P90 hlasitost střední polohy
Pravidla fóra
P90 hlasitost střední polohy
Zdravím, mám doma kopii jazzmasteru s P90 a když jsem si teď šteloval snímače, zjistil jsem, že mi střední poloha hraje výrazně potišeji než krk a kobylka (ty jsou hlasitostně víceméně na stejno). Co by to mohlo dělat/co by to mohlo vyřešit? Nebo je to normální jev? Díky
Re: P90 hlasitost střední polohy
Jen mě tak napadlo, byla to stavebnice a vše už bylo zapojeno, nicméně tam nebyl extra návod. Dal jsem oba snímače kabelem dolů a teď jak brouzdám po netu, našel jsem na pár diagramech ty snímače otočené proti sobě, nemůže to být problém? (jen taková úvaha)
Tohle otočení ti podle mně nic nic neudělá, to bysl musel spodkem nahoru. Nemáš to zapojené v protifázi, tj. od jednoho snímače prohozené kabílky?
Totéž co José. Protifáze.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Protifáze by se projevovala brumem 50 Hz. Při paralelním zapojení snímačů je pokles napětí normálně cca o 40% Přesto bych zkusil mezi sebou prohodit vývody JEDNOHO snímače.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
To nevím, oba snímače jsou černým kabelem vedeny na zem a červeným na krajní polohy přepínače. Umím pájet stylem kabel za kabel, ale principy moc neznám. Nakreslil jsem to narychlo 
Jestli při zapojení obou snímačů kytara nebrumí, nech to být. Byl by to podobný brum, jako z jednoho singlu. Pokles signálu je normální jev.
GK MB 150 S, GK MB 800
Nene je to krásně potichu. Tak to nechám být, jen mě to zarazilo, protože třeba na teleti nebo na stratu mi přijde, že mám ty hlasitosti celkem vyrovnané ve všech polohách...V coveru Superstition to dnes znělo ve finále dost dobřeMoon píše: 31.01.2024 13:32Jestli při zapojení obou snímačů kytara nebrumí, nech to být. Byl by to podobný brum, jako z jednoho singlu. Pokles signálu je normální jev.
nesouhlasím, že výrazný úbytek hlasitosti je normální. Ale podle tvého schematu je zapojeno správně. Stejná barva zem, stejná signál Nicméně bych to zkusil u jednoho snímače prohodit, za to nic nedáš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Když se mi bude při výměně strun chtít, tak to možná zkusím.