2 ve spojení s bluetooth footswitchem:
https://youtu.be/wX1j7Jj9a-4
Předpokládám, že kdo používá smartphone, zvládne multiefekt.
Vokoukni si pár tutorialů těch přístrojů na YT a odhaduju, že pochopíš většinu svých dotazů.
U impulsů to znamená, že to je kombinace boxu a koncového zesilovače - není to preamp = potřebuješ preamp.
Ty dnešní mulťáky jsou často unisex řešení vše v jednom, takže onen mulťák bys měl na ele i aku pádlo
Konkrétně v Boss Core na 100% je efekt "acoustic simulator" - bude i v jiných krabicích jiných výrobců, ale takovou věc si musíš nastudovat sám.
Zajímavá moderní bateriová záležitost na (nejen) holírny se mi jeví Mooer P2 ve spojení s bluetooth footswitchem:
https://youtu.be/wX1j7Jj9a-4
Předpokládám, že kdo používá smartphone, zvládne multiefekt.
Vokoukni si pár tutorialů těch přístrojů na YT a odhaduju, že pochopíš většinu svých dotazů.
| Cruel YT | Cruel sptf
- countrymetalman
Můj tip po 40 letech hraní jak dostat do PA nejlepší kytarový zvuk: kromě např. placky Sennheiser E906 zavěšený přes kombo, tak ještě mezi výstup zesíku a reprák zařadit průchozí pasivní analog simulaci repro Palmer PDI dibox a z něj XLR do pultu. Můj tip na horší zvuk: libovolný digitální mrvič zvuku.
Třeba takový digitální MOOER Radar. Ten ti třeba digitálně zmrví zvuk úplně k nepotřebě. Sorry, musel jsem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tonex One
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋