ENYA NEXG® 2
Pravidla fóra
ENYA NEXG® 2
Už tu byla LAVA, tak přidám Enyu.
Joscho hezky předvedl nylonovou tady (i ty steelové).
Joscho hezky předvedl nylonovou tady (i ty steelové).
Re: ENYA NEXG® 2
Co to vlastně je za kytaru?
Ona asi má těžit hlavně z toho svého "smartovství", tj. aplikace, rytmy, looper, backing tracky, asi nějaká výuka, efekty, atd.m dokonce s bezdrátovým pedálem (nevím, jestli pro všechny verze v ceně). Samozřejmě většina jejích sester jsou steel string. Mě to zaujalo jako nylonka, která má pro mě tak nějak akurátní parametry (ořech, menzura), asi oblý hmatník a značně kompaktní rozměry, přičemž se může nepatrně zesílit bez potřeby komba (pro doprovod zpěvu například). Pro mě v nějakém latinskojazzovém duchu.
Aha! Děkuju, jsem 100 let za opicema, vůbec tyhle věci nesleduju, tak jsem mimo. Držím se své ohrané a děravé kytary a spousta věcí se ke mně vůbec nedonese.
Ja to taky nesleduju, ale sleduju Joscha 
To já taky, ale tohle mi kupodivu uniklo vzdor tomu! Já jak nemá v ruce toho Selmera, tak to jen málokdy rozkliknu.
A to mně se líbí, když vystoupí ze svojí škatulky! Když vezme 335, nebo jiný "opravdický" archtop, nebo tele, nebo i Tommyho Matonku.
V gypsy je jednička a má nenapodobitelný tón a enormně "pevná" vibrata, ale časem se toho člověk přejí.
V gypsy je jednička a má nenapodobitelný tón a enormně "pevná" vibrata, ale časem se toho člověk přejí.
Ale jo, to je pravda. Mě se líbí ten jeho superpřesný úhoz, absolutní technická dokonalost. Mám pocit, že to nejlíp vyzní na té perkusivní gypsy kytaře, ale on umí skvěle všechno.
Ptal jsem se výrobce na string spacing u kobylky, protože se to málokdy uvádí a mně by se líbil tak 58-60mm. Bohužel odepsali
The bridge string spacing is 2-3/16", což je asi 56mm, jestli počítám správně. Pro nylonku nic moc.
The bridge string spacing is 2-3/16", což je asi 56mm, jestli počítám správně. Pro nylonku nic moc.
No jo, to je málo, to bych si taky těžko zvykal.
Tuhle přesně neznám, v ruce jsem neměl... Ale pár jejich normál akustik už mi rukou prošlo - bylo to překvapující setkání... na to, že jde o Asii, celkem solidní zpracování i materiály, ale co víc - i zvukově překvapily... (a to jsem je vybaloval ve skladu z krabic)
Ale domů bych je nechtěl...
Ale domů bych je nechtěl...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Docela fakt dost dobrej player. Neznal jsem, o to vic si ted jeho hru vychutnavam. A k tomu plastovemu experimentu... libi se mi, jak to ladi i ve vysokych polohach.
Neznáš Joschu Stephana? To je blbost, má i několik videí s Tommym, jednou mi o vlásek unikl jako Tommyho host na koncertě v Německu. Koukej si ho nastudovat!
no už studuju... ale jak si mám ta všechna jména furt pamatovat? 
jo, ten to má zmáknutý... a navíc mě ta kytara začala zajímat
Mě po téhle recenzi taky, poměrně intenzivně.
Červená pochopitelně.
https://www.enya-music.com/collections/ ... %AE-2n-red
https://www.enya-music.com/collections/ ... %AE-2n-red
Pro zajímavost cena dopravy. Trochu mě to odradilo, byť startovní sleva 69 (nebo kolik) USD je fajn.
A jestli jsem dobře pochopil informace na webu, tak vlastně neexistuje dealer v EU, protože v Německu dělají jen Ukulele