Ahoj
Nedávno se mi pod ruku dostala stará Jolona Iris Bass ale jelikož na bassu nehraju ale hraju na kytaru tak mě napadlo předělat jí na kytaru ale než se do toho pustím tak by mě zajímalo jestli stím má někdo zkušenosti nebo jestli to vůbec půjde
Děkuji za odpověď
Předělání baskytary na elektrickou kytaru
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Předělání baskytary na elektrickou kytaru
Nejde, jiná menzura, jiný počet strun, jiná rozteč strun, prostě jiné nástroje. Natáhni na to piccolo struny a budeš mít piccolo basu ve stejném ladění jako kytara (jen bez dvou nejtenčích strun). Ale stejně se na to jako na kytaru nebude dát hrát. Pořád se na to bude muset hrát spíše jako na basu.
Než vymýšlet takové věci, raději si kup za 2tis. nějakého hotového Bentona nebo nějaký kit, který si poskládáš sám, pokud tě to táhne k nějaké rukodělné práci.
Než vymýšlet takové věci, raději si kup za 2tis. nějakého hotového Bentona nebo nějaký kit, který si poskládáš sám, pokud tě to táhne k nějaké rukodělné práci.
Můj subj. názor: Jestli je ta basa funkční a neponičená, vůbec do ní nezasahuj a nabídni ji k prodeji. Je plno lidí, co Jolanám fandí a hrají na ně i teď. Za obdržený peníz zakup sobě elektriku (třeba i ten HB, to je jedno co) a určitě ti zbyde i na basu pro tebe! (Např. Pilsner Urquell, Kozel, Bernard ap.)
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Já to spíš myslel ze bych vyměnil krk,snímače tremolo a použil bych pouze tělo
Naposledy upravil(a) Kuba. Nvm dne 10.12.2023 16:09, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to už je asi lepší použít nějaký ten kytarový kit.
1. Nenič funkční věc - nejhorší je napadení kutilem domácím, které končí podobně jako napadení kůrovcem - v kamnech.
2. Už tady padlo, že je jiná menzura a to není jen o délce krku, ale i o umístění kobylky a snímačů. Kytarová a basová těla jsou prostě jiná.
3. Veškeré finanční/časové investice do takového nesmyslu dej raději do něco smysluplného. Basu prodej nebo pověs na zeď a kup si něco použitelného. Ceny HB jsou až směšné a přitom to udělá parády až až.
Takovéto laborování bych pochopil v době, kdy pořádně nic nebylo, nebo to stálo balík a člověk na to neměl a bastlilo se kde co. Ale dnes, když si za pár šupů člověk může vybírat?
2. Už tady padlo, že je jiná menzura a to není jen o délce krku, ale i o umístění kobylky a snímačů. Kytarová a basová těla jsou prostě jiná.
3. Veškeré finanční/časové investice do takového nesmyslu dej raději do něco smysluplného. Basu prodej nebo pověs na zeď a kup si něco použitelného. Ceny HB jsou až směšné a přitom to udělá parády až až.
Takovéto laborování bych pochopil v době, kdy pořádně nic nebylo, nebo to stálo balík a člověk na to neměl a bastlilo se kde co. Ale dnes, když si za pár šupů člověk může vybírat?
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤