Tvary a rozměry elektrických kytar
Pravidla fóra
Re: Tvary a rozměry elektrických kytar
Nevím, jestli jsem pochopil to vysvětlení, ale upozorňuji, že počet pražců s menzurou nijak nesouvisí. Jestli se bude nebo nebude posouvat kobylka záleží vlastně na tom, jaká je celková menzura a kolik z toho je na "volném" krku, a kolik na zbytku, tedy na tom, kde je krk vetknut do těla.
Ano počet pražců nijak nesouvisí s menzurou. Pokud ale budu mít strata s 30” menzurou aniž bych oproti originálu posunul kobylku, tak krk bude mít místo na více než 24 pražců. Na to jsem chtěl poukázat.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
No většinou ty delší menzury maj i delší hmatník, díky těm většim mezerám mezi pražci, takže i ty kytary, kde nedošlo k posunutí kobylky, tak maj ten hmatník víc nacpanej do těla směrem ke kobylce a i tak je ten krk ještě o něco delší.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Tak já mám Warwick Streamer a ten mi při letmém pohledu připadá podobnější tomu Spectoru. Když jsem se rozhodoval pro novou basu, prošla mi rukama i ta Corvette, ale nakonec to vyhrál Streamer. Méně vážný důvod byl estetický (ten ztopořený roh Corvette se mi moc nelíbí), ale Streamer mi sedl víc "do ruky". Neměl jsem je v ruce v jeden den, takže na to nemohu přísahat, ale Streamer má pocitově masivnější krk, což mi právě sedí.Kinx píše: 19.04.2022 21:22 super srovnavackynejvtipnejsi by teda bylo srovnani Warvick Corvette vs NS Spector
#kradez
Docela se mi líbí "modern precision" basy, kombinace P+J snímačů je lákavá, ale pro mě je problém právě v tom, že všechny modern preclíky, které mi prošly rukama, měly JB krky - takže pro mě strašně tenké špejle.
Jinak, když si pověsím Streamer na krk, mám proti klasickému Preclu pocit, že celá "aktivní část" je posunuta z hlediska hráče o kousek "doleva". Takže levou ruku musím při hraní na dolních polohách víc natahovat, ale u pětky mi to nevadí, protože moc nemám potřebu tam hrát (zastávám názor, že pětka neslouží k tomu, aby hráč drhnul téměř subsonický tóny, které má reprák problém vůbec přenést, ale důvodem její existence je mít k dispozici dvě oktávy na kratším úseku hmatníku). Naproti tomu, když chci zahrát rychlý lick nad dvanáctou polohou, tak u Streameru bez problému skočím i nad 15. pražec, což už je u Precla problém.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.