Zdravím všechny,
Pustil jsem se do stavby kopie Marshall 1960A osazené 4x12 Celestion G12T-75 16 Ohm.
Zatím jsem sehnal 2 ks 31 let starých repro ještě made in UK.
Chtěl jsem se zeptat zkušenějších když je psaná jmenovitá impedance 16 Ohm, je možné že by reálná impedance po změření byla pouhých 12.2 Ohm a po paralelním zapojení 6.2 Ohm místo těch ideálních 8 Ohm?
Někde jsem četl na anglickém fóru, že obecně tyto Celestiony mají nižší reálnou impedanci, než tu udávanou.
Děkuji
Celestion G12T-75 reálná impedance
Pravidla fóra
Re: Celestion G12T-75 reálná impedance
...Hendrek to napsal úplně přesně, nicméně se na to můžeš dívat ještě takhle:
To co jsi naměřil je odpor ve stejnosměrným obvodu. Jenže do repráku pouštíš střídavý proud a ve střídavém obvodu už odpor není konstantní, ale závislý na frekvenci, takže už se mu nerika odpor, anóbrž impedance: To je ta spodní křivka, takže ano, i když multimetrem naměříš odpor 12 ohm, může být "průměrná" impedance 16 ohm
To co jsi naměřil je odpor ve stejnosměrným obvodu. Jenže do repráku pouštíš střídavý proud a ve střídavém obvodu už odpor není konstantní, ale závislý na frekvenci, takže už se mu nerika odpor, anóbrž impedance: To je ta spodní křivka, takže ano, i když multimetrem naměříš odpor 12 ohm, může být "průměrná" impedance 16 ohm
Dotaz byl zodpovězen, ale co mě zaráží je, že na G12T-75 na obrázku je magnet, jako na Seventy 80? G12T-75 jsem měl před lety originál z fabriky i v kombu JCM900 2x12 50W a hrály suprově. Postupem času měly G12T-75 asi 3 různé polepy, ale nikdy jsem neviděl tvar magnetu, jako na fotografii?
Nic už kupovat nebudu, ale je mně to divné....
16 ohm je nejnižší impedance
Viz obrazek nahoře
Viz obrazek nahoře
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
magnet je stejný, je to jenom jiný 'backplate'. Tady to provedení je z ranných 90tek, řekl bych '93 podle čísla.cid píše: 13.02.2024 11:41 Dotaz byl zodpovězen, ale co mě zaráží je, že na G12T-75 na obrázku je magnet, jako na Seventy 80? G12T-75 jsem měl před lety originál z fabriky i v kombu JCM900 2x12 50W a hrály suprově. Postupem času měly G12T-75 asi 3 různé polepy, ale nikdy jsem neviděl tvar magnetu, jako na fotografii?