Zlomený krk
Pravidla fóra
Re: Zlomený krk
Výběr nové kytary za tu zlomenou Epiphonku byl náročný, vyzkoušel jsem i Čínu CORT a Tanglewood (líbily se mi) i Furcha okolo 30-35 tis. Kč, ale nakonec bez ohledu na cenu padla volba na tuto a jsem z jejího sytého a plného zvuku nadšený: https://nove.kytary.cz/taylor-114ce-s/HN260446/
Naposledy upravil(a) AlesK dne 24.01.2024 10:48, celkem upraveno 1 x.
tak gratulace. Měl jsem (smrk+ořechovou překližku), není to špatný nástroj... vyměnil jsem pak za Furcha 
Taky gratuluju, vítej do rodiny Taylor, dej pak vědět jak dopadla ta oprava Epi, myslím že to nepůjde skoro poznat.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Skoro to nepůjde poznat, že to byla Epi 
Určitě bych se lepení nebál, je to velká styčná plocha. Určitě ne Herkules což je Duvilax BD 20, je to měkký spoj který bude pracovat. Dobré výsledky jsou s Duvilaxem LS 50, který vytvoří tvrdý spoj, lepil jsem s tím prasklý krk na španělce v tom ohybu, kde je dost malá plocha a drželo to (a ladilo to) v pohodě. Samozřejmě záleží na tom jak je to prasklé, jestli to 100% doléhá, jestli nechybí část materiálu atd.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Pěkný. Výztuha funguje, předpokládám. Kolik si řekl?
No vidíš, ještě že jsi ji nehodil do krbu, jak tady někteří radili.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Krk normálně napíná, ale doporučil mi raději měkčí 011 struny. Bylo to 7 hodin práce + materiál. Vyráběl navíc z kosti nový nultý a kobylkový pražec.
Souhlas! Hynek Pavlů umí!
(Měl jsem jednu jeho kytaru, velmi povedený nástroj! Vizuál i zvuk luxus! Když by neměla nut 43mm, měl bych jí doteď.)
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
---------------
tak bezva... a ted to hod do ohne 
Ale vazne, opraveno profesionalne. Tak at plni funkci nostalgickeho nastroje i s 11 strunami.
Ale vazne, opraveno profesionalne. Tak at plni funkci nostalgickeho nastroje i s 11 strunami.
To je šestistrunná kytara! 
Jedenactkami. Hnidopichu.. 
"7 hodin práce + materiál" - peníze které se nikdy nevrátí a k tomu opravovaná kytara na max. . 011 struny. No neber to...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Asi i díky novému nultému a kobylkovému pražci z kosti (předtím plast) to hraje o dost líp, než před zlomením krku. 011 struny nejsou limitem, spíše opatrným doporučením. Já jsem s výsledkem spokojený, ale ta nová Taylorka fakt hraje o dost líp... 
Není plast jako plast. Nevěřím, že TusQ je významně horší než kost. Navíc je zcela homogenní, takže má každý kus stejné a předvídatelné vlastnosti.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Významně horší ne. Ale rozdíl tam je! A ne zanedbatelný...
Když jsem před lety objevil Furchy (cca 2000?), už TusQ používali. Tak jsem si je nakoupil na zbylé kytary. Zvuk to opravdu zvedne o level výš. (Nakonec stejně zůstaly jen Furchy.) Pak přišel Martin a kost, Gibson a kost.... a kosti jsem dal na Furchy - a fakt to ten roky "známý zvuk" ještě vyčistilo, zpevnilo, zkonkrétnilo... Nevím jak líp to popsat. Za mě už jen kost!
Když jsem před lety objevil Furchy (cca 2000?), už TusQ používali. Tak jsem si je nakoupil na zbylé kytary. Zvuk to opravdu zvedne o level výš. (Nakonec stejně zůstaly jen Furchy.) Pak přišel Martin a kost, Gibson a kost.... a kosti jsem dal na Furchy - a fakt to ten roky "známý zvuk" ještě vyčistilo, zpevnilo, zkonkrétnilo... Nevím jak líp to popsat. Za mě už jen kost!
Naposledy upravil(a) guitar.zl dne 4.02.2024 13:26, celkem upraveno 1 x.
---------------
---------------
---------------
Byl tam tento, nevím z čeho to je, ale stejně po opravě výškově neseděl, byl nízký.
Vzhledem k tomu, že pod plátkem bývá snímač tak to tak horké být nemůže, a ořech naplno "hraje" jen na prázdných strunách, takže u všech ostatních tónů bude vliv ořechu velmi malý. Nebo chceš říct, že když nasadím capo, je kostěný ořech to zásadní?guitar.zl píše: 4.02.2024 12:19 Významně horší ne. Ale rozdíl tam je! A ne zanedbatelný...
Mnohem větší vliv má setup kytary, struny a jejich opotřebení, a hlavně technika hry. Kost je hlavně o tradici - lidé to chtěj, tak to dostanou
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮