Kombo na doma i do zkušebny
Pravidla fóra
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kombo na doma i do zkušebny
Mně by akorát zajímalo, co na to asi nenápadný tazatel Zdenekk, který tohle legrační vlákno vesele porodil a ani jednou neodpověděl jediným slovem na žádnou nabízenou možnost. Prostě vtipálek, kterému je jasné, že když sem nahodí stupidní dotaz typu: " Hraju Megatedth a Metallicu doma v obýváku když zrovna nejsou rodiče doma a potřebuju aparát. Lampa? Tranďák? Digitál? ..." Tak se do toho bez váhání po hlavě vrhnou všichni moudří a zkušení znalci, teoretici protřelí joutůbem a skončí to klasickou stokrát opakovanou rozepří, nad kterou se tazatel, na kterého všichni mezi tím úplně zapomněli, královsky baví s lahváčem vedle komplu.
No, Zdenekku, povedlo se Ti to.
No, Zdenekku, povedlo se Ti to.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 21.06.2020 14:27, celkem upraveno 1 x.
A o to jde především, ne? Hlavně že se všichni skvěle bavíme … 
mmjuz: To je klasický fórový syndrom. Tebe to ještě udivuje ?? K pláči či k pousmání .
Náhodou, osobně jsem si díky tomu celkem vyjasnil preference v sektoru CODE/Mustang/Katana. Dík Zdeňku !
Náhodou, osobně jsem si díky tomu celkem vyjasnil preference v sektoru CODE/Mustang/Katana. Dík Zdeňku !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No jo, no. Kdo si hraje, nezlobí. Tak to má být.
https://www.muziker.cz/boss-nextone-sta ... gLqPPD_BwE
náhodou jsem zahlíd na bazaru. Novinka? Variace na Katanu?
náhodou jsem zahlíd na bazaru. Novinka? Variace na Katanu?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ahoj, já vím, že jsem nepřizpůsobivá menšina, ale přesto se zeptám na event. názory: úplnou náhodou jsem zjistil, že Roland Jazz Chorus 40 má distortion (chromě reverbu a chorusu). Mám JC22 (30W) a jsem s ním naprosto a úplně spokojený. Nemám rád krabičky a mít distortion na kolečko by se mi moc líbilo. Nevýhody jsou ale zřejmé - rozměry, hmotnost, peníze... ale kromě toho jsem četl, že na tiché hraní je to prostě horší (což je můj případ). Než bych to event. jel někam zkoušet, myslíte si o tom někdo něco?
Díky
Díky
Pokud se ti
- líbí JC22
- líbí se ti mít distortion na kolečko v zesilovači
- patnáctikilogramový JC40 se dvěma 10" ti připadá příliš rozměrný a těžký
pak jsi opravdu jak říkáš nepřizpůsobivá menšina. Za těchto podmínek jsou úvahy nad "upgradem" na JC40 opravdu na místě.
- líbí JC22
- líbí se ti mít distortion na kolečko v zesilovači
- patnáctikilogramový JC40 se dvěma 10" ti připadá příliš rozměrný a těžký
pak jsi opravdu jak říkáš nepřizpůsobivá menšina. Za těchto podmínek jsou úvahy nad "upgradem" na JC40 opravdu na místě.
Děkuju náčelníku, že ses mě zastal!
No tybláho... jsem v úplně jiné uživatelské bublině, takže mě fakt zaujalo (neposmívám se), že v roce 2023 někdo vůbec CHCE vydat sumu za něco jako JC40 a ještě prosím kvůli distoršónu na kolečku.
A že Roland ty komba dělají znamená, že nejseš zas taková menšina, jinak by se na to asi dávno vyprdli.
Interesantní. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Já vím, že jsem menšina, a já se tady i tak cítím 
Začal jsem před pár dny navštěvovat https://www.jazzguitar.be/forum a musím říct, že se mi tam dost ulevilo
JC má podle mě skvělý clean, který dopňuji více nebo méně reverbem. A když mě jednou za týden potrefí nějaká potřeba, tak si na dvacet minut zahraju s chorusem a totéž by se mi líbilo s distortionem. Toť mé pohnutky.
Začal jsem před pár dny navštěvovat https://www.jazzguitar.be/forum a musím říct, že se mi tam dost ulevilo
JC má podle mě skvělý clean, který dopňuji více nebo méně reverbem. A když mě jednou za týden potrefí nějaká potřeba, tak si na dvacet minut zahraju s chorusem a totéž by se mi líbilo s distortionem. Toť mé pohnutky.
Včera jsem byl v Kytarách, dovezl jsem tam svůj JC22 a půjčil jejich JC40. Chtěl jsem si aparáty poslechnout na obývákovou hlasitost, protože jsem někde četl, že JC40 na ni nezní moc dobře (potřebuje prostě ten velký reprák něčím rozhýbat). Prodavače to zaujalo, že to sám chce slyšet. Zároveň mi ale řekl, že distortion na JC40 je omyl...
Tak jsme to vyzkoušeli. Zvuk se na nejnižší hlasitosti opravdu liší, JC22 je středovější. Neumím říct, že horší a těžko říct, který bych si vybral, kdyby nebylo ostatních okolností. Možná fakt JC40. Distoriton pro lehce nakřáplé blues, když mě to jednou za měsíc chytne, by bylo taky ok. Co mě ale odradilo, je velikost... člověk si podle papírů řekne, že 10cm na každou stranu není moc, ale je to sakra rozdíl.
Takže na to kašlu
Tak jsme to vyzkoušeli. Zvuk se na nejnižší hlasitosti opravdu liší, JC22 je středovější. Neumím říct, že horší a těžko říct, který bych si vybral, kdyby nebylo ostatních okolností. Možná fakt JC40. Distoriton pro lehce nakřáplé blues, když mě to jednou za měsíc chytne, by bylo taky ok. Co mě ale odradilo, je velikost... člověk si podle papírů řekne, že 10cm na každou stranu není moc, ale je to sakra rozdíl.
Takže na to kašlu
Přátelé, doporučili byste kombo na akustiku i elektriku (já vím
)? Už mě nebaví jednou týdně na zkoušení tahat kombo z domova. Chci to na čistý zvuk, event. trochu reverbu. Doma mám Roland JC22 a kdyby ho někdo prodával za osmičku, bylo by to super. Klidně něco bazarového. Možná i Katana?
Už jsem to myslím psal na vláknu: Výběr komba - akustická kytara + kombo pro el. kytaru.....
Na co budeš hrát víc? Aku nebo Ele?? S bubny či bez??
Pokud víc aku, tak do zkušebny mohu vřele doporučit Roland AC60 - i strata s OD zvládá v poho. Nebo lepší Fender Acoustasonic 150 (lehké, výkonné, slušné efekty) pokud jsou i bicí. A docela dobrý bylo starý Laney GC50A - ale je těžký jak půlka auta.
Já to řešil 2 komba do každé zkušebny. Jeden čas to byly 3 sety! Abych právě neřešil to tahání a převážení..... Proto jsem postupně vyzkoušel 99% v ČR dostupných aku komb.....
Na co budeš hrát víc? Aku nebo Ele?? S bubny či bez??
Pokud víc aku, tak do zkušebny mohu vřele doporučit Roland AC60 - i strata s OD zvládá v poho. Nebo lepší Fender Acoustasonic 150 (lehké, výkonné, slušné efekty) pokud jsou i bicí. A docela dobrý bylo starý Laney GC50A - ale je těžký jak půlka auta.
Já to řešil 2 komba do každé zkušebny. Jeden čas to byly 3 sety! Abych právě neřešil to tahání a převážení..... Proto jsem postupně vyzkoušel 99% v ČR dostupných aku komb.....
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
Chci něco malého, je to jen lehké přibarvení, doprovázím zpěvačku (a doma hraju sám). Drtivá většina času je archtop, občas akustika, výjimečně solid elektrika (tele, krkový snímač, čistý zvuk).
Mně se na domácí hraní (na kytaru) osvědčila Yamaha THR 30 II W. Je to hodně universální hračka a bere to v pohodě jak akustiku, tak elektriku. Ve zkušebně nechávám ACUS, což je samozřejmě jiná liga. Mám i Roland Chorus AC33, ale ten mi přijde dobrý jen když ti nevadí se furt rejpat v nastavení (ale zase je to hodně bytelná konstrukce), ten mám na chatě, protože odolává i zazimování 
Ale tu Yamahu mohu doporučit, pokud chceš jen přibarvovat. Není to profi, ale na cvičení úplně stačí.
Ale tu Yamahu mohu doporučit, pokud chceš jen přibarvovat. Není to profi, ale na cvičení úplně stačí.
Chápal jsem to tak, že hledáš kus, který postavíš ve zkušebně a nebudeš s ním chtít cestovat... a aby zvládal oba typy nástroje... proto moje rady směřovaly k těm vypsaným.
Takže jestli něco "malého", tak toho Rolanda AC60.
Vůbec bych se neřídil watty, je to jen pomocný parametr. Daleko důležitější je pro mě kvalita zvuku, která z toho leze......
Takže jestli něco "malého", tak toho Rolanda AC60.
Vůbec bych se neřídil watty, je to jen pomocný parametr. Daleko důležitější je pro mě kvalita zvuku, která z toho leze......
---------------
---------------
---------------
Doma mám roland microcube bass i s na míru dělanou taškou a že by měl člověk pocit že nic nenese (když ho nesu), to úplně teda ne. Akustiku to ale spolehlivě přeřve i s příjemným zvukem - 12 opivených lidí v místnosti ani náhodou (když je z toho puštěná podkresová muzika - přes kterou se ti lidi baví; paneláková hlasitost je tak 1/10 max volume).
Já bych se mrk na yamahy thr - má ji kamarád (1. verzi, tuším 5w) - a líbila se mi velmi (jemně zkreslený strat, s basou se museli dost stahnout basy jinak rezonovala). Ta 5 taky ty lidi nepřeřve, ale to asi není an účelem, ne? Bonus - je docela elegantní.
Já bych se mrk na yamahy thr - má ji kamarád (1. verzi, tuším 5w) - a líbila se mi velmi (jemně zkreslený strat, s basou se museli dost stahnout basy jinak rezonovala). Ta 5 taky ty lidi nepřeřve, ale to asi není an účelem, ne? Bonus - je docela elegantní.
Naposledy upravil(a) José dne 19.01.2024 8:50, celkem upraveno 1 x.
Díky za tipy, nikoho přeřvávat opravdu nepotřebuju
Jen jsem doufal, že se vejdu tak do 8k. Kdyby to mělo být 11 (Yamaha), tak bych si koupil toho JC22 protože vím, co od něj čekat.
Jo a rozhodně koukám na bazar.
Jo a rozhodně koukám na bazar.
11 je ta 30, ne? Vyzkoušel bych, jestli by nestačila ta 10w verze (lehoučce přes 7 v novotě, 4.5 bazar). Jestli potřebuješ jen podpořit archtop, či na jeho úroveň dohnat strata, odhaduji, že by stačila.
P.S. ale mám tam zvažovaný prioritně ten faktor portability. Jestli není 12 kg rolanda problém, asi bych taky neuvažoval jinak..
P.S. ale mám tam zvažovaný prioritně ten faktor portability. Jestli není 12 kg rolanda problém, asi bych taky neuvažoval jinak..
Naposledy upravil(a) José dne 19.01.2024 9:05, celkem upraveno 2 x.
Souhlasím s Chozém... desítka by ti úplně stačila. Ona ta řada THR je vůbec povedená