Zvlhčovač vzduchu do místnosti

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Zvlhčovač vzduchu do místnosti

Příspěvek od martina72 »

Kamna byla myšlena jakožto zdroj teplého a suchého vzduchu, kterýžto nahrazuje obráběcí nástroje v tom slova smyslu, že funguje jinak. Sice formátuje, ale zachovává ten matroš. Kudla to udělá prostě trošku jinak a má to nějaké důsledky v chování finálního výrobku.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

martina72 píše:O chování dřeva již bylo řečeno dosti. Začneme se špičkovati? Čavli zase ujel (byť jest to člověk zkušený). Netřeba podbízeti lidem neznalým "flus, na kterém slepice ujede" či "špek, na který říčný diskutér skočí".
48 hodin je prd. Ve skutečnosti se mnohdy na dílně pracuje s roztažností dřeva v rámci jedné hodiny (ve spolupráci s kamny). Když potřebuji rychle dodělat nějakou práci a má to pasovat k už dříve udělanému, koukám to dorovnat pomocí teploty a vlhkosti na míru, přestože byl díl již dříve vyroben "přesně". U dřeva se vždy rozhodujete mezi kudlou či kamny.
Jasně. Čavli ujel, protože s kamny to tak být může. Omlouvám se, nevěděl jsem, že je řeč o kamnech.
Tak jen aby to bylo kompletní - uvnitř v kamnech se ty rozměry změní úplně na zlomek, a to v řádu vteřin.
Takže jsem fakt ulít.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Cheebers

ZVLHCOVAC DO MISTNOSTI

Příspěvek od Cheebers »

Dobry den,
nejake zkusenosti, doporuceni na konkretni vyrobek a to zvlhcovac do mistnosti.
Dekuji
Čavli

Re: ZVLHCOVAC DO MISTNOSTI

Příspěvek od Čavli »

╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
torst

Re: ZVLHCOVAC DO MISTNOSTI

Příspěvek od torst »

plochej truhlík na radiátoru, do kterého leju vodu a vysypávám můry.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Díky Milane. Sloučeno.
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

diky za info
himself

Příspěvek od himself »

Máte někdo zkušenost se zvlhčovačem, který nebude dělat bordel? Fleky po odpařené vodě atd.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

himself píše: 21.01.2024 12:12 Máte někdo zkušenost se zvlhčovačem, který nebude dělat bordel? Fleky po odpařené vodě atd.
Ja mám doma AIRBI....
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Mám ten Xiaomi a v pohodě.
Jen když máš hodně sucho, a pustíš to naplno, udělá ve vzduchu "vodní prach". Pokud finguje průběžně, nevíš o něm.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

Pára ve vzduchu mi nevadí, ale mám obavu, že na dřevěné voskované podlaze pak budou takové ty nehezké uschlé krůpěje.
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

Většinou stačí hrnec s vodou někde na skříni a až se to odpaří, dolít. Občas vysbírat mouchy, to je tak všechno.
smelina

Příspěvek od smelina »

Matěj Rak píše: 22.01.2024 11:16 Většinou stačí hrnec s vodou někde na skříni a až se to odpaří, dolít. Občas vysbírat mouchy, to je tak všechno.
U nás stejnou práci zastane akvárium.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Jde o větší místnost, skoro 50 metrů, ale zase je to ve starém domě, který určitě nemá tendenci být příliš suchý. Máme ale velká kamna a na stará kolena máme rádi k večeru teplíčko, takže jsem se letos snad poprvé dostal s vlhkostí po 40 % a to se obávám, že už by mohlo některým nástrojům vadit.
1941 Gibson ES 125 je v kufru v ložnici, kde je kosa :)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Udržování vlhkosti v suchém období spotřebuje v místnosti hodně vody, třeba i několik litrů za den. To se nedá pasivně odpařit nějakým hrncem nebo akvariem. To mám vyzkoušeno.

Při 21'C, rel.vlhkosti 35%, se odpaří z qm cca 210g.
Takže hrnec 30 cm "dá" 15g vody za hodinu, t.j. něco přes 3 dcl za den.

https://www.hazmuka.com/vytvarim/proPro ... par_02.php
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 22.01.2024 12:09 Jde o větší místnost, skoro 50 metrů, ale zase je to ve starém domě, který určitě nemá tendenci být příliš suchý. Máme ale velká kamna a na stará kolena máme rádi k večeru teplíčko, takže jsem se letos snad poprvé dostal s vlhkostí po 40 % a to se obávám, že už by mohlo některým nástrojům vadit.
1941 Gibson ES 125 je v kufru v ložnici, kde je kosa :)
Karlštejn?
himself

Příspěvek od himself »

Obývák voe :)
20211129_113246.jpg
Ale aktuální už to moc není.
HoSl

Příspěvek od HoSl »

himself píše: 22.01.2024 13:46 Obývák voe :)

20211129_113246.jpg

Ale aktuální už to moc není.
Ach...já se ubezpečuju, že nemám nutkavou potřebu si kupovat(další) kytaru(y). Ale takovéhle fotky mi v tom teda vůbec nepomáhají!
To zelené tele jsem tady už zaregistroval, ale až teď si uvědomuju, že tam je "něco jako" Charlie Christian snímač. :-O
Jinak teda nemám odvahu mít kytaru venku z kufru v obýváku na zdi. Přijde mi, že jak se mění různě vlhkost tam a zpět(obývák propojen s kuchyní), není to pro ni moc dobré.
himself

Příspěvek od himself »

Jsi bystrý hoch! Zelené tele jsem stavěl a opravdu tam je krkový telecí Lollar CC snímač. Byl dost problém ho sehnat v bílé barvě (k zelenému teleti).
Obývák máme také propojen s kuchyní a držím se zásady, že kde je dobře člověku, je dobře i kytarám. Ale jak jsem psal, letos jsem se dostal pod 40 % a to bych asi chtěl řešit.
Jinak už tam žádné moc drahé kytary nemám a nechci jich mít nějak o hodně víc, než 9 (protože mám celkem 9 háků).
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“