IR (impulse response)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: IR (impulse response)

Příspěvek od vasekh »

Logické. Stabilní zpoždění může kromě rozhození fáze přivodit leda tak nevolnost.
torst

Příspěvek od torst »

Posílám čerstvě upečený, ještě teplý impuls comba Mesa Boogie F-50, repro Black Shadow, Shure SM57 v ideální posici.
Imp-MB-F50-BlShadow-SM57.mp3
(2.14 KiB) Staženo 106 x
(příponu přepsat na Wav, jinak bych to do HF nedostal).
P.S.: Trochu jsem se asi unáhlil. Impuls je dobrý, ale budou asi ještě lepší, tzv. "ideálnější". Vyděržaj pijaněr!
P.P.S.: Zpátky na stromy. Ta jedna poloha a impuls je to nejlepší, co z Mesy vymáčknout.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

innerself píše: 5.05.2023 22:27 Tak nakonec nejlepší výsledek jsem dosáhnul kombinací behringer dr600 + mooer cab x2. Cab x2 umí právě to pseudo stereo, protože se dá latence (pravý, nebo levý strany) nastavit až do 20ms. Nicméně v reálu to moc nefunguje a přijde mi to jako mimo fázi. Ještě mi přišlo divný, že když se zvedá latence, krade to sílu signálu. No a protože jsem stejně nějakej reverb chtěl mít, rozhodnul jsem se zkusit právě levnej stereo reverb behringer. S výsledkem jsem naprosto spokojenej a i když se asi úplně o stereu mluvit nejspíš nedá, tak pocitovka je podobná právě jako v amplitube se stereo mikrofonama. Ve sluchátkách je zvuk zkrátka přirozenější a působí stejnym dojmem, jako když člověk stojí před bednou. I když jsem ty dvě krabičky kupoval nový, tak jsem utratil "jenom" cca 4700, z čehož maj pro mě i jiný využití, než pro trénink doma. Dokonce maj i větší škálu možností.
Před nedávnem jsem zkusil pro stereo efekt použít vyhlášenej mimiq doubler od TC (ten velkej a ve stereo módu). Vlastně to funguje na dost podobnym principu jako ten mooer cab x2. Možná je to o něco "lepší" že ten algoritmus to chvíli zpožďuje a chvíli předbíhá (podle toho co tvrdili v nějakym videu), ale vlastně nic světobornýho se absolutně nekonalo. To stereo jakože připomíná takovej ten hroznej efekt 3D jak maj nějaký telefony, nebo něco na tenhle způsob. Nejlepší se mi teda osvědčil ten stereo reverb, kdy si jenom přidám prostor. Zkouel jsem ještě v kemperu nějakej ten doubler a ten funguje zase nějak tak stejně. Udělal jsem teda ještě nějaký srovnání, který by mohlo třeba někomu bejt prospěšný.
stereo.mp3
klasický stereo (2x nahrávka pravá/levá)
(2.07 MiB) Staženo 63 x
mono.mp3
obyčejný mono
(2.07 MiB) Staženo 59 x
fake stereo.mp3
stereo s doublerem (to jsem šteloval tisíc let)
(2.07 MiB) Staženo 58 x
pseudo stereo.mp3
stereo reverb místnosti (to jsem vybral něco hala bala)
(2.07 MiB) Staženo 55 x
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Tady leda jestli nepomůže ta slavná A.I., která bude nějakým způsobem vymýšlet ty drobné rozdíly, co dělají ten ideální stereo efekt při double-trackingu...
torst

Příspěvek od torst »

Kamarád z grind corové kapely osiřel a potřeboval zdvojovat, aby "nahradil" i kolegu. Nejdřív hrál jen "natvrdo" do 2 apců. Pak jsem mu poradil Mimiq, koupil a je nadšenej.
Něco podobného mám v Digitech DF-7 . Zkoušel jsem na stejné využití a zní to taky slušně.
Poslech jsem si ukázky. To fake je Mimiq? Zní to fakt blbě, jak krátkej flanger a pod. To uznávám, že reverb je lepší. Opravdu z Mimic nevytáhneš lepší nastavení? Ukázky na YT hrajou dobře (velice dobře!). Viz níže. Takže se divim, proč to tobě hraje tak zphrdhele. Není to rukama? :-G První video, 3:00, maximální nastavení a pořád to hraje "normálně".
Jinak na tohle jsou i SW pluginy. Kdysi jsem občas používal, abych nemusel nahrávat dvojmo, samozřejmě to neznělo tak dobře, ale použitelně. Ale předpokládám, že ti jde o HW věc a živá využití.

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Takhle. Mě šlo spíš o to, že když si pustim mono přímo do uší (alias do sluchátek), tak mi to vyloženě vadí a potřebuju tam ten prostor asi tý místnosti. Na živo, když někdy nemůže druhej kytarista, to řešíme přímo z kytary do ABY přepínače radial bigshot. Vlastně asi cokoliv jinýho, co umí ISO výstup, aby nevznik brum zemnící smyčky a popřípadě obrátit fáze splní účel. Potom do kompletního řetězce dvou aparátů. Asi kdyby se to nahrávalo, tak tam žádný stereo nevznikne, ale ten prostor funguje rozhodně líp, než jeden aparát do dvou boxů.

Co se týče tréninku do sluchátek, tak se mi osvědčil ten stereo reverb.
torst

Příspěvek od torst »

Přesně takhle to provozoval ten grind kámoš. Nevím jaký je rozdíl mezi 2 aparáty a 2 boxy. Jedině, že ten jinej zesilovač udělá jinou barvu. Ale prostorovost rozdílná nebude.
P.S.: Před Mimiquem používal na rozdvojení Zakk Wylde stereochorus. To mi přijde lepší než reverb. Ale Mimiq je ještě dál.
Dal jsem si práci, vytáh Digitech DF-2 a nahrál ukázku. Nejdřív mono, pak s generátorem sterea. Zvuk neřeš, je to simulace MT-2 + interní sp. sim, žádný impuls, žádná krása. Pořád mi to stereo ale přijde použitelný.
DF-7-stereo.mp3
(1.78 MiB) Staženo 49 x
OPRAVUJI !:
Před tím jsem poslouchal ukázky na bídných sluchátkách, špatný dojem, proto pocit "flangeru".
Při poslechu na kvalitnější sluchátka : Fake zní úplně parádně, skoro totožně s opravdovým stereem, při slepém testu bych nepoznal rozdíl. (nechápu tvuj pocit hrozneho 3D efektu) Reverb zní dobře, ale je samozřejmě slyšet ten dozvuk a chybí ten dojem toho "stereo fackování". Takže chvála Mimiqu a potvrzení jeho kvalit. Co řešíš? :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Mě to přijde furt umělý. Hlavně při tlumení to nedá takovou tu pumpu ale spíš to klouzne. A takhle stejně to umí i sám ten mooer cab x2.
torst

Příspěvek od torst »

poslech jsem si znova a vážně skoro neslyším rozdíl. Na slepo bych nepoznal co je co. Nevím, třeba jsem hluchej. Teda je mi až divný, že ten Mimiq zdvojuje tak věrně. Ale možná to je tím, že jsem hráčský poleno, hraju nepřesněji, takže muj double tracking zni ´šířeji´. :o)
Vyzkouším ze zájmu různé hračky v HDR:
https://plugins4free.com/plugin/3193/

(je tam odkaz na stažení)
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo vadí mi to i v tom videu :D neumim to přesně popsat ale prostě je to fake stereo a nemá to takový koule jako když to člověk zahraje 2x po sobě a nebo 2 lidi najednou :D
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

innerself píše: 19.01.2024 9:37 Před nedávnem jsem zkusil pro stereo efekt použít vyhlášenej mimiq doubler od TC (ten velkej a ve stereo módu). Vlastně to funguje na dost podobnym principu jako ten mooer cab x2. Možná je to o něco "lepší" že ten algoritmus to chvíli zpožďuje a chvíli předbíhá (podle toho co tvrdili v nějakym videu), ale vlastně nic světobornýho se absolutně nekonalo. To stereo jakože připomíná takovej ten hroznej efekt 3D jak maj nějaký telefony, nebo něco na tenhle způsob. Nejlepší se mi teda osvědčil ten stereo reverb, kdy si jenom přidám prostor. Zkouel jsem ještě v kemperu nějakej ten doubler a ten funguje zase nějak tak stejně. Udělal jsem teda ještě nějaký srovnání, který by mohlo třeba někomu bejt prospěšný.

stereo.mp3
mono.mp3
fake stereo.mp3
pseudo stereo.mp3
Prosim ta a ako si to nahraval? MYslim tym, kde v retazci bol Mimiq? Ja som robil nejake experimenty uz davnejsie, skusal som to zapojit do smycky multaku, ale nerobilo to co som chcel, znelo mi to podobne ako z tej tvojej ukazky, skor ako nejaky chorus alebo latence na jednom kanali. V tomto pripade to bolo zapojene cca takto: gitara -> amp sim -> mimiq -> L+R cab sim -> out.

Skusil som druhu variantu: gitara -> mimiq -> L+R input na zvukovke -> L+R amp sim + cab sim v DAW. Toto mi znelo o cosi vernejsie. ZVlast ked kazdy L aj R kanal mal trochu odlisne nastavenie simulovaneho ampu aj cabu. Takze to co robi Torstov kamos vpodstate.

Pri nahravani dema ale radsej vzdy nahravam kazdu stopu zvlast, naucim sa u toho zahrat ten song presnejsie aspon. Chcel som vyuzit nazivo ale tadial asi cesta nevedie pre mna.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo tohle mě napadlo hned, že při rozdělení signálu hned za kytarou, to stereo bude věrnější. Nicméně to pak ztrácí smysl mejch potřeb. Nebo teda by to šlo rozdělit, ale potřeboval bych dvě krabičky (preampy), který sice mám ale ne stejný a ta kabeláž navíc mě nebaví. Plus pro tyhle potřeby, bych moh mít i menší a levnější mini verzi, kde bych to zapojil jenom před druhou krabičku a otočil dry na 0 a effect na max :D
torst

Příspěvek od torst »

inner: Jde ti o homerecording nebo pódium?
innerself

Příspěvek od innerself »

O hometraining/playing :D Ono mi nevadí ani když je čistý mono v reprácích, co jsou někde v prostoru místnosti. Vadí mi to ale přímo do sluchátek. Což byl muj požadavek, jak hrát po nocích doma a nejdál od místnosti, kde lidi spí :D Ten prostor mi ale dodává stereo reverb dostatečně dobře.
torst

Příspěvek od torst »

A ten stereo reverb bereš z HW krabičky nebo DAW? Pokud bych hrál přes comp, tak bych určitě zbytečně netahal HW harampádí, šňůry a napaječe. Jen čisté SW řešení. Pak máš k dispozici hafo "free Mimiqů"
https://plugins4free.com/search?term=stereo%20imager
Zkusil bych je-li něco lepšího než reverb. A pokud ne, zůstaň u reverbu. Jak jsem psal, kdysi jsem ty imagery používal jako kompromis šetřící čas a kapacitu HDD. Ale jestli jsi na ten zvuk tak alergický - reverb !
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo já mam stolní počítač a kdybych nemusel hrát jinde, tak hraju jenom přes něj. Takže hraju přes HW krabičky, kde mi prostě to klasický mono do slucátek pilo krev. Stejně mi třeba pije krev, i když si do sluchátek pustim živák Pantery (official live: 101 proof) :D
torst

Příspěvek od torst »

Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Testoval som ho pred casom (verzia od Cuvave):

Nikde som nezistil kolko samplov z IR to dokaze spracovat, ale kvalita mi prisla byt ok. Bez znatelneho rozdielu v porovnani s "industry standard" 20ms.

Latenciu to ma okolo 10ms, co je cca 3x tolko co bezne IR loadery. Nemusi byt problem samostatne, ale je treba na to mysliet akonahle zacnete vrstvit viac digitalnych zariadeni.

Celkove je to sikovne cvicitko za par korun. Super vec je ze to ide na baterky a ma bluetooth na streamovanie hudby z mobilu napr. Aj ked kvalita amp sims a moznosti nastavenia su dost obmedzene, za tu cenu fajn. Ale ak chcete IR loader napriklad k starsiemu modeleru, tak by som siel inou cestou.
affordano

Příspěvek od affordano »

Choptones mají teď na sv. Patrika 5 dní 20% slevu na všechny svoje IR packy, tak kdyby někdo potřeboval novou šťávu do své digimašiny (jako třeba já :D ):
https://www.choptones.com/
Screenshot_20250313-165804~2.png
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Vzhledem k výprodeji na Ali jsem se neudržel a objednal Sonicake IR:
https://www.aliexpress.com/item/1005007010735049.html
No nekupte to, za 860 Kč. Recenze nejsou nejhorší, nějaké ty problémy při loadování vlastních impulsů mi nevadí, to nehodlám dělat. Až přijde a otestuju ho, tak možná poinformuju. Bude to můj první IR.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“