Nylonka crossover

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
smelina

Re: Nylonka crossover

Příspěvek od smelina »

Tak jsem se dohodl s panem Fišerem, další příspěvek ode mě na tohle téma cca za rok :-)
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

No to je bomba!! Nějaké specifikace by nebyly? Aspoň naznačit :)
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 1.02.2024 22:20 No to je bomba!! Nějaké specifikace by nebyly? Aspoň naznačit :)
Bude to nulka, smrk/(javor|mahagon|ovoce?) a řádně jetá. Na další specifikace je ještě brzy.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

Krása! Takže kovovky?
himself

Příspěvek od himself »

K tomu javoru (nedávno se tu o něm už mluvilo), teď jsem narazil na čerstvé video mého oblíbence. Té jeho javorové Mayson jsem si všiml už mnohokrát...
https://www.youtube.com/watch?v=kcE6nDuAU0c
smelina

Příspěvek od smelina »

himself píše: 1.02.2024 23:00 Krása! Takže kovovky?
Ne ne, to bych byl v jiném vlákně. Hezký malý nylon crossover. Uvidíme, co z toho vyleze. Krk dle dnešních standardů okolo těch 45mm s nějakým menším poloměrem hmatníku pod 16". Předpokládám, že pro ten lehčí tah strun a menší tělo se použije žebrování pro klasickou kytaru.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

himself píše: 1.02.2024 21:32 Dekuju, to jsem zhruba predpokladal. A neco k tomu knourani, kdyz se po nich smekam?
Člověče, to úplně nevím, to bych musel slyšet. V klasické technice je samozřejmě šoupání prstama po strunách bráno jako hrubý nešvar. Člověk by měl jít na správnou polohu přesně a rychle, ovšem poctivě přiznávám, že si s tím sám tolik hlavu nelámu už jen proto, že vyloženou klasiku vlastně nehraju. Vlastně jsem si pro sebe objevil způsob tvorby tónu, kdy levou rukou do struny také pošlu energii rychlým přesunem a prudkým a pevným zastavením na správné poloze, a při něčem takovém člověku nějaký ten pazvuk občas uklouzne.
himself

Příspěvek od himself »

Drobný objev na okraj: Taylor má zadní desku mírně vypuklou a nemá na ní žádná žebra.
Lehká konstrukce kytary je mi prakticky vždycky sympatická :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 5.02.2024 0:02 Drobný objev na okraj: Taylor má zadní desku mírně vypuklou a nemá na ní žádná žebra.
(..)
Což ve mě budí nedůvěru a proto si nižší řady Taylor nekupuju (a měl jsem 114CE (2014) a ač to mělo nejspíš pouze psychologickou příčinu, přišlo mi tehdy 23k za kytaru bez žebrování jako docela dost peněz a vnitřně mi to vadilo pokaždé, když jsem tu kytaru bral do rukou). Nicméně Taylor vyrábí polomasivy bez žeber už řádku let, takže asi větší problémy nejsou. Navíc je pravda, že ty nižší řady Taylor mají ve své kategorii zvuk i hratelnost nadprůměrné.
himself

Příspěvek od himself »

No tak to je vtipné, protože jak jsem psal, pro mě to je (pocitově) spíše plus.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No já teď dostal zadání od kolegy z práce vybrat kytaru do 25k, prý důležitý je KULATÝ zvuk... tak to vypadá na Taylor, žebra nežebra.
Matěj Rak

Příspěvek od Matěj Rak »

himself píše: 5.02.2024 10:15 No tak to je vtipné, protože jak jsem psal, pro mě to je (pocitově) spíše plus.
Mám to stejně. U klasických kytar člověk asi nenarazí na absenci žeber, nicméně subtilní konstrukce je pro mě vždycky plus. Mám rád nýtované mosty právě pro maximální odlehčení konstrukce a když vezmu kytaru do ruky a je lehká, hned si na ni raději zahraju než na nějakou těžkou.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

himself píše: 5.02.2024 0:02 Drobný objev na okraj: Taylor má zadní desku mírně vypuklou a nemá na ní žádná žebra.
Lehká konstrukce kytary je mi prakticky vždycky sympatická :)
To dělal Furch také, teda dokud dělal polomasivy.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Mám to na Tayloru Gs mini mahogany a kytara drží, navíc ta zadní deska příjemně rezonuje do břicha.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
smelina

Příspěvek od smelina »

To žebrování na zadních deskách je hlavně z důvodu integrity. Je to něco za něco. Lehká konstrukce bude náchylná na změny vlhkosti a pokud nedodržím ideální podmínky skladování, tak to rupne. Čím větší plocha, tím je to horší. Polomasivy typu GS Mini si to můžou dovolit, ten laminát je mnohem elastičtější a navíc je to celkem malé.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
himself

Příspěvek od himself »

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

9litru stoji jenom samotný snimac,
to je pekný bargain
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
volfi

Příspěvek od volfi »

Dokázal byste mi někdo doporučit klasickou nylonku s výřezem pro vyšší polohy? Ideálně, co nejlevněji.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
starypard

Příspěvek od starypard »

Já provozuji a doporučuji klasickou nylonku s výřezem Ibanez GA6CE-AM. Je to extrémně levná a dobře hratelná elektroakustika, která přes akustické kombo hraje velmi věrně. S dobrými strunami, samozřejmě. Já používám celkem levné Savarez, v ceně do 500,- korun. Běžně na ní hmatám tříčárkované a, ale má na hmatníku i h. A ten krk je dobrý, ty tóny tam jsou.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“