Kombo na doma i do zkušebny
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma i do zkušebny
Hmotnost není problém (pokud to unesu), protože to dám na místo, a bude to tam.
Ještě jsem koukal na recenze DV Mini Jazz, který bych naopak měl a vozil (a domácí JC22 prodal). Ale stejně mě nebaví řešit ty kabely, atd.
Ještě jsem koukal na recenze DV Mini Jazz, který bych naopak měl a vozil (a domácí JC22 prodal). Ale stejně mě nebaví řešit ty kabely, atd.
Já se omlouvám - snad někoho nenaštvu - ale k čemu jsou 5 a 10W komba??? Měl jsem na vyzkoušení 2 různé kusy, než jsem je (obrazně) vyhodil z okna. Volume na 5, 6 - ale v ten moment to hrálo stejně hlasitě jako moje kytara nasucho (i podle uší opodál). Když jsem volume přidal, začalo to kreslit - takže nešlo o zesilovač, ale o kurvič zvuku....

---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
Jestli se nebavíme o kombíčkách ze setů entry level elektrik, tedy stagů apod., solidbody nástroje to z mé zkušenosti ve většině frekvenčního spektra doma přetlačí (bez zkreslení).
Nahodím pár příkladů - já ho mám k baskytaře - ta se čistě akusticky úplně neprosadí a ten microcube (2x2,5W) k ohni bohatě stačí. Na doma (panelák) je to až moc, ale občas člověk nechce cvičit na jen na sucho. Rovněž to mám jako zesilovač k občasnému hraní na synthy, či jiné klávesové nástroje, z.B: repro v yamaze reface sérii to strčí i při nízkých hlasitostech do kapsy.
Tedy obecně na domácí cvičení (apod.) na elektrofonické/elektronické nástroje s efekty. S tou THR5 - jsme dělali príma zahradní jamíky (samo, že bez bubeníka).
Himselfův příklad střídání archtopu a čisté elektriky (tak jak to chápu já) - tedy aby k archtopu se dal přihodit nějaký lehký reverb nebo tak (a ne ho zcela přeřvat - obdobně třeba těm smart lava kytarám), a aby se na akustickou úroveň toho dala dotáhnou kytara elektrická se kterou to střídá.
(A imo ty archtopy s hlazenkama rozeznívané prsty taky úplně mega nekřičej.)
Jinak použití s pořádným Déčkem s 13 strunama, mi smysl taky nedává.
Nahodím pár příkladů - já ho mám k baskytaře - ta se čistě akusticky úplně neprosadí a ten microcube (2x2,5W) k ohni bohatě stačí. Na doma (panelák) je to až moc, ale občas člověk nechce cvičit na jen na sucho. Rovněž to mám jako zesilovač k občasnému hraní na synthy, či jiné klávesové nástroje, z.B: repro v yamaze reface sérii to strčí i při nízkých hlasitostech do kapsy.
Tedy obecně na domácí cvičení (apod.) na elektrofonické/elektronické nástroje s efekty. S tou THR5 - jsme dělali príma zahradní jamíky (samo, že bez bubeníka).
Himselfův příklad střídání archtopu a čisté elektriky (tak jak to chápu já) - tedy aby k archtopu se dal přihodit nějaký lehký reverb nebo tak (a ne ho zcela přeřvat - obdobně třeba těm smart lava kytarám), a aby se na akustickou úroveň toho dala dotáhnou kytara elektrická se kterou to střídá.
(A imo ty archtopy s hlazenkama rozeznívané prsty taky úplně mega nekřičej.)
Jinak použití s pořádným Déčkem s 13 strunama, mi smysl taky nedává.
Zcela přesně takJosé píše: 19.01.2024 11:04 (A imo ty archtopy s hlazenkama rozeznívané prsty taky úplně mega nekřičej.)
Tak to asi moje sorry... měl jsem za to, že řešíme dotaz na akustická komba (a do zkušebny). Pokud jde o elektrická, tak tam je to jinak. Dokonce ty Roland Micro Cube můžu jen doporučit. Co jsem párkrát jel se Zdeňkem Juračkou, tak ten na to rád hrál taky - právě kvůli efektům...
Naposledy upravil(a) guitar.zl dne 19.01.2024 11:25, celkem upraveno 1 x.
---------------
---------------
---------------
Já vím, že to není košer, ale řešíme obojí v jednom, nejvíc ten archtop.
Jedna Yamaha THR 10 je na bazaru, dokonce na Praze 10, kam zítra jedu, ale borec bohužel nereaguje (a nemá tam telefon)
Jedna Yamaha THR 10 je na bazaru, dokonce na Praze 10, kam zítra jedu, ale borec bohužel nereaguje (a nemá tam telefon)
Právě proto jsem doporučoval toho Rolanda (AC60). Sice to akustiku zbytečně "zkrásňuje", ale Fender Strat i s chlupatým Boss BD-2 to dává v pohodě... A lubovky úplně...
---------------
---------------
---------------
Tak já k tomu přistupoval... Aku kombo, co zvládne zahrát čistý zvuky elektriky......himself píše: 19.01.2024 11:17 Já vím, že to není košer, ale řešíme obojí v jednom, nejvíc ten archtop.
Jedna Yamaha THR 10 je na bazaru, dokonce na Praze 10, kam zítra jedu, ale borec bohužel nereaguje (a nemá tam telefon)![]()
Ty Micro Cube jsou elektrický komba.
---------------
---------------
---------------
To guitar.zl - no já třeba tuze rád tu akustiku zkreslím... hrát pořád čistou akustiku mě už po těch letech nebaví. Ale taky mi ta miniwatová kombíčka sloužila/slouží k mírnému zesílení, abych měl víc pod kontrolou "čistotu hry" (taková pojistka proti lenosti, protože propadnout konfirmačnímu předsudku, že co hraju slyší i ti ostatní... je velmi snadné - a mnohdy v té rutině zapomínáš, že slyšet uvnitř sebe a slyšet vně může činit velké rozdíly, stačí se nahrát a kolikrát jsi překvapenej, jak některé jednoduché pasáže dokážeš technicky dokurvit, protože jsi přesvědčen, že to máš zvládnuté a patřičně se na ně nesoustředíš. Mně to slouží k lepší kontrole tónu a odpadních zvuků. Ale rád si zachorusuju, zareverbuju, zahalluju... prostě haleluja.
To si asi nerozumíme... já používám pro akustiky malý pedalboard, i reverb, chorus atd atd. Ale to kreslení jsem myslel to hnusné, přebuzené, nestíhací reprák, .... nebo jak to jinak nazvat a popsat.Prskyn píše: 19.01.2024 11:35 To guitar.zl - no já třeba tuze rád tu akustiku zkreslím... hrát pořád čistou akustiku mě už po těch letech nebaví. Ale taky mi ta miniwatová kombíčka sloužila/slouží k mírnému zesílení, abych měl víc pod kontrolou "čistotu hry" (taková pojistka proti lenosti, protože propadnout konfirmačnímu předsudku, že co hraju slyší i ti ostatní... je velmi snadné - a mnohdy v té rutině zapomínáš, že slyšet uvnitř sebe a slyšet vně může činit velké rozdíly, stačí se nahrát a kolikrát jsi překvapenej, jak některé jednoduché pasáže dokážeš technicky dokurvit, protože jsi přesvědčen, že to máš zvládnuté a patřičně se na ně nesoustředíš. Mně to slouží k lepší kontrole tónu a odpadních zvuků. Ale rád si zachorusuju, zareverbuju, zahalluju... prostě haleluja.
---------------
---------------
---------------
No nesmíš dát volume úplně doprava samozřejmě... o tom ta malá kombíčka nejsou
Proto byl ten dotaz, k čemu jsou takový komba??
Volume na 5 - hlasitější je kytara na sucho - a víc to dávat nesmím, jak píše Prskyn....

Volume na 5 - hlasitější je kytara na sucho - a víc to dávat nesmím, jak píše Prskyn....
---------------
---------------
---------------
Na doma... na cvičení... k inspiraci, když se ti nechce tahat z kufru PB...
Aha......... a pak je překvapení, když vylezeš na podium před lidi, že to "zní najednou jinak, než doma" ... jak mi řekl onehdá jeden účinkující, kdyz jsem zvučil.....
A k čemu mají 10W akustická komba výstup na sluchátka?
Já vím, prudím....
A k čemu mají 10W akustická komba výstup na sluchátka?
Já vím, prudím....
---------------
---------------
---------------
No prudíš

Abys do nich mohl zapojit sluchátka?
Abys do nich mohl zapojit sluchátka?
....a kombo nerušilo lidi okolo... kytara vesele ruší dál....
Ok. Končím.
Ok. Končím.
---------------
---------------
---------------
no třeba si chceš jen tak pro zábavu (protože to má být zábava) poslechnout ve sluchátkách efekty? Já to tak někdy dělám.
Takže jsem nedal na vaše doporučení, protože na bazaru byla Katana 50 MKII za výbornou cenu. Tak snad mi nepřijde jen zabalená cihla...
Přesto samozřejmě děkuji
Přesto samozřejmě děkuji
Mám první generaci už asi 4 roky a spokojenost pořád trvá. Ale prakticky používám jen kanály crunch a lead(ten hlavně). Čistý zvuk pak stažením volume na kytaře.himself píše: 22.01.2024 10:57 Takže jsem nedal na vaše doporučení, protože na bazaru byla Katana 50 MKII za výbornou cenu. Tak snad mi nepřijde jen zabalená cihla...
Přesto samozřejmě děkuji![]()
Tak se pak poděl o zkušenost... já teda tyhle Katana řady vnímám spíše jako komba výhradně pro elektrikáře, ale třeba to bude dobréhimself píše: 22.01.2024 10:57 Takže jsem nedal na vaše doporučení, protože na bazaru byla Katana 50 MKII za výbornou cenu. Tak snad mi nepřijde jen zabalená cihla...
Přesto samozřejmě děkuji![]()