Mám vyzkoušen HeadRush Prime na Headrush FRFR 108 Fender ToneMaster FR-10 a Line 6 112 FRFR a to s nevalnými výsledky. Zkusil jsem různá nastavení, skoro už se mi Zdál zvuk S Line6 112, ale pak jsem udělal srovnání s lampou a bylo tristní, zvuk plochý, zároven ukřičený ve vysokým frekvencích...Nejlépe ta bedna hrála ani ne vrežimu flat ale s uplně vypnutým režimem...Nakonec jsem zoufalý zapnul HeadRush do sterea na dvě lampová komba a zatím nejlepší vysledek i přesto, že jsem ho zapojil přímo do vstupů zesilovačů a nakonec po vyzkoušení a nastavování jsem u některých presetů nechal i IR cabinetu. Ale rád bych hrál tak, abych mohl nastavený preset poslat ke zvukaři, což ted nepůjde, protože je to naparametreované na ty lampy a ve sluchátkách to ted hraje naprd. Přitom se tam dají fakt vychytat presety které ve sluchátkách zní skvělě a tím pádem v PA by to mělo fungovat také... Nebo se mýlím, nebo dělám něco špatně?
Díky za rady.
HeadRush Prime
Pravidla fóra
Re: HeadRush Prime
Headrush prime neznám, v ruce jsem to neměl, ale skoro u všech těchhle moderních modelerů platí, že když to hraje vyloženě blbě, je to blbě nastavené. U některých se k dobrému zvuku dostaneš jednodušeji, u některých musíš trochu víc laborovat.
Je dobré si uvědomit, že tzv. FRFR (full range, flat response) je jen marketingový tah a ve výsledku se jedná o obyčejné plastové aktivky, které jsou jen přeznačené na FRFR. Stačí si zapojit dvě vedle sebe a přepínat mezi nimi - kdyby opravdu hrály všechny frekvence s "plochou" (=lineární) odezvou), měly by hrát vlastně stejně. Jenže když tohle porovnání uděláš, bude každá hrát jinak a někdy jsou ty rozdíly docela velký.
Sluchátka jsou hodně jiná a to co nastavíš ve sluchátkách málokdy funguje dobře do PA. Jedna možnost je si nahrát, jak opravdu zní dobře nazvučená kytara do PA a to pak na sluchátkách porovnávat a nastavovat, dokud ti to nezní stejně/hodně podobně. Možná to ve sluchátkách ani nebude ten "nejlepší" zvuk, ale měl by pak fungovat do PA.
Máš dvě možnosti:
1) nastavit si dva různé výstupy - jeden přizpůsobený dobrému zvuku do PA, druhý přizpůsobený odposlechu. Na každém můžeš mít jiný IR, nebo na některém nemusíš mít vůbec IR. Moderní lepší modelery by tohle měly umět úplně v pohodě.
2) nastavit si nějaké kompromisní zvuky podle toho co preferuješ - nastavit do PA a s odposlechem se nějak smířit nebo naopak:-)
Je dobré si uvědomit, že tzv. FRFR (full range, flat response) je jen marketingový tah a ve výsledku se jedná o obyčejné plastové aktivky, které jsou jen přeznačené na FRFR. Stačí si zapojit dvě vedle sebe a přepínat mezi nimi - kdyby opravdu hrály všechny frekvence s "plochou" (=lineární) odezvou), měly by hrát vlastně stejně. Jenže když tohle porovnání uděláš, bude každá hrát jinak a někdy jsou ty rozdíly docela velký.
Sluchátka jsou hodně jiná a to co nastavíš ve sluchátkách málokdy funguje dobře do PA. Jedna možnost je si nahrát, jak opravdu zní dobře nazvučená kytara do PA a to pak na sluchátkách porovnávat a nastavovat, dokud ti to nezní stejně/hodně podobně. Možná to ve sluchátkách ani nebude ten "nejlepší" zvuk, ale měl by pak fungovat do PA.
Máš dvě možnosti:
1) nastavit si dva různé výstupy - jeden přizpůsobený dobrému zvuku do PA, druhý přizpůsobený odposlechu. Na každém můžeš mít jiný IR, nebo na některém nemusíš mít vůbec IR. Moderní lepší modelery by tohle měly umět úplně v pohodě.
2) nastavit si nějaké kompromisní zvuky podle toho co preferuješ - nastavit do PA a s odposlechem se nějak smířit nebo naopak:-)
Re: HeadRush Prime
Máš pravdu, FRFR bedny byly pro mě velkým zklamaním, zvlášte slogan o tom, jak je to kombinace PA systemu a kytarové bedny...to je holý nesmysl. Chápu, že mezi skuchátka a PA systémem bude vždy rozdíl a výsledný zvuk je třeba doladit právě na PA systém, ale pak bude zvuk na podiu asi špatný pokud opět nepoužiju odposlech, který by měl zvuk reprodukovat ve všech frekvencích, samozřejmě v závislosti na kvalitě toho odposlechu. Pak mi vychází jako jediné rešení si do zkušebny koupit dobrý odposlech, protože pokud budu hrát na lampu, tak budu mít zvuk upravený vůči těmto zesilovačům a bude v PA nepoužitelný....Jenom sháním informace, zatím jsem s výsledků zklamaný, ale nehodlám hodit flintu do žita...
Díky za odpověd.
Díky za odpověd.