Zlomený krk
Pravidla fóra
Re: Zlomený krk
Technicky vzato, jde opravit téměř všechno, o tom není třeba se bavit. Není problém třeba zafrézovat výztuhu a spolehlivě slepit skoro jakoukoliv prasklinu. Dají se dolepi i třísky, a opravit lak tak, že to hmatem nebude poznat.
Jde ale o to, jestli ta oprava má smysl vzhledem k nástroji, a potom, jestli kytaru po takové opravě chceš mít, protože prodávat se bude blbě. Ze zkušenosti vím, že kdo to dělá prvně, výsledek bývá špatný, a renomovaný kytarář si něco vezme.
Je to naprosto subjektivní pohled. Já bych tohle nelepil a prodal někomu kdosi to chce zkusit opravit sám. A koupil bych jinou a lepší kytaru.
Jde ale o to, jestli ta oprava má smysl vzhledem k nástroji, a potom, jestli kytaru po takové opravě chceš mít, protože prodávat se bude blbě. Ze zkušenosti vím, že kdo to dělá prvně, výsledek bývá špatný, a renomovaný kytarář si něco vezme.
Je to naprosto subjektivní pohled. Já bych tohle nelepil a prodal někomu kdosi to chce zkusit opravit sám. A koupil bych jinou a lepší kytaru.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Správně píšeš: ""Ze zkušenosti vím, že kdo to dělá prvně, výsledek bývá špatný""
Zase na druhou stranu u takové kytary je ideální zkusit si to poprvý.
Zase na druhou stranu u takové kytary je ideální zkusit si to poprvý.
Presne tak, natlačil by som do praskliny lepidlo, stiahol stolárskymi svorkami a hotovo. Tázateľ píše, že je aj tak rozhodnutý kúpiť novú gitaru a túto si nechať len ako backup.
Naposledy upravil(a) ekvb dne 12.01.2024 13:23, celkem upraveno 1 x.
Díky všem za reakce, jakým lepidlem byste to lepili? Kytaráři, které jsem oslovil, se do toho nehrnou, takže bych to asi zkusil sám.
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Titebond.
Titebond červený original. Hlavně ho opatrně ale důsledně napumpovat do hloubky všech prasklin i v druhé půce krku, a přitom nezalít kanál s výztuhou. Ono to může být naprasklé i od výztuhy na druhou stranu. Stříkačka s jehlou, špičaté odstřižky tvrdé plastové fólie, ztlačený vzduch, nacpat tím lepidlo co nejhlouběji, zacvičit tím, doplnit atd. Předem nasucho vyzkoušet svěrkování nebo svázání.
Je to pěkná Epina, opravuju větší střepy.
Je to pěkná Epina, opravuju větší střepy.
kmensik, to napumpování do všech štěrbin a nezalití výztuhy bych si nechal docela rád vysvětlit.
Posílám další fotky pro lepší představu. Samozřejmě je prasklé i na druhé straně, ale myslím si, že je k tomu místu pro lepení docela dobrý přístup.
kluci nahoře ti radí v dobré víře... já ti naprosto bez uzardění doporučuju hodit to do ohně a pořídit si kytaru
Do Modřan už se chystám, ale tuhle si chci nechat a zkusit opravit, asi z nostalgie 
ok, nostalgii chápu dobře. Tak ať se oprava podaří!
Takhle to vypadá v klidu...
Prskyne, Prskyne... do ohně ne! Slepit Herkulesem, na 2 dny truhlářské svorky a pak - z té nostalgie - pověsit na zeď.Prskyn píše: 12.01.2024 16:09 kluci nahoře ti radí v dobré víře... já ti naprosto bez uzardění doporučuju hodit to do ohně a pořídit si kytaru
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Díky za reakce a nabídky na opravu, domluvil jsem se s kytarářem Hynkem Pavlů na opravě. Dám pak vědět, jak to dopadlo.
Každopádně tento týden jedu vybírat kytaru novou, bude to náročný a nesnadný výběr
Každopádně tento týden jedu vybírat kytaru novou, bude to náročný a nesnadný výběr
I tohle se dá - oprava po napadení kutilem.
Pořád je to jen o tom, jestli to má smysl.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
tak v tomto případě dle výrobního čísla bych řekl, že oprava smysl měla 
To je strašný...nechápu.Čavli píše: 19.01.2024 10:03 I tohle se dá - oprava po napadení kutilem.
FB_IMG_1705654802821.jpg
Teda ten stav předtím, samozřejmě.
Fujky ty vruty, to je eklhaft