Neural DSP Quad Cortex

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
R4656

Re: Neural DSP Quad Cortex

Příspěvek od R4656 »

Paráda, Žďár nad Sázavou je naprosto OK, díky moc!!! :)
Ozvu se Ti přes SZ a domluvíme se...
Placka

Příspěvek od Placka »

[youtube][/youtube]
cherreda píše: 31.03.2023 9:43 Že editor ještě po víc jak 2 letech nemají, je u takovéhle sw firmy krutopřísná ostuda kombinovaná s fakáčem. :roll: :)
Takže zatím držím se zastaralým AX8 (no kecám, je zatím ještě pořád super :wink: ) a myslím si na FM9.
No uvidíme... tenhle segment se pozvolna rozjíždí hodně správným směrem, je to super.
pokračuju ve vlákně. Segment se rozjíždí správným směrem, uvidíme, jak zareagujou třeba v Line6 nebo v Kemperu. Co se QC týče, tak je to pro mě trochu hořká pilulka. Ta věc sama o sobě hraje dobře, ale jak na to mastí vývojáři, to mě fakt sejří. Slibovaný fičury už dva roky nejsou a uživatelé maj opravněnej pocit, že jsou vývojářům u zadele. Místo slibovaných updatů vydávaj nový a nový pluginy a pracujou na kompatibilitě s M1 procesorem. S velkou slávou a velkým zpožděním vydaj 2.0 firmware a hlavní fičury jsou hybrid mod (kterej je ale vyloženě dětskej proti Line6 nebo Fractal možnostem) a global EQ. Fractal mezi tím sype z ruky jeden masivní update za druhým a nesutále přidává modely, efekty, možnosti a upgraduje samotnej modeling stávajících simulací...
Pěkně to borec shrnuje zde:

I když to hraje pěkně, tak vážně zvažuju, že ho prostě prodám, pořídím si dočasně něco levnýho (klidně zpátky třeba AX8, pokud by byl za dobrou cenu...nebo nějakýho Helixe nebo přinejhorším nějakou levnou srajdu typu valeton GP200 - na ty moje covery to stejně nikdo v publiku nepozná:-))) a počkám si ně nějaký novinky třeba od Line6 nebo co zkrátka přijde.

Fičurama se mě hodně líbí Headrush prime, ale je to prostě strašně velká kráva. Navíc mě teda DSP nepřijde zvlášť silný a celkem snadno narážíš na limity - v tomhle je QC někde jinde. Ale na Gear4 music je za super cenu s pětiletou zárukou (za pár korun ji můžeš prodloužit na deset), takže bych se ani nestresoval případnou horší pověstí o spolehlivosti Headrush PDB.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zrovna na tuhle nedokončenou QC anabázi mě nedávno upozornil kamarád.
Je to vcelku slušný průšvih.

Headrush Prime je zajímavý, ale ten by se snad ani nevešel do trouby. :)
Koukni na Boss GX-100, nedávno si ho koupil kolega z kapely a vypadá fakt dobře, mimoto cena je vyloženě super.
Editor to má a funguje. :)
frytol

Příspěvek od frytol »

Placka píše: 4.04.2023 19:25 [youtube][/youtube]
cherreda píše: 31.03.2023 9:43 Že editor ještě po víc jak 2 letech nemají, je u takovéhle sw firmy krutopřísná ostuda kombinovaná s fakáčem. :roll: :)
Takže zatím držím se zastaralým AX8 (no kecám, je zatím ještě pořád super :wink: ) a myslím si na FM9.
No uvidíme... tenhle segment se pozvolna rozjíždí hodně správným směrem, je to super.
pokračuju ve vlákně. Segment se rozjíždí správným směrem, uvidíme, jak zareagujou třeba v Line6 nebo v Kemperu. Co se QC týče, tak je to pro mě trochu hořká pilulka. Ta věc sama o sobě hraje dobře, ale jak na to mastí vývojáři, to mě fakt sejří. Slibovaný fičury už dva roky nejsou a uživatelé maj opravněnej pocit, že jsou vývojářům u zadele. Místo slibovaných updatů vydávaj nový a nový pluginy a pracujou na kompatibilitě s M1 procesorem. S velkou slávou a velkým zpožděním vydaj 2.0 firmware a hlavní fičury jsou hybrid mod (kterej je ale vyloženě dětskej proti Line6 nebo Fractal možnostem) a global EQ. Fractal mezi tím sype z ruky jeden masivní update za druhým a nesutále přidává modely, efekty, možnosti a upgraduje samotnej modeling stávajících simulací...
Pěkně to borec shrnuje zde:

I když to hraje pěkně, tak vážně zvažuju, že ho prostě prodám, pořídím si dočasně něco levnýho (klidně zpátky třeba AX8, pokud by byl za dobrou cenu...nebo nějakýho Helixe nebo přinejhorším nějakou levnou srajdu typu valeton GP200 - na ty moje covery to stejně nikdo v publiku nepozná:-))) a počkám si ně nějaký novinky třeba od Line6 nebo co zkrátka přijde.

Fičurama se mě hodně líbí Headrush prime, ale je to prostě strašně velká kráva. Navíc mě teda DSP nepřijde zvlášť silný a celkem snadno narážíš na limity - v tomhle je QC někde jinde. Ale na Gear4 music je za super cenu s pětiletou zárukou (za pár korun ji můžeš prodloužit na deset), takže bych se ani nestresoval případnou horší pověstí o spolehlivosti Headrush PDB.
Kdybys vážně uvažoval o cestě zpět k AX8, dej mi vědět. Nějak bychom to vymysleli s penězma navíc z mý strany a AX8 ve skvělý formě.
Mam v plánu na podzim vycestovat na nějakou dobu pryč, tak by se mi hodil QC na cesty a tak. 🥳
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ikdyž je QC prej nějaké nedokončené, pořád je to oproti AX8 uživatelská nirvána :) a v podstatě i zvukově, protože dobrý zvuk dostaneš do půl minuty.

Prej publikum nepozná :) :) ale pozná a je to součást projevu celé kapely...a tady tím žvástem si akorát někteří rádi omlouvají svoje vercajkové diletantsví :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Musel jsem se podívat, co to je Valeton GP200... takovej helix jakoby co? :)
Rozhodně chválím canon výstupy.
Nevím, co z toho lze dostat, ale s tímhle jezdit hrát hm - spolehlivosti bych se teda obával - no radši ten Boss GX-100, není o tolik dražší.
Každopádně ne že by to nešlo, ale jít po QC či Axe do Valetonu by mohla být přísná zkouška psychické odolnosti. :)

Jinak diletantství hm... jako ano, diletantství je součást projevu celé kapely, ale co se týká zvuku, tak rozumný člověk vydojí i takovejhle Valeton k něčemu, co v PA nebude ostuda. Ostatně i ta čína posunuje laťku a na leadery tohodle segmentu dost zhusta tlačí zespoda, aby nechrápali na vavřínech.
Placka

Příspěvek od Placka »

bubucci píše: 5.04.2023 19:52 ikdyž je QC prej nějaké nedokončené...
mě na tom nejvíc štve ten pocit, že kašlou nejen na pořádnej rozvoj a vývoj platformy, ale dokonce i na dodělání slibů z předprodejní hypu
bubucci píše: 5.04.2023 19:52 ...omlouvají svoje vercajkové diletantsví :)
U mě to ani není o diletanství, však já toho Quad Cortexa mám...u mě je to spíš v duchu starýho fóru: "ále, na to moje mr**ní..." :-)...samozřejmě mám na mysli "šmrdlání" na kytaru:-)
cherreda píše: 6.04.2023 8:45 Musel jsem se podívat, co to je Valeton GP200... takovej helix jakoby co? :)
Spíš takovej Pod GO. ale má to právě třeba symetrický výstupy nebo o efektovej blok víc než právě PodGO a to při nižší ceně...ale je to jak říkáš, zas tak se sebemrskat asi nebudu:-)
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Tak po, oprávněné, kritice musím po 3 koncertech QC pochválit. První byl samozřejmě nejkomplikovanější, protože jsem se s ním ještě pořádně učil, ale pocit byl pozitivní. Na druhém koncertu v Melodce jsem "bojoval" proti 4x12 s 100W hlavou spoluhráče a podle ohlasů to prolezlo skvěle (nepamatuji takhle čistý pódiový zvuk) a ironicky jsem nakonec poslední 2 věci dohrál sám, protože hlava odešla.
Včerejší koncert už proběhl téměř bezproblémově, jednou jsem přimáčkl na prázdnou scénu (což kdy ještě dořešit footswitch toppery).
Další věc kterou ještě musím prozkoumat je, že po ladění na QC jsem jakýmsi způsobem přenastavil z režimu Scén na Stomp mode, naštěstí byl čas ručně upravit, ale i tak...
V jedné kapele jsem byl jediný kdo nejel přes linku a bez sluchátek, v druhé koupě rozhoupalo spoluhráče k tomu aby si pořídil Kemper a také plánuje se přechod na sluchátkové odposlechy, takže jsem zvědavý co přinese budoucnost.

No a Neural na NAMM konečně představil funkční betu PC editoru, takže snad brzo i v našich domácnostech.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Placka

Příspěvek od Placka »

Jo, jako zvukově si na to nestěžuju, je fakt, že dobrej zvuk na tom nakroutis fakt rychle a intuitivně.
My teď v březnu odehráli první koncert bez jediného podiovyho odposlechu (jeden zpěvák a klávesák odolávali:)) a byla to paráda, na pódiu klid, zvukař nadsenej.
Já zatím taky posečkám, vidím, že stačí, když si postezuju na hudebním bazaru a Doug Castro pohne s editorem a portem pluginů:):)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak super. :)
O nesmysl menší bordel na podiu - na tenhle faktor tady upozorňuju furt a obzvlášť v klubech, kde vesměs pinkáme, se nám potvrzuje jako zásadní pro zvukaře, aby měl šanci zvuk udělat slušnej zvuk. A to myslím setup s vlastním monitorem, ani neberu v potaz ineary.
cid

Příspěvek od cid »

Pánové, mám velkou prosbu.
4.4 Placka píše..... fičurama se mě hodně líbí Headrush prime, ale je to prostě strašně velká kráva (za mě souhlas). Navíc mě teda DSP nepřijde zvlášť silný a celkem snadno narážíš na limity - v tomhle je QC někde jinde.
1.Co je myšleno tím, že naráží na limity? Co podstatného má QC lepší? Headrush má svůj procesor, vyvinutý (údajně) k těmto zařízením, kde je hlavní rozdíl?.
2. které "fičury" má Headrush navíc, můžeš/můžete mě nasměrovat?

Vím o tom kulový, nic nerozporuji, tato zařízení znám jenom z YT, pročítám zatím manuály a názory uživatelů. Mám v tom zmatek, ale lepší se to. O tato zařízení jsem se začal podrobněji zajímat asi před týdnem, protože mě k tomu tlačí okolnosti.
Děkuji za pomoc vytvořit si náhled na věc, netuším jak se rozhodnu :? .

Edit: Že Neural QC je jiná liga než to, o čem uvažuji že si koupim, je jasné. Chtěl jsem vědět, na co si dát pozor při výběru levnějšího zařízení, protože výběr je velký a případně dostal doporučení co a proč, bych uvítal.
Pročítal jsem fóra kde se řešilo, jaký multiefekt v kategorii menších modelů je lepší, zda od Headrush, nebo LINE6 a diskutující se do sebe ostře opřeli.
Předpokládám, že kdo si koupí Neural QC ví proč a co by doporučil.
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Tak Neural konečně začíná plnit sliby.
Vydali funkční betu PC editoru, na který jsem zatím zaznamenal pouze pozitivní ohlasy.

Vydali taky novou verzi pluginu Archetype Plini. Krom dodání věcí z posledních pluginů jako doubler, metronom, přelaďování, fuzz, octaver a ještě pár dalších věciček. A údajně má být budoucnu kompatibilní s QC. Sám na to ani nečekám, protože mám pocit že na živé hraní z QC dostanu lepší zvuky, ale někoho to potěší.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Editor je konečně ofiko venku i s revizema a updatem fw:
https://neuraldsp.com/quad-cortex-updat ... -available

Kouknu na to - třeba jednoho dne QC bude mít možnosti routingu a managementu ftsw pro dospělé lidi, jako to má Fractal. :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cherreda píše: 4.01.2024 8:14 Editor je konečně ofiko venku i s revizema a updatem fw:

Kouknu na to - třeba jednoho dne QC bude mít možnosti routingu a managementu ftsw pro dospělé lidi, jako to má Fractal. :)
Nejspíš opravili spoustu chyb, ale vylepšení udělali na ladičce. :)

Zásadní vylepšení jsem přivodil sám - plexi kryt displeje. 8)
Přílohy
QC plexi 02.jpeg
QC plexi 01.jpeg
Placka

Příspěvek od Placka »

ani jsem nevěděl, že QC máš...musím říct, že se všema těma capture jsou zvukový možnosti fakt široký. Díky fakt jednoduchýmu capture je jich plno, není problém si naprofilovat jakoukoliv kreslící krabičku, já sám jsem si udělal pár otisku MarkV25 než jsem ji prodal.

Ale když se podíváš na neuvěřitelný možnosti třeba FM3 v nastavení switchů a to jak ty možnosti pořád rozšiřují a vylepšují...tak je to fakt tragický, hybrid mód už je několik updatů furt stejnej. Přitom nemusí nic vymýšlet, jen aplikovat aspoň pár možností opsaných od Fractalu a Line6
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jj, urval jsem se, když byl QC v MusicCity na konci listopadu chvíli skoro 4 litry levněji než u Thomanna.
Fractal AX8 jsem prodal a chtěl jsem FM9, ale štve mě cena, těch skoro 60k už mi přijde přepálené, mimoto je to vcelku velká a těžká mašina.
FM3 je pro mě na prd, zvuk je samozřejmě ok, ale pro moje presety to má malý výkon a 3 ftsw v tak velké pixle jsou trochu komedie.
Kemper, Headrush, Fender, Helix jsou pro mě z různých důvodů taky na prd.
Ty ryze čínské věci... hm něco je třeba fajn, nevím... ale jak by se tak řeklo: "tohle se mi doma dít nebude". :)
Takže po všech +/- jsem toho nakonec zas tolik na výběr neměl. :)

QC mi imponuje kompaktností, výkonem a taky neskutečně pohodlným ovládáním, to je oproti Fractalu balzám.
K managementu ťapek už jsem se vyjádřil - poradil jsem si za pomoci eprešnů nakonec vcelku dobře.
No a i s routingem už jsem se nějak mentálně sžil v rámci možností mašiny, co se dá dělat. :)
Popravdě mě to nakonec přesvědčuje zvukem, přes nějaké ty nešvary to hraje nadprůměrně dobře a to jsem ještě pořádně nezkusil capture - mám v plánu si zkusit přivodit Benzin modul a Triaxis.
Je to prostě takovej Apple - pěknej design, pěkně to chodí a musíš holt jako ovce akceptovat možnosti ekosystému, protože výrobce bohužel vymyslel, co je pro lidi nejlepší... béé. :) Jako jedna paralelní odbočka? Jedna omg? S tímhle výpočetním výkonem? Takže při prodloužení cesty do druhé půlky výkonu máš odbočky pokakané dvě??? Smutné, tomu jsem nemohl chvíli uvěřit. :roll: :lol: Aspoň, že oproti macbookum nešetřili na konektorech. :) Taky zezadu mohlo jenom bíle žhnout logo Neural, které by tak hlásilo, že je mulťák vypnutý a zespodu mašiny mohlo být 1x usb C, ke kterému by se za dalších 300 € přikupoval externí dock s konektory a ke QC by se přicucával magneticky. :roll: :lol:
Fractal je takovej Linux - jde nastavit úplně každá pitomost, až by jednomu hráblo, kdyby se do toho pustil hloubš, viz všechny ty biasy a saturace a kdesicosi u zesiků a repráků, které naštěstí můžeš nebo nemusíš využít. :)
volfi

Příspěvek od volfi »

cherreda píše: 5.01.2024 16:01
cherreda píše: 4.01.2024 8:14 Editor je konečně ofiko venku i s revizema a updatem fw:

Nejspíš opravili spoustu chyb, ale vylepšení udělali na ladičce. :)

Zásadní vylepšení jsem přivodil sám - plexi kryt displeje. 8)
Od určité doby používám už jen Makrolón => tedy čirý plný polykarbonát, odolný ropným produktům, vibracím, nepraská atd.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

A jde koupit nekde v Obi jenom kousek za 2 stovky? :)
Kazdopadne doufam, ze mi QC nikdo nepoleje ropnym produktem, z poniceneho plexi bych mel asi nejmensi mrzeni. :))
volfi

Příspěvek od volfi »

To nevim jestli v obi, ale často maj odřezky v prodejnách s polykarbonátem :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nějaký polák vyrábí přesné plexi kryty na různé mašiny:
https://www.knkshields.com/products/quad_cortex
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“