Kombo na doma i do zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
himself

Re: Kombo na doma i do zkušebny

Příspěvek od himself »

Hmotnost není problém (pokud to unesu), protože to dám na místo, a bude to tam.
Ještě jsem koukal na recenze DV Mini Jazz, který bych naopak měl a vozil (a domácí JC22 prodal). Ale stejně mě nebaví řešit ty kabely, atd.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Já se omlouvám - snad někoho nenaštvu - ale k čemu jsou 5 a 10W komba??? Měl jsem na vyzkoušení 2 různé kusy, než jsem je (obrazně) vyhodil z okna. Volume na 5, 6 - ale v ten moment to hrálo stejně hlasitě jako moje kytara nasucho (i podle uší opodál). Když jsem volume přidal, začalo to kreslit - takže nešlo o zesilovač, ale o kurvič zvuku.... :lol: :lol:
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
José

Příspěvek od José »

Jestli se nebavíme o kombíčkách ze setů entry level elektrik, tedy stagů apod., solidbody nástroje to z mé zkušenosti ve většině frekvenčního spektra doma přetlačí (bez zkreslení).
Nahodím pár příkladů - já ho mám k baskytaře - ta se čistě akusticky úplně neprosadí a ten microcube (2x2,5W) k ohni bohatě stačí. Na doma (panelák) je to až moc, ale občas člověk nechce cvičit na jen na sucho. Rovněž to mám jako zesilovač k občasnému hraní na synthy, či jiné klávesové nástroje, z.B: repro v yamaze reface sérii to strčí i při nízkých hlasitostech do kapsy.

Tedy obecně na domácí cvičení (apod.) na elektrofonické/elektronické nástroje s efekty. S tou THR5 - jsme dělali príma zahradní jamíky (samo, že bez bubeníka).

Himselfův příklad střídání archtopu a čisté elektriky (tak jak to chápu já) - tedy aby k archtopu se dal přihodit nějaký lehký reverb nebo tak (a ne ho zcela přeřvat - obdobně třeba těm smart lava kytarám), a aby se na akustickou úroveň toho dala dotáhnou kytara elektrická se kterou to střídá.
(A imo ty archtopy s hlazenkama rozeznívané prsty taky úplně mega nekřičej.)

Jinak použití s pořádným Déčkem s 13 strunama, mi smysl taky nedává.
himself

Příspěvek od himself »

José píše: 19.01.2024 11:04 (A imo ty archtopy s hlazenkama rozeznívané prsty taky úplně mega nekřičej.)
Zcela přesně tak :)
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Tak to asi moje sorry... měl jsem za to, že řešíme dotaz na akustická komba (a do zkušebny). Pokud jde o elektrická, tak tam je to jinak. Dokonce ty Roland Micro Cube můžu jen doporučit. Co jsem párkrát jel se Zdeňkem Juračkou, tak ten na to rád hrál taky - právě kvůli efektům...
Naposledy upravil(a) guitar.zl dne 19.01.2024 11:25, celkem upraveno 1 x.
---------------
---------------
himself

Příspěvek od himself »

Já vím, že to není košer, ale řešíme obojí v jednom, nejvíc ten archtop.
Jedna Yamaha THR 10 je na bazaru, dokonce na Praze 10, kam zítra jedu, ale borec bohužel nereaguje (a nemá tam telefon) :(
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Právě proto jsem doporučoval toho Rolanda (AC60). Sice to akustiku zbytečně "zkrásňuje", ale Fender Strat i s chlupatým Boss BD-2 to dává v pohodě... A lubovky úplně...
---------------
---------------
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

himself píše: 19.01.2024 11:17 Já vím, že to není košer, ale řešíme obojí v jednom, nejvíc ten archtop.
Jedna Yamaha THR 10 je na bazaru, dokonce na Praze 10, kam zítra jedu, ale borec bohužel nereaguje (a nemá tam telefon) :(
Tak já k tomu přistupoval... Aku kombo, co zvládne zahrát čistý zvuky elektriky......
Ty Micro Cube jsou elektrický komba.
---------------
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

To guitar.zl - no já třeba tuze rád tu akustiku zkreslím... hrát pořád čistou akustiku mě už po těch letech nebaví. Ale taky mi ta miniwatová kombíčka sloužila/slouží k mírnému zesílení, abych měl víc pod kontrolou "čistotu hry" (taková pojistka proti lenosti, protože propadnout konfirmačnímu předsudku, že co hraju slyší i ti ostatní... je velmi snadné - a mnohdy v té rutině zapomínáš, že slyšet uvnitř sebe a slyšet vně může činit velké rozdíly, stačí se nahrát a kolikrát jsi překvapenej, jak některé jednoduché pasáže dokážeš technicky dokurvit, protože jsi přesvědčen, že to máš zvládnuté a patřičně se na ně nesoustředíš. Mně to slouží k lepší kontrole tónu a odpadních zvuků. Ale rád si zachorusuju, zareverbuju, zahalluju... prostě haleluja.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Prskyn píše: 19.01.2024 11:35 To guitar.zl - no já třeba tuze rád tu akustiku zkreslím... hrát pořád čistou akustiku mě už po těch letech nebaví. Ale taky mi ta miniwatová kombíčka sloužila/slouží k mírnému zesílení, abych měl víc pod kontrolou "čistotu hry" (taková pojistka proti lenosti, protože propadnout konfirmačnímu předsudku, že co hraju slyší i ti ostatní... je velmi snadné - a mnohdy v té rutině zapomínáš, že slyšet uvnitř sebe a slyšet vně může činit velké rozdíly, stačí se nahrát a kolikrát jsi překvapenej, jak některé jednoduché pasáže dokážeš technicky dokurvit, protože jsi přesvědčen, že to máš zvládnuté a patřičně se na ně nesoustředíš. Mně to slouží k lepší kontrole tónu a odpadních zvuků. Ale rád si zachorusuju, zareverbuju, zahalluju... prostě haleluja.
To si asi nerozumíme... já používám pro akustiky malý pedalboard, i reverb, chorus atd atd. Ale to kreslení jsem myslel to hnusné, přebuzené, nestíhací reprák, .... nebo jak to jinak nazvat a popsat.
---------------
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No nesmíš dát volume úplně doprava samozřejmě... o tom ta malá kombíčka nejsou
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Proto byl ten dotaz, k čemu jsou takový komba?? :lol: :lol:
Volume na 5 - hlasitější je kytara na sucho - a víc to dávat nesmím, jak píše Prskyn.... :lol: :lol: :lol:
---------------
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Na doma... na cvičení... k inspiraci, když se ti nechce tahat z kufru PB...
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Aha......... a pak je překvapení, když vylezeš na podium před lidi, že to "zní najednou jinak, než doma" ... jak mi řekl onehdá jeden účinkující, kdyz jsem zvučil.....

A k čemu mají 10W akustická komba výstup na sluchátka? :lol: :lol:
Já vím, prudím....
---------------
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No prudíš :D :D
Abys do nich mohl zapojit sluchátka?
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

....a kombo nerušilo lidi okolo... kytara vesele ruší dál....
Ok. Končím.
---------------
---------------
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no třeba si chceš jen tak pro zábavu (protože to má být zábava) poslechnout ve sluchátkách efekty? Já to tak někdy dělám.
himself

Příspěvek od himself »

Takže jsem nedal na vaše doporučení, protože na bazaru byla Katana 50 MKII za výbornou cenu. Tak snad mi nepřijde jen zabalená cihla...
Přesto samozřejmě děkuji :)
HoSl

Příspěvek od HoSl »

himself píše: 22.01.2024 10:57 Takže jsem nedal na vaše doporučení, protože na bazaru byla Katana 50 MKII za výbornou cenu. Tak snad mi nepřijde jen zabalená cihla...
Mám první generaci už asi 4 roky a spokojenost pořád trvá. Ale prakticky používám jen kanály crunch a lead(ten hlavně). Čistý zvuk pak stažením volume na kytaře.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 22.01.2024 10:57 Takže jsem nedal na vaše doporučení, protože na bazaru byla Katana 50 MKII za výbornou cenu. Tak snad mi nepřijde jen zabalená cihla...
Tak se pak poděl o zkušenost... já teda tyhle Katana řady vnímám spíše jako komba výhradně pro elektrikáře, ale třeba to bude dobré
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“